• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 14:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изложба град Шумен - отложена поради птичия грип

Започната от LuDiQa, 06.03.2010 14:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

LuDiQa

На 3.-ти април 2010г. /СЪБОТА/ в гр.Шумен ще се проведе традиционният ПРОЛЕТЕН пазар на гълъби и други екзотични птици и животни.

Всеки, който ще носи да продава птици и животни, трябва да притежава пътен лист от местната ветеринарно-медицинска служба на населеното място по район.

Място на провеждане: Паркинга пред КТА "Мадара" - гр.Шумен.   ;-) *thanks *bg* *THUMBS UP* аз ще съм там  ;-) :-P *DRINK*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

valnata

Аз тая година ще го пропусна. Миналата ходих ама то голяма мизерия беше. Пълно с цигани а от дима на тия скари въздух не можеш да си вземеш. Да не говорим, че беше пълно с болни животни.

LuDiQa

Ами аз лично не съм останал с такова впечетление 1-ствения проблем беше че отсечката беше 2 км чак на пътя имаше излезли хора  *ROFL* *ROFL* *DRINK*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

bluefire

aйде сега почнаха претенциите  :-D димяли му скарите  извинявай  "еко " българино че щети накърня егото ама   за първи път чувам някой да се оплаква че му пречи миризма на кебапчета кюфтета и пръжоли  *DRINK*  ми ако  доидеш в Бургас сигурно ще казваш че имаш лайно под носа   *ROFL* *CRAZY*

valnata

Не толкова пречат скарите. Не ми хареса това, че беше пълно с цигани, които носеха всякакви кучета, котки в окаяно състояние и се молеха някой да ги вземе. Представяха се здрави (което не беше така) и най лошото е, че си мислят че са чистокръвни. Това не ми хареса и повече няма да ходя, а контрол от ветеринарите няма изобщо. 99% от продаващите се животни бяха със заболяване някакво. 

LuDiQa

не съм съгласен 99% да са били болни  ;-) може 2 3 но 99  *ROFL* *CRAZY* *ROFL* *ROFL*  :-D
- Ставай бе, кетчуп!

valnata

Пуснал си темата и аз казах кое не ми хареса. Не си длъжен да се съгласяваш с мен. Всеки който се интересува поне малко от кучета би забелязал това за което говоря. Гледах почти всички кокери, и мога да ти кажа че бяха с възпалени уши и гъбички. Имаше и "породи" с подобни и дори по-лоши проблеми. Аз няма да купя нищо от подобна борса за мъчения, а на който му харесва нека да отиде. Нали сме свободна страна. :-D *DRINK*

vasso

Колеги, тук не става въпрос за мнение, а за ФАКТ. Мнение се изказва, когато е спорен въпросът. Може ли някой да качи снимки от там? Мисля, че имаше подобна тема миналата година, но не мога да я намеря сега. *DRINK*

valnata

Винаги трябва да има мение. :-D Факта си е факт поради простата причина, че се спонсорират подобни търгаши, които си нямат представа какво продават. Заради нас ги има тези борси и тези невежи хора, които осакатяват и продават болни животни. Няма как да нямам мненияе за тези безобразия. Искаме качество а все гледаме да минем по-тънко, като по тоя начин стимулираме"Иван" да си плоди кучката. Обаче като се роди едно без око никой не го иска и отива на улицата. Там е пълно с такива животни и това е абсурдно според мен. Кебабчетата приготвени от потен циганин не трябва да са оправдание. Затова страдат и животните и тези, които ги купуват от подобни търгаши. И от 100 човека прочели тази тема един ако се откаже да си купи някакъв боклук от там за мен има смисъл.

dije

Варненската не беше с нищо по различна.Аз лично ходя заради храните и техниката.В ШУМЕН поне вход няма а при вас във ВАРНА искаха и 5 лв.Досега каквото и да сам си купил било рибки било канари или храна за тях не съм имал проблеми. В крайна сметка всичко е въпрос на избор и вкус.Аз съм там.
*privet* *THUMBS UP* *DRINK*

valnata

Да, рибите поне не скитат по улиците. Обаче кучетата и котките са там. За това съм против а това че е въпрос на вкус си прав. Щото си има развъдници за кучета, където няма генетично предадени болести, има такива и за папагали, но цената е малко по-различна.  ;-)

Асен Евгениев

А какво е подуенския пазар? Ако ги няма акваристите, си е абсолютна свинщина. :-!
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kosy78

някой знае ли кога ще е във Варна?

LuDiQa

Да но само на гълъби и декоративни птици ---->Гълъбовъдно дружество "Дружба" - гр.Варна организира на 27.-ми март 2010г. /събота/ Национална изложба на гълъби, пойни и декоративни птици.
Изложбата ще се проведе в сградата на "Дворец на културата и спорта" – гр.Варна, в Зала № 20.

Допълнителна информация:

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖБАТА:
1. Всеки изложител може да участва с неограничен брой птици.
2. Птиците да са опръстенени със стандартни за породата пръстени.
3. Всеки участник трябва да представи пътен лист.
4. Гълъбите да са обезпаразитени и в добро здравословно състояние. Опаразитени и във видими лошо състояние птици няма да бъдат допуснати до участие.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖЕНИЕТО:
1. За един брой гълъб - 5 лева.
2. Вход за индивидуални посетители - 2 лева. Вход за деца - безплатен.
3. На изложителите ще бъдат издадени пропуски за безплатен вход.

РЕД ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПТИЦИТЕ:
Заявките да се дават по следния начин на посочения адрес: varnapigeons.drujba@abv.bg
1. Трите имена, адрес и телефон на изложителя.
2. Порода, цвят и пол на всеки екземпляр.
3. Приемането и настаняването на птиците ще започне на 26.03.2010г. /петък/ след 14:00 ч. и ще приключи в 19:00 ч.
Всички гълъби ще бъдат настанени в клетките както е номерацията в каталога.
При приемането се издава картонче с номера на клетката на собственика и срещу същото се получава птицата след приключването на изложбата.
Таксата за участие се заплаща в момента на приемане на птиците.
АБСОЛЮТНО Е ЗАБРАНЕНО ВАДЕНЕ НА ИЗЛОЖБЕНИТЕ ПТИЦИ ОТ КЛЕТКИТЕ ПО КАКЪВТО И ДА Е ПОВОД, БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА КОМЕНДАНТА НА ИЗЛОЖБАТА ИЛИ НА ДРУГО УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ!
4. Заявките за участие се приемат най-късно до 23.03.2010г. /вторник/ включително.
- Ставай бе, кетчуп!

LuDiQa

Май малко са хората който ще присъстват на изложбата  :duvar: :duvar:
- Ставай бе, кетчуп!

Similar topics (5)

14377

Публикации: 3
Прегледи: 2206

17192

Публикации: 15
Прегледи: 8368

24096

Публикации: 22
Прегледи: 10466

3934