• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 07:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ето така се прави бизнес!

Започната от Асен Евгениев, 26.06.2010 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Ето това е чист бизнес. Разходите да са за някой друг, а ти да лапкаш приходите. *YAHOO*
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Luton

Тоя кабел, който е на "куп" няма ли да се размерише и разтопи до края на рязането? :-)

Кой им е крив, че не инвестират и не вкарат кабелите под земята, печелят като европейски

фирми а отношението им към клиентите и всички останали е като в Африка от по миналия век.

Не са за жалене, скубане до като може! :-D

Асен Евгениев

Да, само дето и ВиК, и Енергото си калкулират загубите /кражбите/ по трасето в цената
на продукта си и товарят редовните плащачи.

Luton

За съжаление си прав. Много съм учуден как институциите защитават кожодерите на народа и това продължава вече двайсетина години.

Взел заем от банка, има проблем и не го връща или пък сметката за ток и парно и не може някой да си плати??

Следва  Съд, Присъда и Съдия изпълнител, описване на имущество и порицание, срам и позор за несретника!

Съда защитава банката и утилити фирмата а за обикновенния гражданин не мисли, еми това си е обикновенна услуга,

променят се обстоятелствата, клиента става не платежоспособен и ТОЧКА, нормален риск в бизнеса.

КАКТО Е НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА! Направо настръхвам, като чета за такива безумия!       

Асен Евгениев

В случая комичното е /или трагичното/, че всичко това се разиграва на 30 метра от входа
на Енергото, което е в дясно в края на улицата. Но явно не им пука, защото ще си вземат
парите от редовните.

Ogi_

Цитат на: akapulko - 26.06.2010 19:46
В случая комичното е /или трагичното/, че всичко това се разиграва на 30 метра от входа
на Енергото, което е в дясно в края на улицата. Но явно не им пука, защото ще си вземат
парите от редовните.

Една информация, за който не е наясно, в енергото много добре знаят какво става - или поне тези, които трябва да проверят.

Говорил съм с разни цигани по въпроса, те се закачат по същия начин и крадат ток, за домашни нужди, питам циганина:
"И ако ви хванат?" и циганина: "Ааа няма, като идва проверка, имаме човек в енергото, на който плащаме и ни се обажда да откачим кабелите."

А ние глупаците продължаваме да си плащаме чинно, заедно със загубите ...

Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

Luton

Но явно не им пука, защото ще си вземат
парите от редовните.

А това вече е трагичното, тея хора немат възможност за загуба, нема такъв бизнес в който печалбата ти е гарантирана.

Някой нема да плати ама те видиш ли щели от друг да вземат губещите се пари. Аз също имам малък бизнес и при мен, както при

милионите обикновенни хора, защита от нередовни платци чрез закон няма, защо пък тези да имат, да не би папата да им е изпълнителен директор?

Айде да не се паля  много, много.  

Чакам всеки момент да ми пристигант две двойки чисти тигрови ендлерки с десетина скаридки, та ще успокоя душата :-D

Поздрави и приятен уикенд, колега.

wwladoo

А забелязали ли сте,че в по големите цигански квартали--електромерите са качени горе на стълбовете на върха ;-) :-D и новите трасета са прекарани с кабели със изолация(да не могат да хвърлят куки да се закачат) ;-),не като на останалите стълбове без изолация!!!! :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

vasso

Да, не вярвам да са секнали кражбите обаче. Много се нервя на такива гледки и теми, че ще взема да напиша нещо... гневно меко казано! *MODERATOR*

nikolaytoshev

Мразя, че ромите (мангалите) имат повече права от мен в тази държава.  *MODERATOR*
Значи само те живеят от помощи, крадат и все се оплакват, че са зле, не ходят на училище и се реват, че все били дискриминирани на във Върховния съд.  *MODERATOR*

Ogi_

Цитат на: nikolaytoshev - 26.06.2010 21:50
Мразя, че ромите (мангалите) имат повече права от мен в тази държава.

Според мен не е конструктивно и дори изцяло погрешно да се настройваме срещу ромите, защото хората дето вземат рушветите, за да им пуснат ток, са българи, аз поне не съм виждал циганин работещ в енергото ...

Проблема е общ за всички, за тези, които крадат, тези които им позволяват (облагодетелствайки се) и тези (ние) които стоят и търпят това и чинно плащат за загубите със сметките си за ток.
Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

vasso

Не може само да ги дондуркаме. Не понасям мързеливци, които само се оплакват колко са зле, колко са бедни, как нямат пари за нищо и само обвиняват правителството за неспособността си. Ама за сателитна телевиция и интернет има пари, за книги няма. :-D

valnata

Според вас само циганите ли крадат ток?Не че ги защитавам(МРАЗЯ ГИ :-D) Обаче аз имам други наблюдения.. Много българи се възползват от услугите на енергото, и  доста заможни хора си крадат без да се замислят. Разликата е в това, че циганите по-рядко ги режат. Българите сме малко по-тактични и си викаме техници(те пак са от енергото :-D) да настроят електромера.

zambo

Цитат на: valnata - 27.06.2010 00:19
Според вас само циганите ли крадат ток?Не че ги защитавам(МРАЗЯ ГИ :-D) Обаче аз имам други наблюдения.. Много българи се възползват от услугите на енергото, и  доста заможни хора си крадат без да се замислят. Разликата е в това, че циганите по-рядко ги режат. Българите сме малко по-тактични и си викаме техници(те пак са от енергото :-D) да настроят електромера.
Искам един такъв техник да ми настрои електромера . Ще почерпя . Обещавам .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Luton

Циганите са най-лесното оправдание за всички нас, циганин източил банка или циганин приватизатор не знам да има!

Изобщо яките айдушки истории са си чиста проба българска работа!

Similar topics (5)

866

Публикации: 13
Прегледи: 6602

30528

Публикации: 2
Прегледи: 2143

1964

Публикации: 10
Прегледи: 4943

840

Публикации: 5