• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 05:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за размисъл: наркотуризъм

Започната от miTko, 06.10.2006 17:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Бе аз ли съм стар или младите са изглупяли напълно:
:shock:

Цитат:

Десетки млади хора на възраст между 15 и 25 години практикуват наркотуризъм. Те масово берат халюциногенни гъби в Рила, видя наш екип. Младежите разказват, че това е безплатен наркотик, заради който си струва да се качиш на 2000 метра надморска височина в планината. Медиците предупреждават, че гъбите предизвикват шизофренични пристъпи.
Нарко-гъбарите атакуват планината. Да говориш с тях е трудно, защото са много концентрирани в работата си:
- Ти тоя микрофон за кво го ползваш, бе?
- Тая ще си я взема.
- Така сурови ли се ядат?
- Ей тука има още една. Тука има още май.
- Ти много ги намираш, бе братче.
- Те са отровни, бе братче.
- Не мога да повярвам колко гъби има тука, братле.
- Ама наистина много хора има тука. То се разпространява като епидемия.
Десетки модерни гъбари преминават ежедневно покрай високопланинската хижа на Иван Масларов. "Идват след дъжда, септември, октомври по това време на годината, млади хора, хубави момчета, момичета, добре облечени, берат ги гъбите по пистата и по поляните, където има изпражнения на кравите и след 20-30 бройки изпадат в едно абсолютно неадекватно състояние, във лошото време спят по поляните по реката в студа", разказва хижарят.
Халюциногенните гъби са хит сред младежите. Туризмът за тях се превръща в зависимост. Продават гъбите сушени и стрити на прах срещу 10 лева за 5 грама. Консумират ги сурови, забъркани в кекс или сварени на чай. Спорите им са хвърлени в няколко български планини преди 6 години. Гъбите всъщност се казват "Псилоцибе". Според лекарите те са особено опасни за хората.
"Това се дължи на това токсично вещество псилоцибин, което довежда до деперсонализация и дереализация. Тоест до вида шизофреноподобно гъбно отравяне", поясни доц. Анета Хубенова – национален консултант по клинична токсикология.
Разпространението на гъбите напомня епидемия, казват медиците. Само за последната седмица в Пирогов са приети четирима души с отравяне от халюциногенни гъби и с шизофренични пристъпи. Предозирането може да бъде фатално предупреждават лекарите.


:shock: Че и сайт, баси:
http://www.ouim.cult.bg/index.php?cat=9&action=full&id=51

Тва просто не е нормално, има нещо сбъркано... :dont
Разни мои АКВАРИУМИ 

mistar_ti

Ядат гъби пушат трева, смъркат започват да водят полов живот на 11-12 години  :shock: може да ви е чудно но е факт или поне аз съм го виждал с очите си.На къде ли отива светът не мисля че е много на добре ама да се надяваме поне да не почнат масово да се самоубиват то май само това остана ненаправено  :(
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

Longanlon

Пълни глупости. От тия гъби трябват около 20-30 броя, за да се надрусаш - 10лв за 5 гр  :shock:  :shock:  :shock:  тия журналисти съвсем са изперкали. Виж, вносни латиноамерикански гъби се продават сушени на такива цени, ама с тях 5 гр си е достатъчно за трипа.

Т.н. 'наркотуризъм' изобщо не е толкова популярен, колкото се опитват да го изкарат - все пак той е туризъм - налага се да ходиш по планините с раница и да береш гъби, което някак не се вързва с приоритетите на средностатистическото лекенце-наркоманче.

Спорите дали са хвърлени преди 6 години не знам - ама знам, че 6 г. изобщо не е достатъчно време едно растение като гъбата да се намножи в количества, достатъчни да задоволи 'ордите наркомани'.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Raven

и изобщо правите ли разлика между наркотици и психоактивни вещества.
канабисът не е наркотик,няма нито един от признаците на наркотик с изключение на упойващият ефект,а това че някой го използва за наркотик показва колко му е багажът.
да пушиш канабис само за да се дрогираш е все едно да седнеш в Ферари само заради СД плеърът.

гъбите също не са класически наркотик защото нямат толеранс- изобщо е доста разтегливо понятието наркотици и психоактивни вещества,но самият факт че в цивилизована страна като Холандия а и в много други канабисът е разрешен ,говори че  не е толкова опасен.

от друга страна има много по активни и опасни химикали- тютюнът е несравнимо по вреден и опасен от канабисът,за който пък изобщо не съм чувал с нещо да вреди.
алкохолът,всякакви хапчета и тн.
майка ми например е класически наркоман- за да заспи пие една шепа хапчета,и още една шепа сутрин за да се събуди.
две кутии цигари на ден и около десетина кафета- всичките хапчета които пие развиват толеранс.
много хора които пищят истерично срещу "наркоманите" са така.

