• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.11.2024 01:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Clown & Molly

Започната от danchoto, 27.04.2005 23:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danchoto

Цитат на: "Stas"Колко литра /бр. клоун са необходими? И освен това, клоуните могат ли поединично или предпочитат да живеят в група?
Принципно препоръчват от 80л нагоре за клоуна. Мисля че  за повече от 2 броя трябва голям аквариум.

Stas

Бях чул, че морски рибки не се развъждат в аквариум. Истина ли е?

niki033

Цитат на: "Stas"Бях чул, че морски рибки не се развъждат в аквариум. Истина ли е?
Мисля че някои могат.
За два клолна колко литра ми трябват :?:

niki033

Никой ли не знае :?:

niki033

:?: никой ли не знае :?:

Stas

Danchoto написа няколко поста по-нагоре, че са необходими х 80 литра/клоун.

danchoto

Цитат на: "Stas"Danchoto написа няколко поста по-нагоре, че са необходими х 80 литра/клоун.
Това го прочетох тук: http://saltaquarium.about.com/library/blank/bl_prtruepclown.htm - казват минимална препоръчителна големина на аквариума - 20 галона - което е около 75 л. - ама не мисля че е за брой. Ето тук обаче хората гледат два клоуна в 15 л. https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsaltaquarium.about.com%2Flibrary%2Fgraphics%2Fepinilla4greef_400.JPG&hash=eb188301680e6e1bd7d49ab68a0e4ecd165382a8

Броя на рибите в морския аквариум много зависи на количеството кислород във водата (което е много по-малко от това в сладководните акв.). Четох някъде едни формули и мисля че беше около 75 см риби за 1 кв. метър водна повърхност (чрез която става обмена на газовете). В моя случай водната ми повърхност е 0.5м х 0.25м = 0.125м2 което умножено по 75 см дава около 9 см риби - демек два малки клоуна или един голям. Също така не трябва да се затваря аквариума с капака плътно - някои даже не ползват капаци въобще, но според мен много прах ще пада вътре така.

niki033

Много ти благодаря.
Значи 60м/35см/40см е добре

danchoto

Цитат на: "niki033"Много ти благодаря.
Значи 60м/35см/40см е добре
давай смело  - 2 риби и няколко безгръбначни спокойно могат да се гледат.

niki033

С какви безгръбначни? Анемоний ли?

danchoto

Рачета, охлюви, скариди.

niki033

Цитат на: "danchoto"Рачета, охлюви, скариди.

От къде да ги намеря :?: Колко лв е солта на Солунска :?:

danchoto

Цитат на: "niki033"
Цитат на: "danchoto"Рачета, охлюви, скариди.

От къде да ги намеря :?: Колко лв е солта на Солунска :?:
В момента на славейков има 2-3 скариди - цени от 80-150 лв  :x и 2 охлюва. За съжаление успях да видя само най-скъпата скарида, щото другите се бяха изпокрили. Надявам се по-натам да внесат повече видове (и по-евтини). Солта ако не се лъжа за 4 кг. беше около 36 лв.

niki033

В момента на славейков има 2-3 скариди - цени от 80-150 лв  :x и 2 охлюва. За съжаление успях да видя само най-скъпата скарида, щото другите се бяха изпокрили. Надявам се по-натам да внесат повече видове (и по-евтини). Солта ако не се лъжа за 4 кг. беше около 36 лв.[/quote]

Те са по-скъли от рибите :shock:  :cry:
Последния път там видях само едно умряла скарида и рибите доста и се радваха  :lol:
инече солта в петшоп е по-ефтина.В тоэи магазин всичко е с голяма надценка

danchoto

Цитат на: "niki033"инече солта в петшоп е по-ефтина.В тоэи магазин всичко е с голяма надценка

Е да де ама не смяташ цената на доставка  :wink: