• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
13.05.2024 10:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikolay0876


JEM

Колеги,съществува ли сайт или програма чрез които мога да направя виртуален образ на аквариум.Примерно да видя как ще изглежда аквариума ми според това което съм си намислил?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

Luton

Каква е конфигурацията от бутони при Виста за пускане на Wireless-a.
Имам едно копче на лаптопа за тази цел, но вече не работи!
Благодаря на отзовалите се!

kapacitet

Здаравей,

не знам дали правилно съм разбрал въпроса, но ако имаш копче за механично включване и изключване на W-Lan антената, това няма нищо общо с операционната система. Ако копчето не работи ме съмнява, че ще подкараш антената с каквато и да е комбинация от бутони или по софтуерен път през операционната система.

bluefire

Някой знае ли как се пуска виртуална клавиатура на Линукс? :duvar:
: 19.12.2010г 23:11ч
Цитат на: bluefire - 19.12.2010 23:58
Някой знае ли как се пуска виртуална клавиатура на Линукс? :duvar:
никой ли не знае ,в каква греда се нацелих  :duvar:

denbosch

Трябва да си купувам външен хард диск 500-640GB,ще го ползвам да си свалям видеокасетите VHS през кепчър на него и miniDv през камерата и после ще ги обработвам.Четох-четох и ми стана интересно,че гаранцията не зависи от марката,а от модела и варира от 24 до 60 месеца?!Логичното е да се хвърля на по-голямата гаранция,обаче нещо все пак ме човърка,да не са рекламни трикове?!Иначе марката най-вероятно ще е Samsung,Transcend или Toshiba-дайте някакъв съвет,че колкото повече чета,толкова повече се обърквам.

barabata

Моето виждане е да си вземеш малко по-бърз интерфейс и да не се притесняваш много за диска , а да обърнеш внимание от коя фирма си го купуваш. И сто години гаранция да има като фирмичката от която го вземеш си ги отказва каква е файдата ?
Аз сега за коледа за децата им взех един A-DATA NH01 500GB (USB3.0) и направо се родих.
Качил съм всички детски филми на него + още други филми и кабела виси постоянно включен към телевизора. Като искам да им пусна филмчета и само включвам кабела в диска и действам. Не се налага да пускам компютъра за да пускам филма на втория екаран - телевизора и не ми пречи на работата.

Дсика е много тих и не се чува за разлика от старата ми кутийка с 10 ГБ Хитачи. Интерфейса USB3.0 е обратно съвместим с останалите версии и при включване в USB2.0 порт просто работи със един чифт кабели за данни и със скоростите на USB2.0 - около 20-25 МБ/с трансфер (или по-малко ако диска е по-бавен) При USB3.0 в конектора има още 2 двойки за данни които си контактуват само при USB3.0 конектор и скоростите са съвсем други. В началото на диска тестовете показват около 80 МБ/с и малко отгоре и към края на диска пада до към 40 МБ/с . Срадната скорост е 66 МБ/с.
Като муинуси:
За сега не съм намерил инструмент който да ми разчете СМАРТ статуса на диска (което за мен е малко дразнещо - мразя да не знам какво се случва) и не съм успял да отворя кутийката за да видя какъв е точно дика вътре като марка - разбрах как се отваря с фонокарта , но само от трите страни подава, а от четвъртата много здраво се съпротивлява , а не искам да нарушавам търговския вид на устройството. 
Друго като минус е леко нестандартната букса от страната на диска поне за сега. Възможно е всички УСБ3 външни дискове да са с такъв двоен конектор, но това само бъдещето ще покаже. За сега ако си изгубиш или повредиш кабелчето и оставаш с вързани ръце. Освен това захранване полуава само от това кабелче и е възможно на някой стари машини да не успее да развърти диска само със захранването от един УСБ конектор. Телевизора и компютъра ми нямат проблем с диска , но аз имам и USB3.0 в дъната платка. Ако нямаш за сега то до година поне ако сменяш компютъра вече ще имаш, а и за 40-50 лева се намират PCI-e карти с USB3.0
Определено кутийка със USB3.0 има много по-голямо бъдеще от старите USB2.0. Дори след време да се развали диска и под някакъв предлог да ти се откаже гаранцията (основателно или не) то би могъл само да смениш диска в кутийката и да си я ползваш пак.

