• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 15:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanilabg

Цитат на: Caxapa - 07.01.2011 18:46
Ами мидите които продават дълбоко замразени не са обработени никак и са в съвсем суров вид. Имаше мисля в Метро едно време.
Да така е. Ако знаеш от кога се каня на такива замразени, ама жената не, та не... :karamse: Сега се навих повече, защото имам съседка от блока, която работи на рибното отделение в Метро и ми каза, че само тези са живи.

Цитат на: Caxapa - 07.01.2011 18:46
Иначе рецепти да искате само.. Има много и всякакви за салати и ястия.

Знам че се намират, ама исках нещо изпробвано и просто, което не означава че като е изпробвано ще ми пасне на вкуса, но все пак... Пък и толкова морски вълци има в форума... :-)

Асен Евгениев

Цитат на: Caxapa - 07.01.2011 18:46
Ами мидите които продават дълбоко замразени не са обработени никак и са в съвсем суров вид. Имаше мисля в Метро едно време. Тук при нас в Австрия почти всяка верига магазини предлага такива. Иначе рецепти да искате само.. Има много и всякакви за салати и ястия.
JEM  говори за живи миди с черупки. Тия замразените в "Метро" са без черупки.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

akapulko! Точно за такива с черупки и прочие говоря. Сурови в черупките си вакумирани и замразени повече от сладолед.

JEM

Цитат на: akapulko - 07.01.2011 20:31
JEM  говори за живи миди с черупки. Тия замразените в "Метро" са без черупки.
Не знам колеги,в никакъв случай не споря.Само от живота си покрай морето и от опита си знам,че замразените миди с черупките са мъртви миди,а мъртвите миди са опасни.Аз лично замразени миди с черупки не съм виждал но като не съм виждал това далеч не означава ,че няма *DRINK*
: 07.01.2011г 22:10ч
Цитат на: akapulko - 07.01.2011 20:31
JEM  говори за живи миди с черупки. Тия замразените в "Метро" са без черупки.

: 07.01.2011г 22:10ч
Цитат на: stanilabg - 07.01.2011 20:12
Да така е. Ако знаеш от кога се каня на такива замразени, ама жената не, та не... :karamse: Сега се навих повече, защото имам съседка от блока, която работи на рибното отделение в Метро и ми каза, че само тези са живи.

Знам че се намират, ама исках нещо изпробвано и просто, което не означава че като е изпробвано ще ми пасне на вкуса, но все пак... Пък и толкова морски вълци има в форума... :-)
Да колега аз се опитах да ти дам рецепта за нещо изпробвано и просто и вкусно при това,а то стана политически въпрос.Нищо здрави да сме *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

stanilabg

 *DRINK*
Цитат на: akapulko - 07.01.2011 20:31
JEM  говори за живи миди с черупки. Тия замразените в "Метро" са без черупки.
Не исках да отговарям веднага, защото не бях сигурен какво е написано на пакета с замразени миди (с черупка). Но колегата Caxapa потвърди това, че продават миди с черупки, при това замразени. Друг е въпроса дали не са варени преди това. *dontknow*
Утре смятам да мръдна до Метро и ако има възможност ще снимам.

Асен Евгениев

Цитат на: Caxapa - 07.01.2011 21:11
akapulko! Точно за такива с черупки и прочие говоря. Сурови в черупките си вакумирани и замразени повече от сладолед.
Добре, може и с черупки да има, аз съм си купувал без, да не плащам седефа. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Giorgio_Armano

да Ви предложа една вкусотийка:
панирани ролца от раци
една или две опаковки ролца от раци се овалват в панировка
първо в брашно после в яйце и после в галета и се пържат в силно сгорещено илио
след като са готови се поставят на хартия да поеме излишната мазнина
отделно се приготвя сос от една част кисело мляко и две части майонеза и чесън на прах
всичкото това се разбурква и се поставя в подходяща купичка  и................
става страхотно мезе за всякакво питие  :vino:
лесно евтино и вкусно
ако някой се пробва на това  после да сподели да видим кви са мненията
да ви е сладко
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

NO CARRIER

Може ли да споделите рецептата за пукани люти чушки с чесън и магданоз?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stanilabg

Цитат на: NO CARRIER - 10.08.2011 01:03
Може ли да споделите рецептата за пукани люти чушки с чесън и магданоз?

Имаш предвид, това което е показал akapulko в Петъчна тема с яденье и пиенье?
Аз "пукам" чушките на тиган, тъй като нямам възможност на огън/жар. Предполагам, че на огън стават по хубави (хващат вкус от дима). Най-напред ги продупчвам с вилица, иначе после започват да пукат и пръскат. От друга страна, чрез дупките поемат по-лесно от оцета. Пека ги на сух, тефлонов тиган. Не се пекат чак до цялостното им почерняване, а само тук-таме да има черно (около 1/3 от повърхността ;-)). Още докато са горещи ги заливам с предварително приготвения дресинг от оцет, чесън, сол - количеството е въпрос на вкус. Най отгоре ги поръсвам с магданоз.
Когато ги затварям в буркани (от компот), най отдолу слагам 1ч.л. сол; 2-3 скилидки чесън нарязан на платки; 1ч.л. магданоз. Пълна бурканите с чушки и ги заливам до горе с оцет (отварям скоби - тук продават 8% оцет предназначен предимно за стерилизация и е по-евтин, отколкото винения. Литър струва около 0,40-0,50 €, а винения/ябълков 1,50-2 € за 0,75л). Ти си правиш сметката дали ти отърва. Пък и зависи дали обичаш толкова кисело, чак да се потиш. :-D Ако не, разреждаш оцета с вода.
Тъй като използвам само оцет, никога не съм ги стерилизирал - оцета ги държи минимално 1 година, по-дълго не се задържат. :-D

NO CARRIER

Благодаря! А толкова много сол, не стават ли прекалено солени? Сол в маринатата, сол после.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

}|{opukc

Аз маринатата я правя така - 1/3 оцет - олио, сол на вкус малко захар, магданоз и копър и една идея индийско орехче. То откроява вкусовете на другите продукти. Олиото може да е предварително загрято и в него да е попарен настърган морков. Това не е дресинг за консервиране.

Асен Евгениев

Подправките ги слагам на вкус, без конкретни дози.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanilabg

Цитат на: NO CARRIER - 10.08.2011 10:05
Благодаря! А толкова много сол, не стават ли прекалено солени? Сол в маринатата, сол после.
Не си ме разбрал.  :-)
Описах двата начина - за пряка консумация и за затваряне в буркани. Ако мислиш, че ще са много солени, слагаш според твоя вкус. От опит - 1ч.л. сол се губи в буркан от компот.
Да допълня. Ако ги слагаш в буркани, не е нужно да са топли - така или иначе ще ги ядеш по късно, през зимата. Т.е. ще има време да поемат оцета и останалите неща. За пряка консумация ги заливаш докато са топли за да поемат по бързо вкуса на подправките, защото няма за кога да ги чакаш. Принципа е същия като при баклавата - топла баклава, студен сироп. ;-)

NO CARRIER

Нямам никакъв опит в консервирането/мариноването. Затова се учудих. Благодаря за разяснението.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NO CARRIER

Смятам да изпържа малко свински мръвчета. Дайте някакви идеи за сосове за топене? Имам хубав чили сос и гаден купешки тартар, който вероятно ще изхвърля. Но ми се ще още нещо.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.