• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 13:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с работата

Започната от Genadig, 08.11.2011 22:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Genadig

Днес ме уволниха дисциплинарно. Причина - искам да напусна веднага работа, а не с месец предизвестие. Според вас като съм на 22 год, млад човек това толкова грозно петно ли е в трудовата ми книжка?! Дали работодателите се влияят от този фактор или има фирми, които не гледат на тези неща?  Евентуално, ако почна работа при познат и след това се махна по взаимно проблем ли ще е и дали работодателите гледат последната работа или пред последната и няма да ме вземат? Къде като за млад човек бих ли си намерил сериозна работа макар и без висше образование? Моля за вашите съвети. Благодаря!
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

bojkata

Ако наистина това е причината, няма право да те уволнява дисциплинарно! Има право да не ти изплати трудовото възнаграждение от последния отработен месец- един вид си ги удържа като обещетение за това, че не си изпълнил срока за предизвестие описан в трудовия договор!
Подай жалба в "Инспекция по труда"!

Rainbow sid

Търси си правата.Естествено, че ти остава"петно".Ходи и обяснявай на бъдещ работодател какъв е случая!
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Mirobg

Какво е основанието за налагане на Дисциплинарното наказание?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

chaykov

по-принцип трябва да имаш последно предупреждение преди да те уволнят дисциплинарно! :) една колежка осъди работодатела ми за същото... :)
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Nikiengi

Ако са ти забавили изплащане на заплата дори един ден след датата указана в трудовия договор или не са ти изплатили (забавили) плащането на осигуровките, имаш право да напуснеш без предизвестие с уведомление по чл. 327 т.2 от Кодекса на труда. В другите случаи са по чл. 325 т.1 по взаимно съгласие веднага или чл. 326 с 30 дневно предизвестие. Това са важни неща - четете ги за да ги знаете, иначе работодателите могат да ви излъжат както си искат!!! Напиши по-подробно основанието за уволнение, за да можем да ти помогнем!  :-)

met

Къде си работил и какво?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi8.photobucket.com%2Falbums%2Fa48%2Fh0stage%2F1231-1.jpg&hash=3ebdc6eba81d20551df15dac7fc17ea2d362a84a

Mirobg

В рамките на 60 дни поне два пъти  трябва да е нарушил  СЕРИОЗНО вътрешния трудов ред  за да бъде освободен дисциплинарно.
Сезирай Инспекцията по труда.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Similar topics (5)

38789

Публикации: 78
Прегледи: 21848

30451

Публикации: 5
Прегледи: 3090

25744

Публикации: 5
Прегледи: 5903

14761

Публикации: 12
Прегледи: 8558

22353

Публикации: 20
Прегледи: 14485