• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 11:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Много важна тема неразгласена публично от медиите!

Започната от abv, 02.11.2009 17:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

abv

Има много публикации за това опасно и извратено нещо Кучешката тения!
Ето малко материал:

http://www.otgovor.bg/39705/nachini_za_predavene_na_kucheshkata_teniya_ehinokokoz_na_choveka.html

Ако можете направете така ,че да информирате колкото се може повече хора за този наболял проблем!Номер 1 сме в света по зараза с това изрудско изчадие!Причинено от Домашни и безстопанствени кучета!

http://drburlakov.blog.bg/lichni-dnevnici/2006/12/01/obezparazitiavane-vnimanie.27456
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=319719.msg8502947

всички заразени кучета  *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR*

}|{opukc

Ние не знаем и не може да знаем колко безпризорни кучета са болни от тения!!
А всеки съвестен стопанин на домашно куче би трябвало до го обезпаразитява от вътрешни паразити поне на 3-4 месеца.
Тук идва основният проблем на нашето общество, а именнно:
ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИ СА СТОКА.
Питай бай КолЮ на село кога за последен път си обезпаразити побеснелия пес?

Raven

Кучетата ще ги изпозастреляме-добре.
Даже в любимият  ми сайт без който не мога /Днес.бг/ имаше много хубава тема по въпроса, коментарите бяха възхитителни, споменаваше се за кренвирши с рибарски тройки, антифриз,  хляб с карфици, киселини, винкели, гранати, картечници, прашки, въздушни пушки, павета за смазване на черепите на кучетата, отрови от всякакъв вид и произход....

Някой от коментарите бяха много детайлни и описателни, просто лъхаше на кръв и карантия от тях.
Образно казано...

Но като избиеме кучетата  трябва да се оправим и с враните, гарваните,свраките, сойките, гълъбите и някой  други градски птици които също са преносители на тения.

А как да смачкаш черепа на врана с винкел или да я натъпчеш с кренвирш с рибарски тройки в него- това не мога да го измисля *dontknow*

После ще подкараме и митничарите, мутрите, куките, политиците, педалите, наркоманите...
Само едно ме притеснява- като избием всичко живо което ни пречи- да не вземе да ни доскучее и да почнеме да се избиваме ние самите.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Лора

 *offtopic

Малко извън темата, но нещо свързано с кучетата. С начестилите нахапвания и след като дете беше направо изядено от кучета, с колежките дискутирахме темата. Ставаше въпрос за предаването "Отечествен фронт". Там една въздрастна жена, също била нахапана от кучета. Не помня кой в предаването се изцепи така: "Добре де, нали ги кастрират" А бабата му отговори така: "Да, ама кучетата не ни е***, а ни ядат"

Цитат на: Raven - 02.11.2009 19:08

Но като избиеме кучетата  трябва да се оправим и с враните, гарваните,свраките, сойките, гълъбите и някой  други градски птици които също са преносители на тения.


Именно. Гаранция няма. Тенията винаги може да се лепне.
Сега повече ме притеснява свинския грип... :-|


В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

bigbeer

Проблемацията не е в кучетата а в неспазването на законите в България. Не виждам какво има да се коментира. Нито някаква идея кога и изобщо дали в нашата страна ще стане това.

Амин.

onyxman

Кучетата се обезпаразитяват вътрешно максимум на 3 месеца.Когато обаче не са обезпаразитявани дълго или никога е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се направи двукратно през 2 седмици.

А за свинския грип просто нямам думи.Това е една изкуствено създадена истерия от която печелят производителите на лекарства и ваксини. Грипните вируси са МНОГО. Доказано е че няма съществена разлика в протичането на "свински" и обикновен грип.Лечението и при двата вида е едно и също, усложнения са възможни и при единия и при другия, смъртни случаи вследствие на усложненията са възможни. Пийте витамини и това е.Антибиотиците НЕ ДЕЙСТВАТ на вирусите, но се дават за подтискане на вторична бактериална флора (която се развива вследтвие на понижената имунна защита на човека вледтвие на вируса), на която всъщност се дължат усложненията. Това е.

