• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 17:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

А дестилирате ли после етанола?

Започната от kpokcho, 10.03.2006 18:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kpokcho

Мисля че се получва достатъчно, при ферментацията на захароза с дрожди.... грехота е да се хвърли... Никой ли не се е опитвал да го дестилира?

dave

Цитат на: "kpokcho"Мисля че се получва достатъчно, при ферментацията на захароза с дрожди.... грехота е да се хвърли... Никой ли не се е опитвал да го дестилира?

Само си мечтая дрождите да бяха от бирените :-)

kpokcho

Цитат на: "dave"Само си мечтая дрождите да бяха от бирените :-)
ами тези дето ги слагате в кока-кола системите нали са същите?

dave

Пекарски са гадните гъбета. Съвсем не е същото :-(

А сигурно ли е, че ще се ограничат с производството на етанол. Да не стане някое матанолово недоразумение pop

kpokcho

dave Дрождите са същите Saccaromyces cerevisiae
За ферментацията всички слагат захароза, и от нея се получава етанол.  Метанола се получава ако се изпозлва пектин.

miTko

Цитат на: "kpokcho"Мисля че се получва достатъчно, при ферментацията на захароза с дрожди.... грехота е да се хвърли... Никой ли не се е опитвал да го дестилира?
Неее.От шипково вино по-далече не съм стигал!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Ilianidis

Цитат на: "kpokcho"dave Дрождите са същите Saccaromyces cerevisiae
За ферментацията всички слагат захароза, и от нея се получава етанол.  Метанола се получава ако се изпозлва пектин.
Абсолютно правилно!!!
Обаче по-добре не пробвай да си я изваряваш джибричката:)Ферментацийката е бавна и има много странични продукти,рандемана нисък,а естероалдехидната фракция по-висока.

kpokcho

Цитат на: "Ilianidis"
Абсолютно правилно!!!
Обаче по-добре не пробвай да си я изваряваш джибричката:)Ферментацийката е бавна и има много странични продукти,рандемана нисък,а естероалдехидната фракция по-висока.
е за сега само питам... Така или иначе се канализира на всеки 2 седмици 2 Л. мисля, че поне спирт за мазане ще изкарам...
Ти дестилирал ли си в домашно му?

Legion

kpokcho играхме си с подобно нещо в лаборатория с 5л съд(понеже горе доле толкова беше обема на биореакторите) броихме дрождите,чакахме ги да се народят,дестилирахме всичко както си му е реда.За 2 дни работа получихме около 70мл.  чист спирт(не повече от 20 градуса)Понеже в спецялноста сме само 3-ма колеги аз бях един от "щастливците" които го  опитаха пълна помия sick
Просто не си заслужава :wink:
Пробвай се японско вино да направиш или  купи 2 корена синьо агаве садиш в 2 големи саксии и след десетина години правиш текила(от 1л. сок излизало 800мл. текила) :idea:

dido

tooth Аматьори сте вие... 5 л. реактори. На мене дестилатора ми е 80 л в мазето, ректорите са ми към 200-300 л сумарно - гроздов реактор, сливов реактор. Кайсиевия реактор обаче най- ми допада ;-)

NO CARRIER

Май за генератор става дума. ;-)
Аз в къщи всяко лято зареждам смокинов, а понякога с добавка на праскови. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NikolaV

Цитат на: "NO CARRIER"Май за генератор става дума. ;-)
Аз в къщи всяко лято зареждам смокинов, а понякога с добавка на праскови. ;-)
И не е лоша ракийката, до колкото си спомням. Не, че много си спомням де  :drunk

Similar topics (4)

4813

Започната от tishovsx

Публикации: 4
Прегледи: 2719

60068

Публикации: 14
Прегледи: 2991

1264

Започната от Boby_

Публикации: 19
Прегледи: 12418