• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 22:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Малко помощ за избор на аквариум и рибки?!

Започната от okli, 02.03.2010 22:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

okli

 :-[
Здравейте, преди доста години като малък имах аквариум с рибки бяха ми го подарили, но от тогава не съм имал допир с аквариуми и нещо подобно. Искам да купя на децата си едно аквариумче с няколко рибки. Но изобщо нямам и идея какво трябва да взема и какво трябва изобщо освен аквариум вода и рибки.  :-)

Абе с две думи идея си нямам от тези неща, но се налага да взема нещо. Може ли да ме посъветвате от къде и какво трябва да си взема като за начинаещ. Трябва ми само за да му се радват децата.
Даите малко инфо колко пари ще ми трябват и какво е необходимо като оборудване, както и какъв да е сладководен или с морски рибки?

Благодаря ви предварително.

vasso

Здравей! Задължително прочети темите за начинаещи- в скритото меню вляво на екрана са!Много са полезни статиите. Има отговори на всичко- оборудване, растения, риби и най-важната според мен тема- как да пазаруваме от зоомагазин. Тя разкрива много неща и предпазва от грешки! Морската акваристика е трудна- изисква се специална техника и излиза "солено". Успех! *DRINK*

iek

С морски аквариум ще затънеш здраво, трябва да имаш голяма касичка и след като питаш за цени на оборудване, направо го отпиши като вариант, а е и по-добре да добиеш опит със сладководен първо.
Не е скъпо да направиш морски аквариум само с риби, лошото е, че никога не оставаш на това ниво.
Не взимай прекалено малък аквариум, един 65 литров (60х30х36Н) мисля, че е подходящ за твоя случай, все пак и ти не знаеш доколко ще останеш с хобито.
Виж тази тема http://aquariumbg.com/forum/magazini/adresi-na-magazini-podredba-po-naseleni-mesta/, разходи се по магазините и след като добиеш някаква представа питай отново. При всички случаи обаче трябва да изчакаш поне 20-на дни след стартирането на аквариума с пускането на рибите, което пък няма да е много радващо за децата.

Similar topics (5)

3636

Публикации: 6
Прегледи: 3303

1704

Публикации: 26
Прегледи: 11928

42028

Публикации: 14
Прегледи: 6300

1696

Публикации: 1
Прегледи: 10191

14974

Започната от Barbus


Публикации: 1
Прегледи: 3443