• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 16:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпроси отностно нов аквариум

Започната от onto1, 02.06.2006 11:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

onto1

Здравейте, предварително искам да се извиня за това, че ще Ви занимавам с често обсъждана тема и да се извиня ако темата не е във точния подфорум.Предварително искам да кажа, че нямам опит с големи аквариуми а с сериозно отглеждане на рибки затова и пиша тези въпроси.Та да мина на конкретните въпрос:
1.Има ли някакав проблем аквариума да е с размери 90x30x45 ДxШxВ направен от 8мм стъкло.
2.Идеята ми е да е вграден във ниша във стената и въпроса дали ще има проблем ако не правя специален капак за осветлението а го вградя във самата ниша отгови(Да се постави само стъклен капак)
3.Основния ми проблем са рибките и растителноста която да поставя, защото хем искам те да са красиви хем да се чувстват добре.Ще помоля за някакви идеи за брой и видове риби и растения.
4.Решил съм да си взема качествена техника но нямам много свободно време да обикалям по магазини затова ако си направя списък ще е много по добре.Предпочитам варианта да напазарувам всичко online може би от discus.bg;
Тъй като съм начинаещт както казах ще напиша тук нещата върху които си спирам и ще се радвам да ги коригираме заедно за  най доброто функциониране на аквариума.Няма да мога да взема всичко от най-доброто поради финансови причина та очаквам помощт и затова(да предлагате заместители не пари  :lol: ).

1.1 Осветление- Очаквам препоръки.Знам че трябва да е около 60W но само толкова.
1.2 Нагревател SunSun 200 или 300W
1.3Филтър Atman » Потопяем филтър АТ-Ф201 или Aqua El Fan 2 - филтър помпа
1.4 Термометър sera prezision thermometer

Надявам се да не съм Ви затруднил и че ще стана сериозен член на форума.Предварително Благодаря за всяка оказана помощт.

Longanlon

Най-важното е да кажеш какво ще гледаш в този аквариум - колко риби, растения

За вграждането - проблемът е само в това, че ако не си оставиш отгоре достатъчно място няма да можеш да бъркаш в аквариума - моне 40-50 см ти трябва празно разстояние за да ти е удобно. А от толкова високо коефициената на полезно действие на лампите ще спадне...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

onto1

Благодария за бързото включване.Проблема с разстоянието съм го измислил лампите ще са си точно над аквариума както си трябва.Ще поставя снимки скоро или чертеж само да ми остане малко време.

Отностно рибите и растенията ми е проблема.Тъй като не разбирам както съм казал не искам да става така, че да влизам в магазина и да казвам искам една синя една жълта и една от онея там горе големите.
Идеята ми е да има риби във всички слоеве на водата, няколко по големи и със сигурност 10-15 по малки на пасаж.Знам че трябва да им осигуря по около литър вода на сантиметър.Притеснявам се дали ако избера рибки които ми харесват ще мога да ги гледам заедно във аквариума.Отностно разстенията четох, че е добре да имам около 50 корена за аквариума които съм избрал.
Затова ще помоля на един ред за да ни ви притеснявам да напишете ваште мнения примерно.

Можеш да сложиш Гупи,Сомчета и ......  и такива и такива растения са подходящи за начинаещт.

Similar topics (5)

1510

Започната от cihlidi_fan


Публикации: 39
Прегледи: 14861

38046

Публикации: 4
Прегледи: 2864

26377

Публикации: 1
Прегледи: 1795

26682

Публикации: 16
Прегледи: 7837

25434

Публикации: 20
Прегледи: 5588