• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.02.2024 04:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Е, те такова нещо виждали ли сте?

Започната от demetra69, 02.11.2009 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

demetra69

Не знам много за морските рибите, но такова нещо не винаги можеш да видиш или още повече да хванеш.
Това "чудовище" беше около 55-60см. и дебело почти колкото малка бутилка минерална вода.
http://www.pic-bg.net/IMG_6774_JPGV0v7oJXsWq.jpg.htm
http://www.pic-bg.net/IMG_6775_JPGCtpHoL4bFh.jpg.htm

bicho1976

Това е зарган,ако не се лъжа.

http://iara.government.bg/enciklopedia/zargan

Зарганът се почиства и месото се отърква с лимон. Има остра муцунка ли, не знам как се казва. Пробива се дупка в края към опашката и острието на устата се вкарва в нея, да стане като геврек :) Но дупката не се прави с острието на заргана, за да не се счупи.
Смесва се зехтин с лимонов сок, чесън, магданоз, сол и прясно смлян черенпипер. После зарганът се маже с тази смес и се пече на скарата за около 15 минути, като се обърща често и се маже пак със сместа.
Точните пропорции ги дават така:
- 1,3 кг зарган
- 1 лимон, нарязан на чевъртинки (за натъркването)
- 125мл зехтин (за соса)
- сокът от един лимон
- две скилидки чесън, пресован или счукан
- сол, черен пипер
- лимонови кръгчета за сервирането + малко пресен магданоз за поръсване

Similar topics (5)

12189

Публикации: 3
Прегледи: 2321

52639

Публикации: 11
Прегледи: 5939

32072

Публикации: 2
Прегледи: 3527

19655

Публикации: 13
Прегледи: 5337

1753

Започната от niki033


Публикации: 8
Прегледи: 3903