• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 06:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ботаническата градина

Започната от Vojda, 10.10.2005 12:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vojda

Вчера за първи път ходих в ботаническата градина(тази на околовръстното).Голям пропуск за мен(като любител и на растенията),че досега не съм ходил.Купих си няколко растения най-ценното от които,една Drosera!Много съм доволен.Освен това преди няколко години бях си купил едно водно растение ,което бързо умря,но беше доста интересно(Eihornia crassipes) и никъде не съм го виждал на друго място.Останах приятно изненадан,след като го видях в ботаническата градина!(Във връзка с това,някой ако ЕВЕНТУАЛНО има опит с отглеждането му,моля да сподели "тайната",че много съм навит този път да не го съсипя :)  ).
 Всъшност искам да кажа,че не е никак лошо да се посети това място,защото най-малкото е любопитно за хора които имат афинитет към красотата на природата,т.е.хората от този форум :lol: (мисля това ни събира всички тук)!!!
 Естествено като "...всичко българско и родно..." малко е занемарено(което е много жалко),но пък от друга гледна точка,като се има в предвид с какъв паричен ресурс разполагат мога да кажа,че даже градината изглежда много добре! :cry:
 Ако някой иска да сподели нещо по гореописаните въпроси,моля...

Legion

Шефе ще споделиш ли кой познаваш или кой подкупи за да се сдобиеш Dorsera :?:  :roll:  :P В продължение на няколко години редовно ги посещавам по 4-5 пъти годишно и при всяко посещение ги распитван за растенията хищници -Nepenthes,Dorsera и т.н. и всеки път не се продават,не се раздават,дори ми отказаха размяна предложих им Dionaea muscipula (поне тогава нямаше в бот. градина) и чувал рибета  :lol: за някоя друга хищна твар и пак не се навиха.Всеки път ми излизат с номера човека занимаващ се с растенията хищници го няма,а ние не можемммм......
Та как се сдоби с Dorsera.За какъв вид Dorsera става въпрос?Цена и т.н. Във вторник т.е утре ще ходя до София и освен до  една борса за растения за която научих от форума ще гледам да отскоча и до ботаническата градина.Та казвай :roll:
А що се отнася до подръшката ботаническата градина хич не е занемарена,като изключим състоянието на сградата грижите които се полагат за растенията(и рибетата) са на ниво.

dido

Еихорнията - воден хиацинт май беше. Плаващо на повърхността растение. Иска голямо открито пространство отгоре. Ако му е тясно повехва от многото влага и топлина - заради лампите.

Vojda

Благодаря на Дидо.Ще се пробвам със зюмбюла пък каквото стане.
За Легион,никого не познавам в ботаническата градина.Просто трудно ги развъждат хищниците и затова много рядко има,аз просто звънях 100 пъти и отидох когато имаха.Моята Drosera е или aliciae или dielsiana не съм много сигурен.Много е интересна и въобще не отказва хлебарки!Ще видя зимата как ще я отгледам само.

dido

Доколкото имам спомен от ботаническата градина, еихорнията я въдеха в един циментов басейн 2х2 метра, без изкуствено осветление. Вътре в басейна се мяркаха някакви риби...

Legion

Цитат на: "dido"Доколкото имам спомен от ботаническата градина, еихорнията я въдеха в един циментов басейн 2х2 метра, без изкуствено осветление. Вътре в басейна се мяркаха някакви риби...
Kaто слон помниш :lol:  :D  :P А ако кажеш и вида на рибите вече ще казваме:''Като dido помниш!!!" :lol:  :shock:  :D
Шефе зимата в аквариум иначе няма да можеш да ги опазиш живи.Даже е желателно при първа възможност да ги прибереш защото количеството дневна светлина която им е нужна значително намаля пък и температурата падна.Моите са в аквариум повече от месец вече.Повече информация за аквариума има тук:
http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=1698
Днес не ми остана време и не успях да навеста ботаническата градина но другата седмица съм там :twisted: Ще досаждам :twisted: Ще дадеш ли телефона им за да ги потормозя малко :twisted: А да каква е цената на растенията дето си взел? :?:  :!:

Vojda

Цитат на: "dido"Доколкото имам спомен от ботаническата градина, еихорнията я въдеха в един циментов басейн 2х2 метра, без изкуствено осветление. Вътре в басейна се мяркаха някакви риби...
Да в един"лочник"я гледат и си расте,а пък моята като принцеса я кокрих и нищо.Има някаква тайна ама не казват!Дядото дето отговаря за този "отдел"хич не ми отговаряше на въпросите,само ми побутваше едно книжле да си купя(там била картата от заровеното имане :lol: ).Рибетата са едни изнемощели хелери и някакви"червени таранки"-най-вероятно кои.
На Легион,телефона ще ти го пусна утре,че сега нямам възможност.Има още една ботаническа на "Московска"49,но там още не съм ходил и незнам как стоят нещата.

Nemo

Само не разбрах цената нещо тайна ли е  :?:  :roll:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Legion

Еий dido не може да помни като шефа :biggrin
А таранките се ловели на плувка на малка дълбочина до 50см в аквариум до 20см :guns  fish  vilka
Тази ботаническа градина на "Московска"49 за първи път я чувам. passifier  thumpup Но щом я има ще я посетя и нея.
А цената вярно ли е закоспирирана tooth   rofl
И да е висока няма да се плашиш в България всички сме куражлии laughing

Vojda

Телефона на ботаническата на околовръстното е 02/9671105.Аз от интернет го намерих,така че предполагам не е тайна  :wink:
А цените са по-ниски от народни!
Вервайте ми!!!

Legion

Благодаря за телефона :bow
А за цените и аз съм останал  със същото впечатление.5-10лв за растение в ботаническата за скъпо го имат :wink:

Similar topics (5)

38222

Публикации: 20
Прегледи: 8628

17366

Публикации: 4
Прегледи: 8917

29556

Започната от avrora


Публикации: 41
Прегледи: 23397

21890

Публикации: 9
Прегледи: 8787