• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 21:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Охлаждаща поставка за лаптоп?

Започната от valnata, 22.04.2011 23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

Някой ползва ли подобно нещо? Един познат ме убеждава, че е много полезно, но искам да чуя и други мнения по въпроса. *thanks *DRINK*

Rendaka

Да, наистина е полезно, особенно ако си мързел, като мен и лежиш с лаптоп върху себе си и видеокартата и процесора са ти е едно охлаждане, нещо, което освен , че е сериозен проблем може да се окаже и фатален - ново дъно => нов лаптоп. Ако имаш интерес прегледай в e-bay  и си поруъчай от там, излизат някъде към 30 лв. с доставката, за разлика от тези в булгария, които са безбожно скъпи, но докато има бодали да купуват някой ще си пълнят гушите. Съвет от мен - минимум с два вентилатора, алуминиева ;) Успех!!!
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

mim777


kapacitet

Моето мнение по въпроса е, че ако стигнеш до нужда от такава подложка, по- добре отваряй и чисти. Твоя познат се търкаля в леглото с компа и със сигурност в охладителните канали се е събрал килим от влакна и мухорляци.
Я си представи сега примерно, ползваш си компито да кажем година с охладителна подложка в къщи,търкаляш се с него по всевъзможни места, като черги, китеници, губери и в един момент се налага да мръднеш с него за няколко дена. Тъпо малко да помъкнеш цялата менажерия, която честно казано не е и много тиха, бачкаш си и в един момент компа спира. Е кво прайм тогава?   :popcorn:

valnata

Да, вярно че се търкалят в леглото.. :-D Моят не загрява, а и не се натоварва толкова(не играя игри) Най много някое филмче и форума.

mim777 , това как се поръчва?

Caxapa

Ползвам подобна подложка която се сгъва и става колкото старите допотопни нокии. Купих си от пазара-битака 2 бр.  за двата лаптопа но едната някъде е забутах като изключих и стария комп. Новия все още си е с подложката но ако не е  нонстоп включен и да е натоварен максимално не му е необходима такава.  Ако загрява самия комп си е от възможностите на графиката. Апропо! Не е препоръчително да се ползва лаптоп в кревата.  :-D За целта ползвам безжична клавиатура като картината  е пускам през голям монитор.  ;-) Компито си седи  на бюрото и не помръдва никак. Няма косми, от котки, губери или каквото и да е.

mim777

 :-)  Регистрираш се и така следваш стъпките .... , но послушай Капацитет аз така олекнах 700лв новогодишно за ново дъно ! Ако е започнал да загрява по-лесно или да бучи ,карай спешно лаптопа на доктор да го почистят . Каква машина ползваш MSI се налага доста често да ги даваш за почистване ..

valnata

Не, моят не стои в леглото и не загрява много. Просто попитах, защото ми казаха, че било хубаво да има такова нещо за да имал "свеж въздух". Иначе си включен от сутринта до късно вечер.. все има някой на него.

Марката е Packard Bell Easynote TK81 не знам дали марката има значение. *dontknow*

Buhoff

Мойта е NEO за 15 лв от техномаркет но я купих преди година незнам дали ги продават още. От както съм я взел бачка безотказно почти непрекъснато. *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F4lge4o.jpg&hash=5660dd52dccd55421c84b73c312185f9a730a154

valnata

Аз уж успях да поръчам от сайта, който ми прати колегата. Ако нещо съм объркал(малко не ми е ясен оня сайт :-D) и не ми я доставят ще видя по магазините какво се предлага.  *THUMBS UP*

Joro Vn

    Полезна е, поне не вреди, но дали да ползваш или не, според мен зависи най- вече от околната температура и лаптопа. Моята я купих почти ведната след лаптопа, с идеята да я изкормя заради двата вентилатора и кабела, и да си направя нещо, което би ми вършило работа специално за легло. Но впоследствие май мързела надделя и си останах с нея. Машинката е 17", а подложката 15", взех я за под 10 лв. И до сега си я ползвам в леглото, но под нея има още една твърда и лека подложка около 10 мм дебелина, с цел избягване засмукване на прах, косми и т.н. Има значение и текстилните материи, които правят компания в леглото.
    Още при покупката на лаптопа знаех за една негова слабост- завишеното топлоотделяне. Моделът е НР Pavilion, доста мощен, и не ми се рискуваше, а и с допълнително охлаждане би трябвало да удължа живота на карантийките. Има и специални модели подложки, по- скоро може да се нарекат масички, точно за в леглото. От няколко месеца съм на втора фаза "направи си сам" подобна, нещо комбинирано с идеята от преди година. Набавил съм си поликарбонатна плоскост, с един слой клетки и нужната дебелина, но запецнах нещо при доставката на вентилатори за нея- 5 V, с дебелина 6,5 мм. Видяха ми се много скъпи и ще се ослушвам за нещо по- приемливо.

ADjaguarStype

Искам да попитам, понеже не съм се интересувал много много от такива аксесоари, къде се слага тази подложка? *dontknow* :duvar:

Caxapa

Цитат на: ADjaguarStype - 17.06.2014 16:24
Искам да попитам, понеже не съм се интересувал много много от такива аксесоари, къде се слага тази подложка? *dontknow* :duvar:
Щом е ПОДЛОЖКА ти къде мислиш се поставя?  Апропо и темата е от предииииии..Хм.

Similar topics (4)

17656

Започната от _777_


Публикации: 28
Прегледи: 12466

59939

Публикации: 2
Прегледи: 4558

5000

Публикации: 25
Прегледи: 9405

57211

Публикации: 16
Прегледи: 7349