Гупичка

[k]vie za teniqta ne berete grija tq e nai malkoto sega!!Nomer 1 e svinskiq grip 100 000 du6i sa zarazeni i ve4e ima 3 jertvi omreli i tova vsi4ko e v balgariq*GRUND* *spank*!!!!!!S ku4etata 6te se spravim i bez da izbivame gorkite jivotni weeee............ rulez *GRUND* *spank*[/k]

abv

Цитат на: onyxman - 02.11.2009 19:58
Кучетата се обезпаразитяват вътрешно максимум на 3 месеца.Когато обаче не са обезпаразитявани дълго или никога е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се направи двукратно през 2 седмици.

А за свинския грип просто нямам думи.Това е една изкуствено създадена истерия от която печелят производителите на лекарства и ваксини. Грипните вируси са МНОГО. Доказано е че няма съществена разлика в протичането на "свински" и обикновен грип.Лечението и при двата вида е едно и също, усложнения са възможни и при единия и при другия, смъртни случаи вследствие на усложненията са възможни. Пийте витамини и това е.Антибиотиците НЕ ДЕЙСТВАТ на вирусите, но се дават за подтискане на вторична бактериална флора (която се развива вследтвие на понижената имунна защита на човека вледтвие на вируса), на която всъщност се дължат усложненията. Това е.

Само да допълня,на 2,5 месеца трябва да се обезпаразитяват това е което четох из форумите на 3 месеца вече си отървал .....някои във някой форум беше писал за неговото куче пропуснал и се разболял...
Голяма гадост...

onyxman

Казах поне на 3 месеца, но не и повече.Най-добре ако ме питате мене всеки месец, за по голямо спокойствие. Не е чак толкова скъпо, има и по-евтини и ефикасни средства.

barabata

Гупичка,
казваш че щама на А вируса на грипа обозначен с Н1N1 е много, ама много по-опасен от другите щамове на грипа ?
Аууу, вече има 3 смъртни случая. А потърси ли информация по колко човека на година умират от грип още преди появата на този щам ?
Много рядко хората умират от самия грип. Обикновено умират от усложнения покрай самия грип. Разликата между този щам и предишните е че поразява (поне това ми е известно, но допускам че може да не е на 100% вярно) и власинките по въздушните пътища които са много полезни при отхрачването. Така се появяват усложнения в дробовете.

Ето ти и малко материалче за четене (по принцип не харесвам дЖурналистите но тука сме на едно мнение):
Цитат,,Ваксинирането – най-добрата защита срещу грип". Тази година заплахата е още по-грандиозна – освен обичайните грипни епидемии, земята е заплашена и от драматична пандемия от ,,свински грип"!  
Доколко противогрипните ваксини са ефективни обаче. Този въпрос е тясно свързан с особеностите на грипните вируси. А истината е, че на тях е присъщо свойството да се променят непредвидимо и по най-фантастичен начин, както и когато им хрумне. Докато живите ваксини провокират създаването на антитела срещу точно определени вирусни щамове, а инактивираните ваксини директно ги внасят в организма  ни,  всякакво възникване на нови варианти на един и същи подтип вирус напълно ,,обезоръжава" въпросните антитела в борбата срещу новата разновидност. Те просто не действат, защото противникът не е този, който са очаквали, а съвършенно друга негова мутация. Така че самата идея на ваксинопрофилактиката срещу грип е доста съмнителна.
Преди време в един холандски старчески дом, където избухва сериозен взрив от тежък грип, въпреки че две пети от обитателите му били ваксинирани, е проведено изследване, което показва, че заболеваемостта сред ваксинираните е 50 %, а сред неваксинираните – 48 %! При разглеждането и на други конкретни примери се вижда, че ваксинирането е напълно безполезно. В Япония например ваксинирането срещу грип стартира още през 1960 г., когато са инжектирани 3 милиона ученици. През 1976 г. противогрипната ваксинация става задължителна и 17 милиона учащи се от всички възрасти се подлагат на нея два пъти годишно. В крайна сметка заболеваемостта от грип там не само не намаляла следствие на това, но и нараства цели 12 пъти. След 1989 г. броят на ваксинираните ученици започва рязко да намалява и напоследък се ваксинират едва 20 % от всички учащи се. При това обаче заболеваемостта от грип сред тях не е нарастнала. Изследвания, проведени от 1996 до 2006 г. в щата Минесота, САЩ, също показали, че децата, ваксинирани против грип, три пъти по-често са боледували от същия този грип. Центърът за контрол на заболяванията на САЩ също призна, че през грипния сезон 2007-2008 г. ефикасността на използваните противогрипни ваксини е била само около 40%. Въпреки това Американската педиатрична асоциация продължава да препоръчва да се правят ваксини ежегодно !
Освен непрекъснатата мутация на грипните вируси, която обезсмисля ваксинацията, тъй като противогрипните ваксини се произвеждат, продават и прилагат на базата единствено на предположения и хипотези, граничещи със свободни съчинения на тема, какъв ще е грипният вирус идващия сезон, съществуват и други аргументи против излишното ваксиниране. Всеки знае, че за да си постави ваксина, трябва да е абсолютно здрав в момента и имунната му система да работи добре. В противен случай може тежко да се разболее от самата ваксина, тъй като тя съдържа живи, макар и омаломощени причинители на грип. И тук възникват два съществени въпроса: първо, кой може абсолютно сигурно да твърди, че в даден момент е напълно здрав и имунната му система е на ниво и второ, ако все пак сме абсолютно здрави и имунната ни система работи безотказно, то тогава защо ни е противогрипната ваксина – организмът ни сам ще се справи с достадния грип. Защо трябва здравият човек в случая да се разболява насилствено чрез ваксината? Не трябва да се подминава и въпросът доколко всъщност така нареченият грип е истински грип. Какво имаме предвид – по принцип 95% от вирусните заболявания не са грип, а най-обикновени възпаления на горните дихателни пътища, причинени от вируси. Грипът е само едно от многобройните заболявания, които попадат в групата на острите респираторни вирусни инфекции (ОРВИ), при това не най-разпространеното. Например до 40 % от всички ОРВИ се предизвикват от риновируси. Което ще рече, че противогрипната ваксина ще е безсилна срещу тях. Но епидемиолозите и фармацевтите не се свинят да ни плашат по най-елементарния начин – като преувеличават и си стъкмяват изгодна за тях статистика. Така например според данните на американския Център по контрол и профилактика на заболяванията, през 2001 г. от грип, простуда и пневмония са починали 62 034 човека. Звучи стряскащо нали, но всъщност от тази бройка само 257 са умрели от грип, а останалите от други усложнения. При проверка на 2 500 смъртни случая в Ню Йорк през 2003 г., за които като причина е посочен грипът, се оказва, че само двама души са умрели от грип! Но за да могат фармацевтичните компании да си получат своите 332, 4 милиона долара на сезон, им е нужно да всеят паника и страх сред неосведоменото и монипулираното от некоректите реклами население.


