• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 15:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

van40

Боб по хайдушки

1.Взимаме едно по-горямо гърне слагаме боба в него и наливаме вода да покрие боба.
2.Слагаме гърнето на огъня и чакаме да заври водата.Когато тя заври изхвърляме я и наливаме нова.Чакаме да заври и нея хвърляме после наливаме пак и чакаме да заври и т.н. докато заври и седмата вода.
След това изхвърляме водата заедно с фасула защото вече чевермето се е опекло.
Да ви е сладко  :beer

jark

Една рецепта и едно въпросче от мен  :D

Рецептата:
Нужни са: 2 майонези, 1 пушена скумрия ( може и с друга - по избор, но да е пушена ), 3-4 супени лъжици кисело млеко, черни маслини  количество по вкус ( зависи и от големината им ), пресен или стар лук ( зависи от сезона ), черно пиперче, червено пиперче, по желание малко сирене за сгъстяване.
Към майонезата прибавяте 3-4 супени лъжици кисело млеко. Нарязвате маслинките и лукът на ситно ( не много ситно ), обезкостявате пушената рибка и я накъсвате на малки пърченца ( пак не много малки ), прибавяте ги към майонезата, бъркате, може да сложите малко намачкано на паста сирене ( по вкус или при нужда за сгъстяване ), бъркате. Слагате подправките и салатката е готова.
Става страхотно :D .

Въпросчето:
От одавна съм мераклия да пробвам охлюви, но незнам как се приготвят до състояние за готвене - после е фантазия. Та какъв е процесът ( какво се прави ) след като се съберът и преди да се готвят? Мерси!

Raven

аз имам два адски неуспешни опита с градински охлюв и успешни с рапани.
но рапаните не са вкусни.
така че и аз искам рецепта за охлюви :lol:

освен това на последък чувам ужасни неща за пушеното месо- адски токсично било,направо смърт.
което ми е странно- все пак това е най древният метод за съхраняване на месо.
що не сме измрели до сега?
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

За пушеното и аз съм чувал лоши неща. Но по-скоро за съвременните методи. Ползвали се нитрати и други азотни съединения и от там идвали проблемите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

jark

ЛОЛ 2-мата ме разбихре  :shock: . Ще минавам май на консерва риба тон - и с нея става яко :D . Ама това за пушеното ......... токсично ......  :shock:  кат си помисля колко такава салата съм изял лол  :shock:  ......... аааааа не, ако ще е ставало нещо ..... да е станало, а в случаят не е  pop .

п.п. не успорвам казаното от вас, а го карам оптимистично  :D  :D


И ще чакаме някой да ни светне пътя към охлювите  :D

Raziel

Цитат на: "raven"аз имам два адски неуспешни опита с градински охлюв и успешни с рапани.
но рапаните не са вкусни.
така че и аз искам рецепта за охлюви :lol:

освен това на последък чувам ужасни неща за пушеното месо- адски токсично било,направо смърт.
което ми е странно- все пак това е най древният метод за съхраняване на месо.
що не сме измрели до сега?

равен не си ял хубаво направени  рапани. ще си оближеш пръстите.
Месото им е като на калмар. Просто е перфектно затова е и такъв голям деликатес.
Аз като едно бургаскко дете:) съм ял ужасно много рапани по най различни рецепти и  с много малко неща мога го сравня:)
In Pursuit of Perfection

NO CARRIER

Цитат на: "jark"ЛОЛ 2-мата ме разбихре  :shock: . Ще минавам май на консерва риба тон - и с нея става яко :D . Ама това за пушеното ......... токсично ......  :shock:  кат си помисля колко такава салата съм изял лол  :shock:  ......... аааааа не, ако ще е ставало нещо ..... да е станало, а в случаят не е  pop .

п.п. не успорвам казаното от вас, а го карам оптимистично  :D  :D


И ще чакаме някой да ни светне пътя към охлювите  :D

Проблем ми е, че ме повтори един гаден вирус с много екстри, включая дрисък. Само да ми мине малко и ще видиш колко е отровна пушената скумрия.  :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

ял съм рапани в заведения- някъде ги правят добре,на други места не са чак толкова.
аз  както ги направих- кипнати и после леко запържени с чесън- станаха добре и ми харесаха.
но в някои заведения бяха отврат.
във всеки случай призивът ми е да ядем рапани по много и масово,че ако знаета какво е под водата...
миди не останаха :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raziel

Да вярно си е...
Макар че в последните години почти не останаха заради масовия улов и износ.
Ние последно изтърбушихме южното черноморие и нямаше накрая с едни познати ни пуснаха в нефотбаза Лукоил и там в вътрешният залив  хванахме доста но там без  пропуск не се влиза....
А аз позаведение не съм ял рапани,  Но аз  рапани и  миди на заведение не ям, като не знам от къде са брани не искам да рискувам.
Виждал съм натравяне от миди и не искам ме пати и мен същото.
In Pursuit of Perfection

smirnof

За мен най-добрия ресторант за рибни деликатеси си остава Capitan Cook,  но до колкото разбрах сега има и по  - хубав - Timbuktu, но не сам ходил и не мога да дам мнение...
:P  :P  :P  :P  :P  :P  :P

Raziel

Хубаво е но  ще ти одрежат главата от кръста :)
цените са поне 3 пъти по високи от capitan cook....
In Pursuit of Perfection

smirnof

То и в Capitan Cook  никак не е евтино....
Значи Timbuktu ( не ми се мисли )....
:D  :D  :D  :D  :D  :D

Gitsov

пушеното месо е вредно защото се пуши в машини за няколко часа докато древният метод е на кумина за няколко месеца ще доловите разликата в приготвянето :lol:  а какво ще кажете че вече в ресторантите ни доставят течен пушък 1 капка и 5кг. месо все едно е приготвяно на скара да ви е сладко :lol: аз още се дърпам ама имам двама колеги дето си го ползват . а има и едни окрехкотители едни препарати за свежест приснота и много други лудории , а относно рибните ресторанти дето ги изброихте дали ядете прясна риба а? или като на морето : края на юни в ресторант ме обеждават че лефера е пресен вчера го купили на пристанищета .
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

cihlidi_fan

Не знам дали сте пускали такава рецепта, но ще ви помоля: искам да знам как се правеше коктейл от раци?  :roll:  Имам си рачета на ролца и не знам какво се правеше друго. Освен майонезата и киселите краставички друго слага ли се?  :roll:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

Boby_

Цитат на: "cihlidi_fan"Не знам дали сте пускали такава рецепта, но ще ви помоля: искам да знам как се правеше коктейл от раци?  :roll:  Имам си рачета на ролца и не знам какво се правеше друго. Освен майонезата и киселите краставички друго слага ли се?  :roll:

Ролцата от раци съдържат само символично количество рачешко, останалото е рибно брашно и нишесте.  :wink: