• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 00:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Има ли място в София да карам кола, без да ме претесняват полицаи ?

Започната от sa6eks, 18.02.2010 12:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ангел Христов

Цитат на: akapulko - 18.02.2010 22:52
Аз пък натискам съединителя заедно със спирачката, за да премина на
по-ниска предавка. *THUMBS UP*
И аз така, и аз така.... *JOKINGLY*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

vasso

Става въпрос за спиране, на светофар например. Това е пример за лош навик и непознаване на автомобила. Иначе при смяна на предавките може да се натисне леко.

suntsu69

Приятелю, ти откога караш кола? Май говориш само по прочетено в някой вестник?

Асен Евгениев

Леко, леко... колко да е леко. Гледам да не ми хъркат скоростите все пак. Не ми се
слуша "Лешникотрошачката". :-P
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Ангел Христов

Аз обаче утре отивам да си връщам книжката тогава - аааа,  и се продава БМВ...няма да ми трябва... :popcorn:
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

vasso

Всеки да си кара както си знае. Затова положението в държавата е такова. Спирайте си както си искате, правете каквото искате, после ще се чудите защо много хора напускат страната. Във вестник не съм видял такъв тип информация. Щом смяташ, че няма значение каква е колата и не знаеш защо не е редно да се спира по този начин си правя изводи какъв шофьор си! Би трябвало да знаеш тези неща, от личен опит ако щеш, не е нужно да си много на ти с маТриала.

suntsu69

angelchosh : Да бе, с тия изкривени дискове, кой ли ще ти го купи  :-D
Vasko: на колко години си братле? като ти гледам снимката, малко ме съмнява да имаш книжка изобщо.

Ангел Христов

Цитат на: suntsu69 - 18.02.2010 23:16
Да бе, с тия изкривени дискове, кой ли ще ти го купи  :-D
:-[ не се сетих... *privet* вече не се продава...

vasso

Спокойно , книжка имам. Знам и как да карам. Не мисля, че е нужно да поствам снимка, но все пак ако си толкова заинтересован- на лични.

ivan_251

Съединител и спирачка не се натискат едновременно.Това дори аз на 16 години дето не съм пипнал волана го знам.Би трябвало и ти sunstu69 да го знаеш!Положението по пътиштата е отвратитерно и,защото повечето са като тебе.Затова предпочитам да се возя в трамвай "5",отколкото да шофирам между убийци.

Peakone

Цитат на: ivan_251 - 19.02.2010 00:03
Съединител и спирачка не се натискат едновременно.Това дори аз на 16 години дето не съм пипнал волана го знам.Би трябвало и ти sunstu69 да го знаеш!Положението по пътиштата е отвратитерно и,защото повечето са като тебе.Затова предпочитам да се возя в трамвай "5",отколкото да шофирам между убийци.

Щом толкоз категорично го твърдиш айде да те питам какво ще правиш ако ти се наложи да спреш внезапно щом спирачка и съединител не се натискат едновременно ? Само спирачка ли ? Или само съединител  :karamse: ?

Че може да отнемаш скоростта докато си на предавка и че удължаваш живота на накладки и дискове е така, но не е закон. Спирачка не се натиска и когато минаваш през дупки например, но колко човека го знаят?

Аз например някои път отбивам скоростта на предавка, някоя път не - зависи от трафика, пътната настилка и климатичните условия. ;)

Raven

Ако трябва да спреш рязко на трета например, тогава какво натискаш- само спирачка ли?
Или вкарваш вместо това рязко втора или първа да убиеш скоростта както е по "учебник" , докъто го направиш вече ще си метнал заблеялото се бабе на предния капак.

В конкретни ситуации се натиска съединител и спирачка едновременно, в противен случай колата гасне става съвсем неуправляема.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

niky

Raven

На първият ми урок по кормуване с жена ми тя обърка газта със спирачката и заби колата в един контейнер за боклук зад блока :-D

После се понаучи да кара, ама пак имаше приключения, на един язовир така рязко тръгна към водата че се наложи да дърпам ръчната.
Тогава разбрах че на инструкторите хич не им е лесно, като се замислите - това е една от най стресовите професии в света.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

3598

Публикации: 7
Прегледи: 3035

27416

Публикации: 9
Прегледи: 4035

14600

Публикации: 10
Прегледи: 4971

15464

Започната от Lucio