най обичам някой чичко да ми припалва цигара от цигара и докато си жули четвъртата ракия да ми обяснява колко вреден е канабисът
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kraltchev

Не знам за гъбите в България, но тук има много смешна ситуация с магазините за отглеждане на марихуана.

Значи ситуацията е проста; Можеш да продаваш абсолютно всичко за отглеждането, преработката и консумацията на марихуаната стига да не продаваш самата марихуана и да не се объжда за какво се ползват продуктите които продаваш.

Тук в Далас е пълно с магазини за "хидропоника".  Току-що даже се върнах от един от тях - разни части за хидрпонната система за аквариумните растения купувах, нали съм си ударен в главата.  Там момчето в магазина говори бавно и спокойно.  Като му посоча нещо и той го поглежда очите му се движат там все едно очните му ябълки са потопени в мед - бавно и плавно.  Говориме си аз на "man", той на "dude" - типично за тая култура която позволява съществуването на такъв тип магазини.

Има от пиле мляко - светлинни тела дето ние в аквариумното хоби само можем да ги сънуваме.  Охладители за тях, окачвания, мотори да ги въртиш над "посевите" и т. н.  Днес скивах дори огромна френска машина за истръскване на цветовете на марихуаната предполагам - абсолютно индустриално кач-во и вид.  Има сума ти системи за хидропоника - кеф ти готови, кеф ти сам да си ги строш.  Торове от пода до тавана.  Сушени гъбички дето подхранват корените на "посевите", хормони, витамини...   Книжки да си четеш да се учиш и да сполучиш, в които не се споменава думата "марихуана".  Ние обичаме като отглеждаме ягодки всичко да правиме както трябва, нали така...  Хаха!

По стената висят плакати дето се спуквам от смях да ги гледам.  Има един с некакъв рап певец с две стриптизьорки облечени като медицински сестри.  "Др. Цвят" пише отгоре.  Негърчето и то в бела престилка, гледа многозначително и държи "менеатурна" саксиика с цъфнали цветета и ги мирише.  Рекламира растителни хормони смесени с витамини - явно само ги е изобретило в лабораторията. Тука много държим на красивите виолетки и мушката! ...Комедия! Супер готино!

Друг тип магазини от рода продават "изкуство" - тоест стъклени лули изработени много готино, можеш и да си ги наредиш за красота.  Лули и лулички (и лулища за такива като Рейвън  :D) .  Тука много си обичат лулите! ...Хаха

Ето го сайта на тоя магазин:
http://www.texashydroponics.com/shop/home.php

--Николай

ironic_

Който има желание да се надруса ще го направи, без оглед на това къде и с какво, ако ще и гипс да смърка. Днес дадох едно ухо по телевизията като говореха за това. Мухоморка и татул? Абсолютни кандидат самоубийци!

Понеже в щуравия си живот съм срещала какви ли не хора - имах една позната, която си отглеждаше халюцогенни гъби и всякакви билки, които комбинираше и пиеше ей-така, за отскок сутрин, както ние си пием кафето. Експерт във мешане на всякакви гадости и разбиване по всякакъв възможен начин. (Между другото, който се занимава с тераристика, може и да я познава). Разказвала ми е как след такива гъби морето било на шарки като питон и не знам още какво. Определено не 20-30, Longanlon, а съвсем малко. Какво да ти кажа ... Неин си е живота, нейно си е тялото, аз останах настрана от тая история с гъбите.

Има наркотуризъм. Има и секстуризъм, 'щото жените са ни евтини. Приятел, който е работил по курортите доста време ми е разказвал достатъчно истории за 15 годишни ученички, които обслужват по десетина потни германци на вечер по хотелите. Не само това! Има и педофилски туризъм до България и Румъния, разни дърти перверзници пътуват чак дотук, за да си задоволяват страстите си понеже в Англия ги следят много строго. До нас има детска дискотека. 12 годишни пикли, облечени като проститутки въртят шише евтина водка без мезе и броят за престиж на колко съученици са духали. Има ги всички тия работи. Не можем да сложим кръст на факта, че сме малка държава с нисък стандарт, подлога, източник на проститутки и органи за чужбина, не можем да спрем тая постоянна вълна псевдо-разкрепостеност, която лъха от телевизиите и филмите на комплексираните американци, а ние си живеем в някаква матрица и си мислим, че отиваме някъде. Към някаква евро-утопия, където ни чакат като блудния син сред светлина и хор от ангелски гласове и там всичко ще бъде хубаво. Обаче истината е, че сме една държава-подлога и вина имаме самите ние.