В това отношение аз съм против решенията на WD понеже са тарикати и си произвеждат и дисковете и кутийките имат дискове на които самата платка е променена и USB контролера и конектора са на платката на симия диск. Те нямат SATA интерфейс на платката си и кутията е просто една пластмаса и нищо повече. При тях нито може да смениш диска с по-голям обем , нито може да ползваш кутийката с друг диск. Развали ли се харда просто изхвърляш.
На тази старница има снимки на такъв диск и обяснения как се запоява SATA конектор така че да може да се включи за ремонт или спасяване на информация.

Колкото и да се хвалят като издръжливи дисковете на WD напоследък аз не бих рискувал с техен външен диск.  Пък и колко ще те изкара диска до голяма степен зависи и как се отнасяш с него. Затова най-важното е да е от фирма за която пората си пишат че си обслужва гаранциите коректно пък за повече от 3 години няма смисъл. Тогава и да сикат не могат да ти го заменят продукта в гаранция понеже е вероятно и да го няма на пазара.

Между впрочем на ПЦ пазара понятието Lifetime guaranty е много неправилно тълкувано - то си го пише в документациите , но никой не чете. То си означава че докато този продукт е на пазара ще ти го заменят без проблеми при необходимост , а не че е ганцита е до края на твоя живот.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

denbosch

Цитат на: barabata - 26.12.2010 13:59
Моето виждане е да си вземеш малко по-бърз интерфейс и да не се притесняваш много за диска , а да обърнеш внимание от коя фирма си го купуваш. И сто години гаранция да има като фирмичката от която го вземеш си ги отказва каква е файдата ?
Аз сега за коледа за децата им взех един A-DATA NH01 500GB (USB3.0) и направо се родих.

Мерси,Оги!
От Ардес.БГ ли си го взе?Цената им е прилична,пък и не съм срещал негативни отзиви за тях.А и са близко до нас,ако нещо се наложи да се ползва гаранцията.
Аз съм с USB2.0,пише,че е съвместим с него при по-ниски скорости-най-вероятно ще стане.

Tiro

Аз само ще добавя, че WD нямат проблем с гаранцията - заменят без да мрънкат, но като загубиш информацията и ходенето до сервиза два пъти не е приятно, напоследък или някаква партида или просто са разхлабили редиците, но много дават фира. Аз в момента пък имам добри впечатления от Hitachi.
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

barabata

USB 1.0 (1.1) , USB2.0 или USB3.0 са както при LAN 10/100/1000 Мбита . Бучваш кабела и на колкото може да работи на толкова тръгва ...
За гаранции не мога да препоръчам фирма във Варна - да чукна на дърво до сега не ми се е налагало за нещо сериозно освен за едно флашче 256 МБ от D&G преди няколко години - голяма епопея беше докато ми го сменят.
В момента всичко си пазарувам от "My Computer" от МОЛ Варна (дистрибутор на Мост) и стискам палци да не стигам до не опирам изобщо до гаранции.

Tiro, до "... но като загубиш информацията ..." при външен диск никога не може да се стигне освен ако сам не си го направиш. Трябва да си супер нехаен да си държиш някаква информация на външен диск и да нямаш резервно копие някъде другаде ... Аз след като купих малко по-хубав фотоапарат се видях в едни филми - не ти е работа. Жената като почне да цъка (сложил съм го на 3 Мпиксела) и за едно излизане се връща с почти 16 ГБ снимки. След отсяването остават по 4-5 ГБ снимки и след 15-тото DVD в две копия ми омръзна да се занимавам с такива работи. Като си направих сметката че N на броя DVD-та идват на цената на един голям HDD със същия размер дадох свободно на DVD-тата и подходих по другия начин. Пуснах си един RAID5 масив от 4 диска по 750 ГБ  = малко над 2 ТБ дисково пространство и един зелен 2ТБ диск който се включва през 2-3 седмици за синхронизация. Допълнително за машината един UPS за да няма проблеми с масива и в момента даже има около 200 ГБ снимки които не са записвани по дискове и нямам намерение вече да записвам.
На външен диск  се слага информация която се пренася от точка А до точка Б  без между тях да има връзка .  Диска може да бъде откраднат, изгубен, счупен или изтрит по невнимание. Няма как от него да се изгуби трайна информация която я няма в точка А откъдето можем пак да си я вземем за да я ползваме в точка Б отново. Това че потребителя решава че като си е записал нещо някъде и то вечно ще си е там, си е негов проблем. Цяла пазарна ниша се крепи на това поверие.
Напраив си един опит. Изключи си диска в копютъра и се опитай да си пуснеш компютъра. Във всеки един момент това може да се случи . Сега е момента да решиш дали информацията ти е ценна и как да направиш така че когато това се случи реално да не плачеш по форумите как си имал много ценни неща дето никъде другаде ги нямаш и как може да си ги върнеш обратно. Почват едни обвинения към кого ли не и никога и един упрек към себе си ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

