• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 21:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 11 Гости преглежда(т) тази тема.

Ivan_S

FHM, от кога ти е последната чиста инсталация на ОС? Възможно е да е затлачена с какво ли не, ако не е правена профилактика няколко години. Накрая да не се окаже, че преинсталация на чисто (след формат на С:) ще оправи нещата. Това е най-лесния начин, някой вече го предложи. Ако и преинсталацията не помогне, проблемът отива към хардуерен, което вече е кофти.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Здравков

Цитат на: hunter - 18.07.2013 09:37
Кажи честно ти колко пъти си сменял термо паста или просто си чул че някой си е сменял? Не може да правиш сравнение между масло на двигател и термо паста на процесор. Не ми се развиват теории кое охлажда двигателя и не ми се спами темата. Но само ще те питам ако двигателя прегрява когато няма масло каква е работата на радиатора и антифриза тогава?  Колегата постна снимка от еверет и се вижда че температурата на ядрото е нормална. Имам компютри от 8годишен първия ми беше правец8м през целия си живот аз съм си ги обслужвал каквото се наложи и на нито един не съм сменял термо паста. Освен на лаптопа ми когато му вадех охлаждането да го чистя понеже върви цял блок и няма как да ме го отделя от процесора. И компютър не се чисти с прахосмукачка а се обдухва със струя въздух. Ако примерно имащ компресор за помпине на гуми е идеален вариант. В сервизите ги духат с кислородни бутилки. Всякакви опции с твърди предмети като накрайник на прахосмукачка, по-твърда четка може да ти коства  SMD елемент от дъното или някоя периферия по не внимание. Само да добавя покрай процесорите по принцип има по една шепа кондензатори с времето изсъхват и се надуват. И започват и проблемите за това казах че така няма да се оправи компа на 100% козата си сака пръч. Закарай го на сервиз тука ще си чешем езиците до утре и може да смениш 20 пъти термо пастата и пак да не стане.
Ми аз стария ми компютър го имам от 2004... паста съм слагал  винаги когато и където се е налагало. Този компютър съм го натоварвал и то зверски, и все още си работи отчетливо. На лаптопа също съм слагал веднъж на процесора. Не мисля че е нужно  да ти се обяснявам или да ти давам отчет кога съм слагал паста или каквото и да било по компютрите си, факт е че работят. Ето тук пише за смяната на термо пастата, това беше първото което ми излезе в гугал.    http://www.kaldata.com/forums/topic/198147-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0/
П.С. Прав си, че в случая колегата е по-добре да занесе компютъра при професионалисти които ще направят каквото е нужно.

SDB

Колеги
темата се отплесна от проблема към термопастите
със скромния си опит от 30 години в компютърния бизнес
искам да кажа някои мои наблюдения при ремонти, смяна на процесори и охладители и т.н.
ако пастата използвана при монтажа е качествена и след 5-6 години като сваля радиатора
тя е пак кремообразна и   се маже и цапа
но имал съм  случаи с някаква измислена паста (не съм я слагал аз) клиента идва и се оплаква
от забиване увисване на ком. пастата е втвърдена и се рони  на прах т.е. не върши никаква работа
а комп. е на няколко месеца  (носят ми го да им чистя вируси според тях) така че зависи каква
паста са ви сложили "колегите" като са ви сабирали компа

hunter

И то стана турски сериал с много драма  :-D Иван Петров ако съм те  засегнал от мой коментар извинявам се  *DRINK* Ама погледни и снимката на колегата и температурата на двете ядра. Нека препоръчваме на колегите адекватни решения. Още веднъж се извинявам ако е имало нещо нередно в поста ми не е умишлено гледам да насоча колегата правилно. Че има пасти менте има не отричам. Със здраве и дано колегата си оправи компа аз съм аут. Отчет не съм искал от никого и за нищо.

Здравков

Цитат на: hunter - 18.07.2013 22:01
Иван Петров ако съм те  засегнал от мой коментар извинявам се  *DRINK* .
Нищо подобно... и аз се извинявам ако има нещо.  *DRINK*

ico

Имам проблем с TP-LINK TL-WR740N по-скоро с безжичната връзка с него. Пробвах с два безжични USB адаптера, като се съмнявах първо че проблема е в адаптера, проблема е същия и с двата. Та избирам си мрежата, всичко е както трябва докато се пуснат за зареждане няколко страници в браузъра и малко след това изписва че е ограничена връзката. При прекъсване на връзката и свързване наново пак има връзка докато се се понатовари и пак я резва...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

manyg

Пробва ли с тотален ресет на рутера и обновяване на фърмлуера, пробвай да смениш канала?

ico

Кръщаваш го, а то във водата пикае...

FHM

Здравейте хора само да споделя какво направих по моя проблем значи деинсталирах касперския и си сложих CCE упдейтнах го и сканирах откри 514 неща от който повечето не м ибяха познати предполагам някви червей имаше и 1 троянец и още някакви неща както  и да е. След като ги изчисти тези неща потреблението на рам памет с изключен скайп падна под 400мб което е перфектно като се сетя че преди ползваше нонстоп по 700-800мб.
А и да ви питам все пак какви са ви впечатленията от CCE? Смисъл мен ми е малко странно защото не се инсталира само я разархивирах и ъпдейтнах.

bustama

Един съвет да ти дам за софтуера - колкото по-малко пипаш в него, по - малко главоболия - като при аквариума. :-D
Същото се отнася и за машината ти. Антивирусна не бях ползвал 2г. и за този период никакви проблеми не съм имал - това в старата ми машина/ 900мх процесор, 1гб рам/ всичко си вървеше, е разбира се тежки приложения - не, но аз и не съм имал мераци за същите.
Проблем да съм имал - в следствие на не преисталирана с-ма за период от година - много е важно да си поддържаш машината и да се съобразяваш с нейните характеристики.

pro_filer

Касперски многократно се е докавал пред мен през годините. Единствената антивирусна без компромис! Странно защо при теб не е сработила...  *dontknow*

gandalf_hsr

Здравейте проблема ми не е свързан с компютрите а с телефона а той е samsung galaxy s duos,а проблема е следният неиска да включи wi-fi.когато се влезе в настройките  се опита и от там да се включи изписва включване и така си стои без да прави нищо.Ако се натисне бутона допълнителни  мрежово уведомяване  не е активно.Телефона е рестартиран но без ефект.Преди да се развали wi-fi имаше проблем със свързването с рутера,когато е в максимум обхват  неможеше да се свърже а се свързваше когато едвам го долавя.Дайте съвет как да го оправя,ако може да се оправи  от някои настройки.Извинявам се че несъм в правилният раздел но ненамерих такъв във форума.Благодаря.

hunter

Според мен няма да е от настройка а от софтуера. Иди във сервиз да ти го реинсталнат. Но иди във добър сервиз не във някой самонадеян майстор.

gandalf_hsr

Ако може да ми препоръчате някой добър сервиз за Пловдив.Телефона е ползван 10 дена.

SDB

Като е на 10 дена отивай право при продавача нали има гаранция *THUMBS UP*

Similar topics (5)

26824

Публикации: 0
Прегледи: 1580

1860

Публикации: 13
Прегледи: 5698

51220

Публикации: 10
Прегледи: 3559

48863

Публикации: 0
Прегледи: 914

42771

Започната от ralito_


Публикации: 16
Прегледи: 7065