• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.05.2024 00:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Re: Работна тема: въпроси, коментари и проблеми в раздел болести

Започната от vinityy1, 28.02.2010 15:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vinityy1

здравейте,аз съм нов във форума и ще ме извините ако въпросът ми не е за тази тема. Женския ми хелер се разболя,получи бели точки по цялото тяло,видяха го и ми дадоха препарат за него(бяла опаковка и синя течност)-ФМЦ--универсален дезимфектатор,чешки е и ми казаха че е много добър.Казаха ми да го сложа по капка на литър и след 3 дни да сменя водото на     50 %. *bg*въпроса ми е след като сменя водата след 3 дни трябва ли да сложа пак от препарата за още 3 дни и наистина ли щом хелера ми е болен това значи чи и другите са се разболяли,макар и в начален стадии .
Благодаря ви предварително.

CityYID

нов въм във форума и дори не знам още как да си пусна нова тема  :buff: за това ще пиша тук и се извинявам за което. Подариха ми 2 златни рибки в колба ... аз по най-бързият начин ги преместих в 80л. аквариум с награветел на 23 градуса и филтер вътрешен с гъбичка и активен въглен. рибките вече са 20 дни в голямият аквариум, но .... на едната задната долна перка се подви навътре и избледня (само едната) другите са си наред. има ли и нещо? И 2-рото което ме повече притеснява след смяната на водата, тя СТАНА и не се избистри.  сложих PREVENT, AQUA SAFE, също така МАЛКО хлебна сода и англиска сол. но вече си имам по-голям проблем. на 2рата рибка на опашката само на една от 4-те перки има нещо бяло .... като рана, (не е на върха, нито в края) по средата и не знам какво е .... какво да права ?? моля помагаите и пишете подробно .... няма да е лошо. нищо не разбирам а много се зарибих. чета доста тук, но за такъв проблем не намерих никаква информация (може да има). Благодаря предварително.

mikki

Здравейте, аз като не намерих тема за болести при растенията ще пиша тук  :-)Имам проблем с растенията. Криптокорината ми вървеше идеално и дори пусна няколко нови листа. Проблема ми започна след като посадих елодея или друга нейна разновидност, и едно друго растение коео забравих как се казва но нямя и чак такова значение. Та тези двата вида месец престой във водата започнаха малко по малко да се разпадат на части и да плуват във водата. Всеки ден вадех парчета от тях като накрая сами си излязоха от грунда и ги махнах, забелязах че нямат корени или по-скоро бяха загнили а като ги садих си имаха доста добре оформени коренчета. И накрая за добре развиващата се криптокорина , едно от листата и взе да се разпада , става на пихтия , някакви организми ли го ядат не знам . Ако някой мое да ме посъветва къде ми е проблема ще съм му благодарен. Аквариума ми е 90 л , светя с една лампа 18 W .

pepa

Здравейте мъжкият ми хелер не изглежда добре.
С хлътнал стомах  и изгърбен -  от вчера е така сякаш плува по по -особен начин предимно по дъното и като ги храня  плува нагоре надолу.
Хелерът е червен с червени очи с бяло седефено покрая изглежда повече бяло но не като налеп (незнам дали е нормално пиша го защото за първи път виждам такъв)
Женската е подвижна и с дебело коремче и двата са купени от един аквариум с две мулинезии, но водата не беше много чиста -жълтеникава. Още 4 рибки гупи има купени от друго място където водата изглеждаше сравнително по-бистра.
Аквариумът ми е на една седмица около 20л преварена вода и 8-те рибки средно големи по 3-4 см  и един жълт охлюв, без аерация и нагревател , температурата е 23-24 градуса и една чаена лъжичка сол.
Хранени са с чернодробна смес със дафния и истамин.
Всички рибки имат бели или светли изпражнения, аз си го обяснявам с това че преварената вода имаше нещо бяло отгоре като тънък слой и сигурно от него но те отдавна го изядоха купени са в събота а днес е четвъртък и все още имат светли изпражнения. понякога виждам как някоя слиза да си потърка коремчето, но са единични случаи.
Другите рибки са изключително подвижни и не показват никакви симптоми на болест,  притиснява ме хлътналия корем на мъжкия хелер, това че е изгърбен  и се крие постоянно зад декорацията в средата и стои на дъното и изглежда по-слаб от преди няколко дена, не проявява интерес към женския хелер, докато другите обикалят и се гонят, видях че женският в началото няколко пъти го уплаши.
Моля ви дайте ми съвет болна ли е и какво да променя за да не умре рибката дали да сложа лекарство (какво да бъде).
За аерацита знам че е добре да я има, но не мисля че това е проблема преди години съм гледала много повече рибки с и без помпичка и нямаше съществена разлика, а и все пак другите рибки са подвижни.

Harry1976

Аз гледам рибки от доста време, но от няколко дни имам големи проблеми с малки гупи. За 2-3 дена буквално започнаха да им чезнат опашките и свиват перки и опашки. Днес извадих една жертва... Сигурно са някакви бактерии или паразити, но какво може да се направи? Някой ако може да помогне със съвет, ще съм благодарен! Около 1/3 от рибките са така, на другите им няма нищо. Изведнъж стана, буквално за 2-3 дена.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

busensation

Здравейте , от 1 седмица имаме аквариум и вече имаме болна рибка  :-( рибката е Бета и за 2 дни се появиха по тялото й странни бели петна преличащи на гъбички или мухал  :-( :-( :-( ... ... отделена е защото ни е страх да не зарази другите рибки ... Моля някой ако знае как може да се излекува да пише  :-( :-( :-(

Similar topics (5)

32043

Публикации: 8
Прегледи: 23039

7801

Публикации: 1646
Прегледи: 524536

19603

Публикации: 3
Прегледи: 4545

3206

Публикации: 8
Прегледи: 4126

56415

Публикации: 6
Прегледи: 3129