• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
06.06.2024 11:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

zaparvi pat pi6a ,ako moje mi otgovorete...

Започната от rakim, 16.07.2005 20:59

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

rakim

zdraveite,(ne moga da se opraviam s toia 4at za tva izviniavaite za vsi4ki gre6ki ).gledam ribi ot 10 godini no priznavam 4e kato vi 4eta za kvi ne6ta si govorite sam palen amatior.do sega sam gledal ot po lesno gleda6tite se ribi?!!(dano me razberete).ta vaprosat mi e :6te si kopuvam akvarium s razmeri 80 35 40 ili 120 l do kolkoto moga da smiatam.mejdu drugoto imam goliam interes kam malawi cihlidite.za tiah dosta sam 4el no iskam vie da mi kajete v akvarium s takav obem imam li 6ans s tezi ribi?ot magazina mi kazaha 4e mogat da vdignat akvariuma s 10 sm da stane 50,no ne mislia 4e za tezi ribi ima zna4enie dalbo4inata.molia vi kajete mi kakvo mislite?[/img]
540л Южна Америка

niky

Като начало - ПИШИ НА КИРИЛИЦА!

Колкото до цихлидите - може да гледаш някои от тях в 120литра.
По добре е да увеличиш ширината, не височината на аквариума.

Аз лично в 100 литра гледам около 10 риби :lol:

веско

Ники е прав че е  по-добре да се увеличи ширината,а не височината на аквариума.Според мен в 120 л можеш да гледаш максимум 10 рибки и то при условие че им осигуриш добри условия.Аз лично бих си взел Лабидохромис церелос,Меланохромис мангано,Мейландия или Псевдотрофеус ацей.Тези рибки са красиви ,много здрави и най-важното не са много агресивни.Желателно е по възможност да са една мъжка на две или три женски.Ами това засега ,ако има нещо питай.

rakim

МЕРСИ ЗА  СЪВЕТА.МЕЖДУ ДРУГОТО МИ КАЗАХА ЧЕ ТРИАБВА ДА СИ ВЗЕМА ХУБАВ ВЪНШЕН ФИЛТЪР.ХММ БАЯ ПАРИ ЩЕ ТРИАБВАТ.
540л Южна Америка

Longanlon

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Живко

Цитат на: "Longanlon"https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flongy.hit.bg%2FFAQ%2FFAQ.jpg&hash=376e11383461cffc3b399b3cf1b9aa2145768ae7


уаууу :shock:

ЯКО :D
Никой не се е родил научен.

rakim

прочетох всичко.бая информация си е!!!мерси много :D
540л Южна Америка

rakim

само докато се науча да пиша на кирелица  :( три изречениа пиша за половин час :x за това сам все толкова кратък :?
540л Южна Америка

chandler

Цитат на: "rakim"само докато се науча да пиша на кирелица  :( три изречениа пиша за половин час :x за това сам все толкова кратък :?

ама ти нали си с българско гражданство? как така ти е по-трудно да пишеш на кирилица?
chandler

Хунта

Цитат на: "chandler"
Цитат на: "rakim"само докато се науча да пиша на кирелица  :( три изречениа пиша за половин час :x за това сам все толкова кратък :?

ама ти нали си с българско гражданство? как така ти е по-трудно да пишеш на кирилица?

Сигурно ползва БДС-а  :mrgreen: по-важното е, че има желание. За сега няма да коментирам правописа ... ;)

rakim

xa xa зa я то става дума.съжалявам :oops: иначе съм българин но съм свикнал с големите английските букви на клавиатурата.ще се науча :wink: между другото не знам каде е запетайката :oops: трудно ми е и да не използвам нецензурни думи  :cry: но пиша толкова бавно че хиляда пъти мога да осмисля какво пиша.оффф взех да се обърквам.до скоро :lol:
540л Южна Америка

NO CARRIER

Гледам, че темата е в Лафче, та може да си позволя кратко лирическо отклонение от нея.

Когато си купим компютъра от съответния магазин, в много от случаите ни е настроен за писане с кирилишки букви. Било с вградените възможности, било с НЕ БЕЗПЛАТНАТА програма FlexType, за по-лесно. Уж. FlexType го мразя от дъното на душата си, но не ми е това мисълта.
Значи: подредбите за писане на кирилица са две. Едната е по БДС, а другата е т.нар. Фонетична. Каква е разликата? По БДС са червените (черни, сини) буквички, които най-често са долу, вляво от латинските и нямат нищо общо с тях. Ако човек не е учил машинопис, то тези букви са доста трудни за намиране.  :D Предимството на тази подредба е, че идва вградена с Windows. Обаче имаме избор! Другата подредба следва латинската - на Q отговаря Я, на W - В, Е-Е, R-Р и т.н. Инж. Генади Атанасов се е погрижил да направи драйверче за нея. Инсталацията не е много трудна и може да бъде направена от всеки един средно интелигентен човек. Хубавото е, че ако сте научили веднъж латиницата, с кирилицата няма да има никакви ядове.  Ето сайта с всички обяснения.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

miTko

...и най-важното в сайта са лафовете! Много пъти съм ги чел и пак не ми омръзват! :lol:  :lol:  :lol:
Разни мои АКВАРИУМИ 

tishovsx

..е нали е Ботевградчанин... :P
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

rakim

хубаво де почти всичко ми е ясно само едно не разбрах(е повече неща са но сега за това се сещам да ви питам).защо в интернет виждам malawi аквариуми в които грунда си е направо пясък и според мен стои доста добре,а в никой сайт не пише че може да се сложи пясък като си нареждаш аквариум?
540л Южна Америка

Similar topics (1)

23390

Публикации: 14
Прегледи: 5885