Във Варна миналата седмица имаше авария. Докъдето ми стигаше погледа беше тъмно. През това време 7 недоносени бебчета са се борели за живота си в АГ неонатологията, понеже не е имало ток и там и се е налагало да ги обдишват ръчно. Ел. компанията не само, че ни плаши с режим на тока, втория най-голям град в България, ами и заявяват нагло, че въпреки, че тока не е качествен в града и наоколо, трябва да се плаща на редовна цена. Некачествения ток, дори малко под стандарта, който уж трябва да тече по мрежата е опасен за уредите и води до консумация на повече мощност за свършването на определена единица полезна работа, което краде от нашите сметки. Но ние сме овци и никой нищо не прави. В Америка за 2 часа ни спря тока, а един съсед направи подписка, ходи да пише оплаквания и да разследват кой бил виновен, че квартала 2 часа да няма ток. Много органичени хора са, но знаят как да си пазят интереса. А ние си дремем в лайната и се разкапваме в нация от наркомани, курви, педерасти и пенсионери. И циганите, виснали като един паразит на гърба на работещите българи ... смучат и се множат като мишки. Единици драпат да направят нещо, ама не може, защото останалото те дърпа назад ...  

Простете, отплеснах се ...  :evil:

Raven

леле,ама много гняв има събран в тебе :shock:

на ринга сигурно си месомелачка :twisted:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

niky

Не знам за ринга, ама то верно не се издържа вече.
Отваряш вестник ...най-важната новина за някакъв педераст, дето щял да се жени за друг такъв. Изобщо, имам чувството, че ние направо сме ненормални, като харесваме само жени.

Следващата новина - някакъв чичко, спестил има няма 4 милиона от парите на хорицата, дето се чудят как да оцелеят зимата. И този мил човек 3 правителства го държат?!

Сега пък избори имало. За какво?! За президент. И кой бил фаворит - тоя дето вместо да направи така, че от ДПС да не остане следа, той предлага тристранна коалиция...

Нямам думи....

NO CARRIER

А бе не знам дали канабисът дали влияе на психиката или не, ама пушещите го се скъсват да ме убеждават колко бил полезен и безвреден. Докато никой от пушачите или алкохолиците не се опитва да убеди останалите, че точно неговият порок е хубав.  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

защото пушачите и пиячите си знаят че тяхното е порок и си мълчът виновно  :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

А на другите не им пука, нали?  :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

abaro

(чете и мълчи виновно, докато си пуши цигарата)

Аз между другото наскоро направих почти успешен опит да спра пушенето - 3 месеца без никакви цигари. Но установих че това влияе остро отрицателно на психо-физиологичния ми баланс и се върнах към потдържащо лечение :lol: .
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

ВЕТЕРАН

Цитат на: "abaro"(чете и мълчи виновно, докато си пуши цигарата)

Аз между другото наскоро направих почти успешен опит да спра пушенето - 3 месеца без никакви цигари. Но установих че това влияе остро отрицателно на психо-физиологичния ми баланс и се върнах към потдържащо лечение :lol: .

ААА значи не съм сам!Охх олекна ми!И аз като Абаро като спра цигарите ставам супер агресивен!И най-лошото което е,че агресивността ми се излива на всички около мен(нали се сещате,че може да се пообъркам с някой 110 килограмов и той спрял цигарите) :lol:  :lol: Таа така жена ми ме поощрява да ги почвам да ни било мирно семейството :lol: И сега ги наваксвам!! :roll:

mistar_ti

Това за цегарите има малка доза истина аз не бях пушил 1.7 години почти 2 години 1-вите няколко месеца бяха гадни обаче се появява и един друг проблем пия пия пия и пак пия и мноо трудно се понапивам ( това е -нус за мен ) гледам моите хора са нашляпали и свалят мацки и аз им викам а бе таз грозна и те как ше е грозна ве и ............. та пуша си де в момента. искам да кажа че няма бивш пушач се рано или късно се почват пак :oops:
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

Тони

Цитат на: "mistar_ti"Това за цегарите има малка доза истина аз не бях пушил 1.7 години почти 2 години 1-вите няколко месеца бяха гадни обаче се появява и един друг проблем пия пия пия и пак пия и мноо трудно се понапивам ( това е -нус за мен ) :oops:
Мислих си, че само при мен е така. Преди две години като пуших, алкохол пиех само при повод и то малко (бирата не е алкохол, нали) . Сега концентрата ми се услажда и не съм си и представял колко поводи може да има :lol:

За привъжениците на психотропните вещества - скоро гледах филм за някакви американски жаби. Отделят с кожата секрет, с който младежите в щатите се друсат. Били много разпространени като домашни любимци...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Similar topics (5)

33367

Публикации: 5
Прегледи: 3099

19583

Публикации: 36
Прегледи: 26444

7801

Публикации: 1646
Прегледи: 522282

32043

Публикации: 8
Прегледи: 22802

19603

Публикации: 3
Прегледи: 4538