kamos

Цитат на: bluefire - 20.12.2010 00:53
Някой знае ли как се пуска виртуална клавиатура на Линукс? :duvar:
: 19.12.2010г 23:11ч
никой ли не знае ,в каква греда се нацелих  :duvar:
С каква дистрибуция си?
Иначе xvkbd virtual keyboard

xvkbd is a virtual (graphical) keyboard program for X Window System which provides facility to enter characters onto other clients (softwares) by clicking on a keyboard displayed on the screen. This may be used for systems without a hardware keyboard such as kiosk terminals or handheld devices. This program also has facility to send characters specified as the command line option to another client.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Tiro

barabata само, че не аз плача а на мене ми плачат. И не всеки ползва нещата по точното им предназначение. А мен не ме мисли - направил съм си сметката и съм си поел рисковете.
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

denbosch

Цитат на: barabata - 27.12.2010 12:39
USB 1.0 (1.1) , USB2.0 или USB3.0 са както при LAN 10/100/1000 Мбита . Бучваш кабела и на колкото може да работи на толкова тръгва ...
За гаранции не мога да препоръчам фирма във Варна - да чукна на дърво до сега не ми се е налагало за нещо сериозно освен за едно флашче 256 МБ от D&G преди няколко години - голяма епопея беше докато ми го сменят.
В момента всичко си пазарувам от "My Computer" от МОЛ Варна (дистрибутор на Мост) и стискам палци да не стигам до не опирам изобщо до гаранции.
Това за USB2.0 или USB3.0 ми се изясни после,трябваше да попрочета още малко :-[.Иначе в началото си казах"аха,този значи е съсвестим с USB2.0 за разлика от другите,щом го пише като опция".А това е все едно да напишеш примерно,че една кола има максимална скорост 200км/ч,а като опция да споменеш,че като натискаш по-малко газта можеш да караш и с по-ниска скорост :-D.

Най-вероятно и аз ще си купя от "My Computer",минах през Ардес,но имаха налични 4-5 вида,съвсем различни от това,което търся.

Хареса ми изпълнението ти на RAID5 масив-а *THUMBS UP*!

wire

Аз имам Seagate 1ТВ, 5г. гаранция, от Жар. Зависи колко пари имаш да отделиш за такова нещо. Аз съм доволен от тази марка и магазин. Нямал съм проблем със Seagate, загряват по-малко от другите. В момента има web промоция за 2ТВ в Жар.
А за сигурността - нищо вечно няма. Вчера бяха дисковете, днес преносимите хардове, утре карти с 10ТВ информация с размерите на нокът на малкия пръст, знае ли човек...
Моят съвет е да не пестиш пари, ако ги имаш, и си купи по-голям, 1ТВ+, няма голяма разлика в цените. А и не си писал дали искаш да е с външно захранване или с USB.
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*

spun

здр. имам малак проблем.
преинсталирах wina  на пс-то но не мога да подкарам звука. Изобщо ме няма по тези драйвери.
Еверес показва ,че аудиото е :
"nVIDIA MCP61 - High Definition Audio"
Някой ако сложи едно рамо няма да е лошо.
От евереста като дам на звуковата карта "изтегляне на драйвери" ми се отваря това : http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
но на там изобщо си нямам на престава какво трябва да изтегля.

Similar topics (5)

20237

Публикации: 8
Прегледи: 5857

19031

Публикации: 14
Прегледи: 5120

30802

Публикации: 16
Прегледи: 8938

36853

Публикации: 27
Прегледи: 13016

33861

Започната от qvo


Публикации: 0
Прегледи: 1213