• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 05:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

За и Против оцветените с неонови бои рибки

Започната от Стоян Михов, 04.03.2013 18:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Да четох и за това, но според повечето коментари тези клипове са като севернокорейските, които показват колко е хубаво да се живее в северна кореа, докато всъщност там всяко второ дете умира от глад. Направени под международния натиск за жестокото отношение към животните. Не знам дали има такива маркери наистина, според мен няма. Аз съм ихтиолог, и понякога се налага да маркираме риби, за да следим разни показатели в естествени условия, проверил съм всички научни методи за маркиране на риби, за съжаление повечето са много нетрайни, един от най-трайните е чрез инжектирането на миниатюрен метален чип по-малък от милиметър в лъчите на перката, но той естествено е много скъп, един от по-евтините методи, е инжектирането на миниатюрни цветни цилиндърчета биополимери под кожата, които фосфорисцират под ув светлина, но дори те издържат по-малко от 6 месеца, просто кожата ги обраства и ги изхвърля. Фирмите, които ги доставят са американски. Ако жълтите специалисти са измислили маркер, който  като драснеш с него по рибата и остава половин година след това, трябва явно да са супергениални и да пазят разработката изключително добре вече десетилетия, за да не стигне тя до научните среди. Не вярвам американските фирми работещи в тези сфери, да не са успели да се сдобият с един маркер от този тип вече десетилетия, просто несериозно.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonik99

Извинявам се за спама но сопоред мен е гадно да се третират така животните и аз си разбрах грешкта за хелнома добре че го подарих и сега е на по добро място.

Similar topics (5)

26051

Публикации: 21
Прегледи: 9555

19333

Публикации: 24
Прегледи: 9277

56667

Публикации: 12
Прегледи: 5885

19661

Започната от zapleska