• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

King Diamond 18.05.2006

Започната от Pac, 19.05.2006 03:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pac

Има ли и други фенове, които да са били на днешния (вече вчерашен) концерт. Аз ей сега се прибрах и съм много развеселен от цялата работа. Припявам си. То е малко трудно да пискам като "Крали Диамандич" ама... Иначе от подгрявката Griffin бяха ужасни, но пък Тhunderbolt се справиха доста добре, е голямо клише е, ама добре изпълнено. Но черешката на тортата беше King Diamond естествено. Яко шоу... :)

Pac

Нама ли металисти тука:?:  :!:  Вярно, че тая музичка е малко изчанчена, но е доста добра. А и си беше цял театър, много яка атмосфера. Ето малко снимчици:
http://pro-rock.net/ezine/photo/kd06.htm

ПРО-РОК написаха:
Във вечерта на 18 май пред около 1200-1300 зрители в зала "Христо Ботев" в София GRIFFIN, THUNDERBOLT и KING DIAMOND изнесоха прекрасно шоу, което ще се помни дълго от българската публика.
  Двете съпорт-банди, които придружават Краля през цялото му настоящо европейско турне, подгряха стабилно зрителите, които отначало бяха съвсем малко и макар с течение на времето броят им да се увеличаваше, така и до края на шоуто залата остана полупразна.
  А след излизането на KING DIAMOND на сцената около 22:15 ч. шоу имаше и то такова, което скоро няма да бъде забравено:
  Под звуците на синтезаторно интро, четири закачулени фигури, облечени в дълги роби, поставиха ограда от железни пръти на края на сцената, а на нея се появи бял ковчег с надпис "Abigail". Сякаш от земните недра, обвит в пушеци, изникна Kim Bendix Petersen, познат ни като King Diamond, държейки в ръце бебешка фигура. След ритуалното й "убийство" се отприщи и музикалната стихия на четиримата останали членове на групата, сред които като демон обикаляше легендарния фронтмен, показвайки, че въпреки възрастта, гласът му не е загубил нито едно от качествата си. Озвучаването беше на добро за залата ниво и позволи на групата да се развихри напълно. Освен театралните хорър-декори, за шоуто помагаше и кръшна танцьорка, която по-късно се превъплъти в ролята на бабата от албума "Them", а русокоса беквокалистка, родом от Унгария, припяваше заедно с Краля.
  Неусетно се нижеха по-стари и нови парчета, а публиката компенсираше сравнително малкия си брой чрез непрестанно куфеене и подкрепа на хедлайнърите. Очаровани от топлия прием, те изпълниха цели два биса, приключвайки концерта с класиката на MERCYFUL FATE "Evil".

wars

Това е една от наи-любимите ми групи,имам всичките албуми на King Diamond and Mercyful fate ,и мога само да завиждам.

kraltchev

Ха, точно вчера се чудех какво ли прави Кинг Даймънд тия дни.  Мислех че е потънал в абсолютна забрава поради липсата на добър маркетинг през годините.  Това не е музика като другите и подобно на Меноуар винаги е била нещо като аутсайдер.

Концерт с 1300 души не е голям успех но все пак може би за България е добре, не знам.

Аз лично обаче смятам че след първите 3 албума на Кинг и първите 2 на Мерсифул Феит нещата отиваха винаги надолу.

Е, поне музиката им не са стана "поп" - това според мен би било по-лошо от това да е "аутсайдер".

--Николай

miTko

Цитат на: "kraltchev"Това не е музика като другите и подобно на Меноуар винаги е била нещо като аутсайдер.

--Николай

:) Що не дойдоха преди 18 години, знаеш ли колко народ биха събрали тогава? И аз със сигурност щях да съм на концерта. punk
Разни мои АКВАРИУМИ 

Pac

Специално Manowar в Бълагария имат адски много фенове. Смятам че могат да напълнят стадион. Иначе наистина са клиширани до степен, че са смешни. Въпреки всичко с тях съм започнал да слушам метал и затова ги обичм безрезервно. Мечтая си за техен концерт, на който да остана без глас...
В последно време обаче клишетата са ми омръзнали и търся по-изчанчени неща. Ето King Diamond е доста оригинална музика. Ако не друго създава атмосфера от която могат тръпки да те побият.

killiman

Доближиха ли си до шоуто, което направи Алис Купър преди няколко години на "Академик"? За мен това ще си остане най-якия концерт, на който някога съм бил.
А за снощи много се двоумях, ама ме хвана мързела.... :)

Raven

Кинг Даймънт е старата любоф на жена ми, лично аз си предпочитам по корав и не толкова артистичен дет метъл- Венъм / чичко Кронъс със големите жълти очи/,Обичуъри ,Дет, и други откачалки.

имаше един пич - Глен Бентън от Дет , беше си жигосал обърнат кръст на челото,ама го затвориха защото простреля с флоберката кракът на някакъв журналист които закъснял за интервюто му.
и нека не забравяме кралят на депресивният джангър- Батори.
и татко Алис разбира се....

а относно Мановар- ама честно ,това е най смешната група която съм гледал,то бива кич ама тяхното си е клоунада.
скоро гледах тяхно клипче отпеди петшеснайсе години- чудесия.
вокалът им със смешните панталонки от крава и пластмасовия меч тип ретроконан имаше повече косми под мишниците отколкото по главата.
общо взето както винаги съм казвал- група чиято публика се състои от фенки хвърлящи бикините си по сцената- з...би ги.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Violeta

Много си краен :D
Не е нужно да ги гледаш, аз предпочитам да ги слушам, а мога дълго.
Все пак ако дойдат в България няма да ги пропусна.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

theater

Хм.... събудихте ми интереса за тези/този King diamond. Ще взема да чуя нещо да видим за какво става дума.
140л - харацини
http://starividri.org

kraltchev

Eх като говорим така да си кажа честно и почтено - за мене по-яка група от Брухерия нема  :D

--Николай

NO CARRIER

Миналата седмица си свалих дискографията им.  :angel
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

това пък какво е :roll:

дайте линкче,не мога да се светна коя е тази група?

аз пък на 11 май се сетих да проверя какво имам на Боб Марли ,по случай годишнината от смъртта му.
е за мой срам се оказа че ми е рехава колекцията, та дръпнах всичко.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kraltchev

"Свалих", "дръпнах"... Майтап.. Аз си мислех че вече такива работи няма в България.   :D

--Николай

Violeta

Да бе, да!
Няма само чиновниците в държавните институции да теглят :lol:
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух