• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Virosss

Аха... ясно, тая гимнастика не съм я правил, даже ако трябва да съм честен сега я виждам за пръв път.

Гледам ти снимката за охлаждането и няколко неща ми правят впечатление. Първо, че не е добре почистен прахоляка (ако снимката е правена след почистването). Вземи една четка за блажна боя и хубаво изтържи праха от радиатора, вентилатора и кутията отзад. Ако имаш прахосмукачка, която може да духа (не да смуче), чисти с нея. Излизаш на проветриво място и обдухваш хубаво радиатора и въобще кутията, докато с четката премахваш тия неща дето не искат да се махнат с обдухването.

Това което ми прави впечатление е тоя голям радиатор. Моето скромно мнение е, че при такава малка кутия подобни радиатори по-скоро могат да повишат температурата, отколкото да я понижат. Визирам това, че самият радиатор се нагрява и понеже няма достатъчно място за циркулация на въздуха, загрява и елементите наоколо. Другото, което по принцип не ми хареса е, позиционирането на вентилатора на подобен тип радиатори. Не знам дали захранването ти е пасивно или активно, но особено, ако е активно и в не малко случаи вентилатора изкарва въздуха в кутията, ще го изкара към големият радиатор и допълнително ще го нагрява.

Моят съвет е да вземеш по-малко охлаждане съобразено с кутията ти и то да е върху самият радиатор, а не от страни.

Нещо такова:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fru.gecid.com%2Fdata%2Fcpu%2F200705290000-55%2Fimg%2FP4170041.jpg&hash=85481afa3474d04e873da41c17a074df1a85d081

Можеш да погледнеш и разни варианти на водещите марки за охлаждане, но моето скромно мнение е, че е по-добре да има място за циркулация на въздуха в кутията. Тия радиатори не са лоши, но не и за малка кутия. Така като гледам твоята, ти като затвориш капака, то ти запълва цялата кутия.

Отзад където има място за вентилатор, там можеш да сложиш един вентилатор да ти изкарва горещият въздух.

А най-добрият вариант е, да продадеш тоя Athlon (котлон) и да минеш на Intel. Атлоните това им е една от слабите черти - греят много, особено лятото.

evgeni200

Viross, проблемът явно не е бил в типа на охлаждането а в самия процесор.
Махнах капачката на процесора сложих нова паста(най-евтината ми беше останала) и вече не може да вдигне повече от 40 градуса каквото и да пусна  :-)

Virosss

Радвам се, че ти се е решил проблема. :)

Не съм твърдял, че проблема ти е в охлаждането, просто подобен тип охлаждания не са особено подходящи за малки кутии, обясних по-горе защо мисля така.

В край на сметка, важен е финалният резултат ;)

evgeni200

Кутията в момента не е затворена точно заради охлаждането.
Вече не ми се и занимава да сложа по малко и да затворя кутията, като вече е ясно проблема не бил в охлаждането.

Lasho

Здравейте,

едни такива мисли ме мъчат в момента - имам двубандов рутер (на 2.4 и 5 GHz), но в момента всичките ми устройства са само на 2.4 GHz. Обмислям да сменя безжичната карта на лаптопа с такава, която поддържа и 5 GHz мрежи. Та чуденето е ако лаптопа е вързан към 5 Ghz мрежа, а останалите устройства на 2.4 GHz дали тези устройства ще виждат споделените папки на лаптопа? Т.е. може ли да се споделят ресурси между двете мрежи на двете честоти?
И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

SDB

Цитат на: Lasho - 11.01.2017 11:58
Т.е. може ли да се споделят ресурси между двете мрежи на двете честоти?
по принцип да
зависи от настройките на рутера
DHCP  сървера е един и раздава адреси независимо
от къде е връзката (2.4, 5 или по жица)
освен ако в настройките не са включени функции
за изолиране на отделните мрежи
(все пак може да зависи от конкретния модел на рутера)

Lasho

И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

kandoveca

Здравейте.Нужно ми е някое и друго мнение за избор на външен хард диск в смисъл като по-надеждна марка.Какво мнение имате за сони , тошиба, вербатим. Разглеждах такива с капацитет 1000 гб. на цени между 130-160 лв.На мен диска ми трябва за съхранение на видео което да свалям от компютър а самия външен диск да пускам в юсби входа на смарт телевизор марка сони както и евентуално за запис от телевизора на диска защото има такава функция.

