• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 13:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Наводнение - Виновник "СЕАРАФИЛ 1100"

Започната от abv, 03.01.2010 12:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

denbosch

Според мен в случая няма нужда да си го изкарваш на магазина-не са ти отказали рекламация,не те бавят.Ако ти откажат или те  размотават-да,но в частния случай засега те са просто посредници между теб и евентуалния виновник /производител,вносител/.Трябва да пуснеш темата тук: http://aquariumbg.com/forum/index.php/board,25.0.html
Всъщност засега и вносителят няма вина,защото нито ти е отказал нещо,нито са са съгласили с теб за нещо-говори директно с него,нали за това си има спонсорски подфорум.

А относно застраховката съм скептично настроен-все ще се намери някоя вратичка да те прекарат.Иначе ще се застраховам и на всеки две години ще си сменям подовото покритие и мебелите ;-).

discus

В общият случай застраховката върши работа за причинени щети на 3-ти лица, ако някой застраховател се навие да те застрахова срещу протичане на аквариума е друго, ама незнам дали има такава практика , а и цената ще е добра. Както между другото е солена и цената ако покриеш всички рискове за имота, земетресението вдига много цената на полицата.

bicho1976

На обезщетение по настоящото подлежат материални щети, загуби и/или разходи вследствие посоченото по т.2, към което се добавят късо съединение, токов удар и теч на тръбопроводна вода от аквариуми и водни легла.

Това са част от общите условия.Има и така нареченета"Гражданска отговорност"която покрива щети към трети лица и се заплаща допълнително и по-желание.
Цитат на: denbosch - 04.01.2010 11:58
Иначе ще се застраховам и на всеки две години ще си сменям подовото покритие и мебелите ;-).
За рискови клиенти се завишават премиите.

discus

Цитат на: bicho1976 - 04.01.2010 13:07
На обезщетение по настоящото подлежат материални щети, загуби и/или разходи вследствие посоченото по т.2, към което се добавят късо съединение, токов удар и теч на тръбопроводна вода от аквариуми и водни легла.

Това са част от общите условия.Има и така нареченета"Гражданска отговорност"която покрива щети към трети лица и се заплаща допълнително и по-желание.За рискови клиенти се завишават премиите.

Можеш спокойно да кажеш компанията, имаше една тема преди време в която установихме че повечето компании не предлагат такова нещо, а при тези които бяха съгласни цената беше умопомрачаваща. Вярно е че беше отдавна. Аз бих направил такова нещо при приемлива цена.

bicho1976

Четох подобна тема,но тогава ставаше въпрос за застраховка на самият аквариум.Иначе за щети причинени от изтичане на тръбопроводна вода от аквариуми ALLIANZ има такава застраховка.

denbosch

Цитат на: bicho1976 - 04.01.2010 14:18
изтичане на тръбопроводна вода от аквариуми

Ето такива изрази ме притесняват в застрахователните полици ;-).Ако настъпи застрахователно събитие сигурно ще се окаже,че тръбата в аквариума ми не е "тръбопроводна",а някаква друга или няма "изтичане",а има "изливане" и още хиляди изкуствено завъртени изрази и словосъчетания,заради които ще откажат да ми изплатят щета.Но пък ако имах наистина големи и скъпи аквариуми определено бих разгледал и възможност застраховане...след много четене и консултации ;-).

bicho1976

Тези изрази няма защо да те притесняват.Просто се прави уточнение каква е водата.Има варианти на застраховки които ти покриват щети само от природни бедствия(наводнение),тук не се включва риска наводнение от тръбопроводна вода.Това е разликата,просто и ясно се уточнява каква е водата.

barabata

Що не зарежете тия заСтрахУловки ?

Защо не помислите още при самото проектиране на аквариума да е в нещо като ниска ваничка със сифон. Тогава ако протече от филтъра или аквариума просто ще се отлее в канализацията .
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

bay_milee

Цитат на: barabata - 04.01.2010 17:04
Що не зарежете тия заСтрахУловки ?

Защо не помислите още при самото проектиране на аквариума да е в нещо като ниска ваничка със сифон. Тогава ако протече от филтъра или аквариума просто ще се отлее в канализацията .


Абе колега ами аз да сиго сложа в банята тогава иначе нз как в една обикновенна стая да забия сифон или подобно нещо.Него приемай като заяждане ама аре без такива абсурди. *offtopic

abv

Ходих до магазина ,отговора на Управитля беше следния:
Замяна или отремонтиране?Също и съжаляваме за случилото се!
Аз отговорих замяна.И го смениха с по-нов модел без доплащане.
дадоха ми този модел :
http://www.petshop1.com/prod.php?id=452  само че без УВЦ лампа.
А стария беше
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?product=External_Filter_Sera_Serafil_1100

Все пак каквото можаха направиха и постъпиха по европейски!

Дано този модел излезе сполучлив.

И случая да е за пример какво става когато се излеят 30-40л вода на пода ..да не говорим ако е повече.
Благодаря на всички които се отзоваха!
Може би ако се бях разправял щяха да ми върнат парите,но аз така или инъче имам нужда от филтър а новия излглеждаше по-надежден.(дано излезе наистина).

А за застраховка, ако има приемлива цена точно за такова нещо бих се замислил.По-добре да дам 50-60лв годишно (ако е толкова)но да знам че при щета ще ми възтановят всичко.

totishish

Хубаво си направил,че си тарсиш правата. Искам да дам съвет въпреки ,че съм нов в акваристиката. На скоро разбрах за една застраховка имущество движимо или нещо такова. Тя е кам евроинс ( извинявам се но незнам дали мога да правя реклама) застраховката е следната: плащаш 10лв за обещетение до 1000лв: 25лв за обещетение до 2000лв. Има и още една по-голяма сума ама нея знам. Това са такси за една година можете да застраховате цялото ви движимо имущество без да се прави опис,оглед и т.н. На мен ми я предложиха в магазин HENDY но може да отидете направо във офисите на евроинс. Да но сам ил полезен. *thanks