• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 21:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Е това ако не е карък

Започната от spetsa, 22.05.2007 23:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

spetsa

22.05.2007 23:58 Last Edit: 23.05.2007 11:44 by Longanlon
Е това мойто е пълна каращина.Моята история е следната:
1.Когато бях 2-3 клас дядо ми купи 33 литров аквариум с помпа нагревател и все подобия.Аквариумчето беше малко но за годините ми ми се струваше супер.Такмо се беше залесило и всичко изглеждаше добре когато един ден се спука и протече.След това оставихме всички риби в един 3 литров буркан с аерация и вечерта щяхме да ги дадем на един познат.Аз отидох на училище втора смяна и като се прибрах бях свидетел на най-ужасната гледка-всичко беше умряло само сома фо/усилис беше жив на дъното.Аз се ядосах изкарах аквариума вън на студа.Беше през зимата и водата беше замръзнала 2 пръста отгоре.Сома беше жив незнайно от мен как и го подарих.След това ми умря желание за рибки и всичко.
2.Неможах да се примиря с първият ми провал и си взех втори 60 литров аквариум.След 4 месеца го сполетя същата участ.Този път поне успях да спася рибките.
3.Вече бях твърдо решил че няма да взимам големи аквариуми ами ще си взема едно малко и ще си гледам златна рибка вътре.В последствие златната рибка умря и вътре сложих гупички.Аквариумчето беше към 20 литра.То отново не издържа и се пукна.
4.Днешни дни.След толкова поражения любовта ми не умря.Този път реших да направя нещо по бавно но като хората.Взех си 120 литров аквариум от 6мм стъкло.Хубав вилтър,нагревател помпички и тем подобни.Заселих го с рибки.Растенията тъкмо започнаха да се развиват и да придобива желания вид и както си бях легнал снощи и на вратата се звъни-помислих си че един приятел пак ми звани да ходим на  бар но уви.Като отворих вратата нямаше никой а вратата на съседния апартамент беше отворена и от нея течеше вода.Там стои аквариума ми.Баба ми се беше върнала от вилата и реши да спи там.Като влезнах страничното стъкло се беше отпорило и от него бликаше вода.Веднага взех две кофи по 20 литра и събрах изтичащата се вода.Хванах и рибките и ги сложих в кофите.Цяла нощ сам стоял да подържам температурата им и да изпразвам стаята от водата.Не мисля да се откажа!!!На сутринта отидох до най-близкия магазин взех 40 литров аквариум и сложих по нестабилните риби в него.Другите ги дадох на приятел на съхранение.Утре ще занеса аквариума да го залепят.Това беше моята история с аквариумите.Бихте ли ми препоръчали как да го направя по здрав и непропусклив освен спънките.Мерси предварително.:)

Aquarius

Това с теб ли се е случило!?!  :-(

Stas

Бих ти препоръчал да си направиш аквариума при утвърден специалист!
При теб явно това е особено важно! ;)

malomir

Направили са ти лоша магия.Иди да ти я развалят. *spam :-D

lz3cv

Направи си аквариума сам. При добро старание знаеш, че няма кой да го направи по-добре от теб. Когато човек прави нещо за себе си го прави най-добре от всички, които го правят за други хора.

theater

Това е най-големият ми ужас. Много сори за случката, но според мен послушай Стас. :-(
140л - харацини
http://starividri.org

Longanlon

23.05.2007 10:19 #6 Last Edit: 23.05.2007 10:22 by Longanlon
Цитат на: lz3cv - 23.05.2007 07:35
Направи си аквариума сам. При добро старание знаеш, че няма кой да го направи по-добре от теб. Когато човек прави нещо за себе си го прави най-добре от всички, които го правят за други хора.

Прости ми, ама говориш глупости. Става дума за каквато и да е дейност. Колкото и да се старае един човек, колкото и усилия да вложи, не може да постигне резултатите и качеството на работа на опитен специалист - а ако успее накрая, самият той се превръща в такъв.

