• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Части за FERPLAST CAYMAN 60 Къде в София ?

Започната от Godjiro, 28.01.2013 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Godjiro

Преди няколко години си купих този модел на FERPLAST  като всички ме убеждаваха че е сериозна марка а не "китайски боклук".За това го и платих бая скъпичко - тогава ми излезе около 560 лв само аквариумния комплект ако помня правилно . Оказа се че мой приятел дето си купи китайско на под 1/4 от цената още си го ползва без проблем. При мен проблемите следват един след друг. Първо се развали часовника(таймера както претенциозно му казват нашенските търговци) , счупиха му се лостчетата за часовете и заяде въртенето за сверяване - започнах да го светвам ръчно , което водеше до ред бели когато пътувам за по 15-20 дена.Имам човек който идва да пуска и спира светлината ама в събота и неделя не идва. После му се извади едната ос на капака а след нея и другата (днес намерих време да ги наглася обратно с много труд, оказа се че не са застопорени от едната страна по конструкция и с времето си излизат) , после нагревателя без да е ударен имам чувството че пропусна вода и изгоря - демонтирах го като го откачих от клемата най внимателно за да не се утепа някой. Филтъра за тези години почна да дава фира Bluewave05  е ако се не лъжа.
Въпроса ми е кой е представител на FERPLAST или къде да си закупя поне нагревател и часовник за да си ги сменя. Мога разбира се да си взема китайски и да ги пригодя ама не обичам ремонти на коляно да правя . То не че и моя не е китайска направа ама на де .........нали се правим на европейци уж. Ще съм благодарен на всякакви съвети , ако администрацията реши че тази тема не е за този раздел нека я премести.
Виж моето 75 лт ХL-нано аквариумче :
http://i164.photobucket.com/albums/u4/Godjiro_album/DSC01025.jpg

Георги


karel

Много странно колега се е получила с твоя аквариум.
Ferplast са може би най-добрата марка за акваристика.
Аз имам Ferplast Capri  и нямам никакви проблеми.
Един съвет от мен. Отиди в магазина на Боян на бул.Ситняково. Той продава аквариуми на тази фирма и ще ти отговори на всички въпроси.
Предполагам, че ще ти намери и рез.части ако трябва.

Similar topics (5)

33968

Публикации: 3
Прегледи: 3437

24304

Публикации: 7
Прегледи: 5166

55251

Публикации: 10
Прегледи: 3941

6345

Публикации: 2
Прегледи: 13974