sVGNsali

+1 за WD и Seagate. Ползвал съм продуктите им и нямам забележки.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

SDB

Здравей,
аз лично бих ти препоръчал Western Digital външни дискове
освен това ако няма да го разнасяш много би могъл  да си
вземеш 3.5 инчов  "My book"
Между другото сони и вербатим не произвеждат дискове
и никога не са произвеждали
просто в тяхна кутийка има сложен диск на WD или Seagate

Публикациите са слети: 17.01.2017 15:26

Цитат на: sevginsali - 17.01.2017 15:17
+1 за WD и Seagate. Ползвал съм продуктите им и нямам забележки.
Ми то други производители не останаха *THUMBS UP*

kandoveca

А понеже не съм виждал точно как се работи с външен диск а има два вида с мрежово захранване и с юсби захранване това какво означава аз си го мисля че юсби захранването означава че като го включа в юсби входа на  тв и компютр и диска ще си се захранва от тях както като си включа смартфона в компютъра а мрежовото сигурно е с включване и на  някакво зарядно към диска не знам дали е така

SDB

Правилно мислиш
обикновено с допълнително  захранване са 3.5 инчовите дискове
защото тока по USB е недостатъчен
някои от 2.5 също имат възможност за включване на външно захранване
ако по някаква причина USB не им стига

paralaks

Здравейте колеги,
нямам проблем, но се нуждая от съвет.   На дъното на компютъра имам 4 слота за RAM памет която работи в двуканален режим. Как е по-правилно да се сложат плочки в 4-те слота  или да се сложат две плочки /kit/  на само два слота. Дилемата възникна когато реших да увелича паметта до максималната за дъното 16GB.
Благодаря предварително за всяко мнение.

SDB

И двата варианта са възможни
ако имаш сложени 2х4 взимаш още 2х4
ако имаш възможност заменяш твоите 2х4 с 2х8 (виж в документацията на дъното дали поддържа 8мб модули)
има и китове 4х4
обикновено на 8мб модули са по-високи таймингите така че 4х4 ще са по-бързи от 2х8 ако са от един
и същи модел и работят на еднаква честота
Но това са много много минимални разлики

kandoveca

Здравейте.Имам следното питане.Попадна ми един стар вътрешен хард диск и реших да го сложа като втори диск на настолния ми компютър.Понеже не разбирам и го занесох да си ми го свържат с какъвто кабел е нужно - в сервиза са си преценили.Явно обаче в този диск има някаква повреда.Значи първо го почистих и дефрагментирах а след това го форматирах и го пуснах на тест за лоши сектори но не открива лоши сектори значи проблема е друг.Симптомите са:Първоначално при пускане всичко е наред и диска си работи добре но след известен период на работа при отваряне на файл или пускане на някакво приложение или програма в един определен момент компютъра забива и отворения файл или програма,приложение става като в мъгла помътняло и се изписва съобщение че програмата спря да работи или съобщение че не отговаря.След излизане от програмата тръгва пак и след известно време пак така забива като специфичното е че преди всяко забиване се чува еднократно пипкане от диска.Когато изключа втория диск компютъра си работи с основния нормално значи си му има нещо на този втория обаче ми прави впечатление че като го изключа посредством махане на кабела и после пак го включа и известни часове или ден два пак си работи нормално с двата диска и чак след време почва пак да забива така и винаги преди да забие се чува този еднократен звук.Според вас дали е механична повреда и струва ли си да търся какво му е и примерно да го нося да го гледат в сервиз срещу заплащане защото ако е нерентабилно да се ремонтира по дбре да не се вкарвам в излишни разходи и да хвърлям диска направо.Благодаря.

Similar topics (5)

57477

Публикации: 1
Прегледи: 1979

33482

Публикации: 1585
Прегледи: 324228

5636

Публикации: 672
Прегледи: 316275

27181

Публикации: 5
Прегледи: 7249

1902

Публикации: 12
Прегледи: 6557