Специално лепенето на аквариуми не е кой-знае каква философия разбира се, но особено за по-големите обеми аз лично препоръчвам да се доверявате на изпитани майстори.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

ceco

Аз също съм напълно съгласен с мненията на Stas и Longanlon.Само се замисли какви биха били последствията ако не се справиш!Май е по добре да си платиш и да получиш качество и сигурност.Ние българите не обичаме да плащаме за секс и ноу-хау и май за това всичко ни излиза скъпо *CRAZY*

assensi

Аз от личен опит мога да кажа: "Потърси специалист!". Моят личен опит говори, че когато човек прави нещо за себе си, въобще не се старае. " Нали е за мен, няма да го гледа друг?!" .... и аквариума се разлепя, протича и т.н. Айде късмет със следващия и евала за упоритостта, дето си проявил ;-)

niky

Аз пък изобщо не съм съгласен. Даже напротив. Като си го правиш сам се стараеш повече естетсвено.
Поне аз. Това, че се е разлепил аквариума ти...ми нали не си го правил ти. Значи е "специалист".
Аман от специалисти.

Спокойно може да си го оправиш и сам. Просто почистваш хубаво старите стъкла, обезмасляваш, купуваш АКВАРИУМЕН силикон и лепиш. Тъй като ти вече си наплашен, може да му сложиш и стъклени ребра по ъглите (тях ще трябва да ги поръчаш да ти ги отрежат).

Тук има хора лепили аквариуми сами, даже и снимки има.

miTko

Сам си реши! Ако се чувстваш уверен и достатъчно сръчен можеш и сам да го направиш. Ако не викни приятел, който е напред с материала. И третия вариант е да го поръчаш на майстор или да си купиш готов(марков) аквариум. Предимството на последния вариант е че евентуално ще получиш гаранция. Недостатъка го знаеш - висока цена.
Но не се заблуждавай - в науката понятието късмет не съществува(както и карък)!
Тия неща се подчиняват на теория на вероятностите. ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

MeTogu

Според мен това си е магия! :-D И аз самия не съм утвърден майстор по лепене на аквариуми,но вече 3-ти път лепя аквариум на един колега (предните два пъти ги чупи) този път все още е здрав на 3 месеца е почти!
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

spetsa

Цитат на: Aquarius - 23.05.2007 00:50
Това с теб ли се е случило!?!  :-(
Точно на мен :( Занесох го на стъклар.Каза че ще го разлепи целия и ще го залепи с аквариум силикон.Мисля да сложа отстраните някакви като лаисни ми казаха че в метро имало и се слагало по ъглите.Това за магията мисля че може да има нещо токова разбира се в рамките на нещата защото тъкмо си легнах и си казах леле сичко е супер точно така си го мислех и преди това и такмо се унасям и бам.Повече такива работи няма и да си помисля !!!Мерси се пак за добрите съвети ;)

Joro Vn

    Магия или не, но все пак напръскай новия аквариум с осветена вода  :-).
    По този повод и аз се сещам за една моя лоша серия. Преди бях с няколко по- малки аквариума, които осветявах само с лампи с нажежаема жичка. Имам приятел- акварист, който идваше периодично в къщи по повод аквариумите, разбира се. И след всяко негово посещение до ден-два на някой от аквариумите изгаряше лампа. След като ги ликвидирах и направих новия си аквариум, тази серия продължи. След последното или предпоследното му посещение даже се пошегувах с жената, че се хващм на бас дали до ден- два ще изгори лампа на аквариума. Тогава май не познах, но въпреки това в този срок излезе от строя нещо по осветителната инсталация и пак имах "прецедент". Моят човек отдавна не е идвал към къщи, по- точно пред аквариума ми, да не кажа от няколко години. Все още не знам дали тази серия е приключила. Особено сега с тези цени на Т5- елементите, ... :-D. Та, има и необясними неща!

Similar topics (5)