• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 22:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Газов инжекцион

Започната от totishish, 22.08.2012 10:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_777_

Цитат на: ddimitrov - 23.08.2012 22:40
..........Има една голяма заблуда с газовите. Всеки мисли ще харчи по-малко за гориво, а реално харчи пак толкова, само че кара повече :)
Ей това вече не го разбрах.Как става този номер като на месец минавам почти едни и същи километри било то на газ,бензин или на дизел?Искаш да кажеш че всеки си е дал лимит на парите за гориво и квот ще да става си ги харчи за месеца или може би нещо не съм разбрал. :duvar:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

qoke2

То че ще се слага газ е ясно, въпросът е каква уредба. Аз карам опел омега Б фейслифт 2.5 V6 170 коня и навивам по 7-8000 км на месец. Питах на няколко места, казаха ми че не става с обикновена за моята кола. Колекторите били много широки и много гърмяла. За газов инжекцион ми дават цени от 1250 до 2000 лева. Ще ги избия за 3 месеца макс но се питам дали да дам 2000 или да мина възможно най-тънко...

radostin21

Тъи като се занимавам с доста коли само ще ви кажа че няма как с газов инжекцион колата да харчи като с обикновенна газова уредба-за 10 000 км се избиват парите от към гориво  между двете ,да не говорим за проблемите съпътстващи при монтаж на обикновенна газова уредба на пълен инжекцион кола и още повече както повечето коли вече са с пласмасови колектори ,които при грешна искра,стари свещи и т.н.направо са пръскат,въпреки клапаните които се слагат.За вървенето също има разлика от земята до небето,съвсем друг е въпросът че има много некачествени уредби и при газовите инжекциони,които само създават главоболия-затова се слага само най-доброто -повярваите избиват се парите от стоене по маистори-пък било то и рекламационно,от гориво,защото настроиките на некачествените уредби никога не стават идеално,пък за нервите да не говорим.
: 24.08.2012г 00:12ч
Цитат на: qoke2 - 24.08.2012 00:02
То че ще се слага газ е ясно, въпросът е каква уредба. Аз карам опел омега Б фейслифт 2.5 V6 170 коня и навивам по 7-8000 км на месец. Питах на няколко места, казаха ми че не става с обикновена за моята кола. Колекторите били много широки и много гърмяла. За газов инжекцион ми дават цени от 1250 до 2000 лева. Ще ги избия за 3 месеца макс но се питам дали да дам 2000 или да мина възможно най-тънко...
Слагаш BRC и проблемът е решен веднъж за винаги,другите са си просто компромис.

mkolev

24.08.2012 10:19 #18 Last Edit: 24.08.2012 16:13 by mkolev
Някакви отзиви за Бул Автосервиз в София? Мисля там да ходя да слагам газта

Edit:

Оставих я да я правят. Газов инжекцион, марката е Vega, нямам идея на кое. Бутилка 30кг в багажника, цялото удоволствие - 940 лв.

mkolev

Официално от вчера съм на газ.Първото ми сипване беше за 15 лв. Направо да му стане готино на човек.

ddimitrov

Мисълта ми беше, че човек като е карал на бензин преди това и е правил компромиси за да му стигне бюджета за гориво, като мине на газ и неусетно се отпуска в ползването на автомобила и се оказва в един момент, че харчи същите пари, но кара повече :) Ако е харчил сума Х до сега, сега дори да му се иска да харчи Х/3 примерно, ще се отпусне да кара повече и пак ще похарчи Х :)

Цитат на: _777_ - 23.08.2012 23:00
Ей това вече не го разбрах.Как става този номер като на месец минавам почти едни и същи километри било то на газ,бензин или на дизел?Искаш да кажеш че всеки си е дал лимит на парите за гориво и квот ще да става си ги харчи за месеца или може би нещо не съм разбрал. :duvar:
www.mitak.info - още снимки на аквариума и мой личен блог
www.lakomnik.net - винаги нещо вкусно за хапване
www.panoramni.com - блог с панорамни снимки от България

getsata73

Цитат на: mkolev - 26.08.2012 10:53
Официално от вчера съм на газ.Първото ми сипване беше за 15 лв. Направо да му стане готино на човек.

Колега само не разбрах каква е въпросната кола ,колко к.с. е и т.н.Ако ти остане време от каране напиши какъв разход ти дава на газ и как е с мощността  *DRINK*
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

mkolev

Хахах, ще се намери време. Колата е Ситроен Ксара комби 1,6 2001 г., автоматик. Бутилката е 35 кг. или л.,нямам представа. Първия път сипах 15 лв., на другия ден пак 15 лв. На третия сипах 30 лв. и бутилката се напълни. 11+11+23=45. 45-35=10. С тия 10 л. или кг. минах 120 км. За сега това са ми изминатите км. Няма никаква разлика според мен в мощността. Количката си върви екстра. И както казва жената - Ако не ми беше казал, че карам на газ нямаше да разбера. Единственото на третия ден от както сложих смених свещи, но те не бяха сменяни около 2-3 год. Доволен съм, но да видим за напред как ще .

evgeni enduro

Цитат на: totishish - 22.08.2012 10:56
Колеги по тази тема има доста локуми да разтягаме. Мен лично ме интересува понеже не съм много запознат приликите и разликите между обикновена уредба и инжекциона Като оставим на страна разликата в цената. Искам мнения от колеги които коли са с газов инжекцион разход на гориво проблеми и препоръки. Как се държи колата на баир понеже съм карал кола с обикновена уредба и на баира едвали не трябваше да бутам колата. Общо взето какво ви е мнението и накрая препоръки за сервизи в Пловдив в които колеги са си слагали инжекцион.

Винаги съм карал дизел, дори в момента го правя. На морето обаче ходих с колата на баща ми, която е бензинова, защото излиза по-евтино!

Технически подробности за газовата няма да обяснявам, не съм и толкова компетентен.

Колата е старичко БМВ 2000см3, 6 цилиндъра, около 150 коня, съотвотно с монтиран газов инжекцион! Газовата уредба е Фобос, ако не се лъжа.
То май беше някаква компилация - управляващия блок бил made in BG, пък останалото в чужбина-нещо такова. Мен това не ме интересува.

Говорим в пари - супер натоварена колата към морето с 3-ма човека и много багаж даде разход около 12 литра при сериозно настъпване на педала. Стряскаща разлика във вървенето не усетих /разбира се 1:1 няма как да е с бензина/.

На прибиране колата беше разтоварена и съм карал сравнително спокойно, спазвайки ограниченията, само на няколко места при изпреварване настъпих до 150-160км/ч. Разход в литри не съм смятал, но от Приморско до Нови Искър се прибрах с 60 лв.
Ако я бях карал с до 100-130 сигурно щеше да падне още.
Климатика работеше без прекъсване и в двете посоки.
Има една особеност при засичане на разхода обаче. На различни бензиностанции е различно налягането, с което зареждат бутилките. Пистолетите изключват на различни стойности /литри/ и ако една бутилка е абсолютно празна, на едно място можеш да я "напълниш" за 50лв, а на друго за 55лв. примерно. От там идва и объркването в засичането на разхода

П.С. Взе да ми харесва да карам на газ! По-евтино е, а и тази кола върви в пъти повече на газ отколкото моята 1.9 TDI
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

totishish

В крайна сметка ме закараха при познат майстор който ще ми сложи италиански инжекцион +кръгла бутилка на мястото на резервната гума понеже съм с комби и неща да си развалям обема на багажника. Наплива за газ е доста голям защото ме записа чак за 10 септември. Инжекциона няма да е нов той го е слагал преди два месеца на една кола и сега ще го маха защото собственика продава колата и купувача не искал газ, но в крайна сметка ми дава пълна гаранция и безплатен сервиз за 2 години и това удоволствие за 700лв +чисто новата бутилка която е 40л.

paolo6481

Само ползи(финансови) от газовия инжекцион!Карам ДЕУ Ланос 1600, 106К.С. от 5 години.Чак на третия път сложих газов инжекцион в Шумен.Платих го преди 3 години около 700лв. но съм доволен защото проблемите свършиха и разхода спадна на 8л.-100км.Отделно имам Мерцедес Спринтер 2300см3 пак с газов инжекцион и ми дава разход 11-12л.-100км.Понеже близо 20г. карам на газ различни коли с различни уредби от тези съм много доволен.Никаква разлика от режим газ и бензин и много малка разлика в разхода.Моето мнение е че инвестицията се изплаща много бързо.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Similar topics (1)

27467

Публикации: 31
Прегледи: 14284