Съвременната медицина лека полека дава заден от идеята за всеобща масова имунизация и препоръчва ваксинирането само на рисковите групи. Но ако внимателно се запознаем с препоръките на американските медицински власти, от които едва ли не целия свят се ръководи, излиза, че все пак ваксинирането трябва да е поголовно – нещо за което винаги са мечтали всички производители на ваксини. Така например, освен малките деца и възрастните хора, добре е да се ваксинират и пушачите, които били изложени на риск от усложнения; също и родителите – да не заразят децата си; също и по-големите деца – да не заразят родителите си; също и лекарите, медицинските сестри, социалните работници, учителите и всички други, които работят с хора – за да не заразят другите; също и бременните – да не навредят на плода; също и пътуващите – да не разнесат инфекцията по света и т.н.
От цялата тази истерия, както вече споменахме, печелят единствено производителите на ваксини. Печалбата им е чудовищна и за тях не е никакъв проблем да заделят достатъчна част от нея, за да задвижат рекламно-пропагандната машина на пълни обороти с цел да бъде убедено човечеството, че без да се ваксинира, ще погине от страшния грип. Те щедро плащат на светила в медицината да изнасят сказки и да пишат статии в прослава на безценните ваксини. Народът, както знаем, е податлив на авторитетни внушения, и хуква да пълни джобовете на фармацевтичните магнати, купувайки си ваксини и съмнителни противогрипни препарати. Сега отново на мода е вездесъщото ,,Тамифлу", което бе рекламирано като панацея срещу ,,птичи грип", а сега и срещу ,,свински грип". А Доналд Ръмсфелд, за който се твърди, че притежава лиценза на препарата, и швейцарският фармакологичен гигант "Рош" очакват да приберат 658 милиона евро печалба от продажбата му само през тази година.
Това дали ще се ваксинирате, или не, е въпрос на личен избор. Но по-добре дайте парите си за неща, с които да подсилите имунитета си, вместо да ставате жертви на хищните фармацевтични акули.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

jodeci

Цитат на: barabata - 02.11.2009 22:43
Гупичка,
казваш че щама на А вируса на грипа обозначен с Н1N1 е много, ама много по-опасен от другите щамове на грипа ?
Аууу, вече има 3 смъртни случая. А потърси ли информация по колко човека на година умират от грип още преди появата на този щам ?
Много рядко хората умират от самия грип. Обикновено умират от усложнения покрай самия грип. Разликата между този щам и предишните е че поразява (поне това ми е известно, но допускам че може да не е на 100% вярно) и власинките по въздушните пътища които са много полезни при отхрачването. Така се появяват усложнения в дробовете.

Абсолютно Вярно! И също така се разпостранява малко по бързо от другите щамове... Но определено от него няма да измре човешкият род...

п.с. : Бараба, то детето му са малко годинките ( мисля на 12 беше).. не му се карай много !  :-P
*DRINK*
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

miTko

Проблемът кучешка тения ми е известен отдавна. Писал съм и съм казвал на много хора, но всеки си мисли, че щом е далеч от него значи не съществува. За другите градове не знам, но призовавам пловдивчани да отидат да поразпитат в хирургиите на пещерско, да се позаинтересуват за какво иде реч и колко са случаите. Ако пък видят човек, който се лекува от това, ще е още по-поучително!
Не ми се разправя какво знам и какво съм виждал. Смърт за песовете безусловно и сурови санкции за тези които ги развъждат и пускат по улиците! *MODERATOR*
За тези които гледат света с розови очила да напомня че кучетата и котките пренасят над 70 болести и паразити по човека! Това, което си направим сами, никой не може да ни го направи...
Онзи ден залепих на входа разпечатка на статия, в която пише че глобата за хранене на бездомни котки е до 500лв(решение на общината), листа беше свален за часове! Как да вкараш мозък в главите на тези, които не "приемат"?
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Направи шаблон и го намажи с блажна боя.  :karamse:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Divane

Живота наистина не е никак розов! И си прав за това :
ЦитатТова, което си направим сами, никой не може да ни го направи
- Само не разбрах защо трябва да се избиват животните?!

Проблемът не е в тях, а в хората!!!Казвам го за Н-ти път,ама
ЦитатКак да вкараш мозък в главите на тези, които не "приемат"?

etg

По сталинистки  - есть собак, есть проблем, нет собак, нет проблем.
По възможност да ги трепат с лопатата, че е по евтино от инжекцията, кандидати ще се намерят, на някой само това им доставя удоволствие в живота.


Similar topics (5)

19499

Публикации: 24
Прегледи: 7641

32043

Публикации: 8
Прегледи: 22730

11931

Публикации: 1823
Прегледи: 398258

3206

Публикации: 8
Прегледи: 4110