Мисля че се получва достатъчно, при ферментацията на захароза с дрожди.... грехота е да се хвърли... Никой ли не се е опитвал да го дестилира?
Цитат на: "kpokcho"Мисля че се получва достатъчно, при ферментацията на захароза с дрожди.... грехота е да се хвърли... Никой ли не се е опитвал да го дестилира?
Само си мечтая дрождите да бяха от бирените :-)
Цитат на: "dave"Само си мечтая дрождите да бяха от бирените :-)
ами тези дето ги слагате в кока-кола системите нали са същите?
Пекарски са гадните гъбета. Съвсем не е същото :-(
А сигурно ли е, че ще се ограничат с производството на етанол. Да не стане някое матанолово недоразумение pop
dave Дрождите са същите Saccaromyces cerevisiae
За ферментацията всички слагат захароза, и от нея се получава етанол. Метанола се получава ако се изпозлва пектин.
Цитат на: "kpokcho"Мисля че се получва достатъчно, при ферментацията на захароза с дрожди.... грехота е да се хвърли... Никой ли не се е опитвал да го дестилира?
Неее.От шипково вино по-далече не съм стигал!
Цитат на: "kpokcho"dave Дрождите са същите Saccaromyces cerevisiae
За ферментацията всички слагат захароза, и от нея се получава етанол. Метанола се получава ако се изпозлва пектин.
Абсолютно правилно!!!
Обаче по-добре не пробвай да си я изваряваш джибричката:)Ферментацийката е бавна и има много странични продукти,рандемана нисък,а естероалдехидната фракция по-висока.
Цитат на: "Ilianidis"
Абсолютно правилно!!!
Обаче по-добре не пробвай да си я изваряваш джибричката:)Ферментацийката е бавна и има много странични продукти,рандемана нисък,а естероалдехидната фракция по-висока.
е за сега само питам... Така или иначе се канализира на всеки 2 седмици 2 Л. мисля, че поне спирт за мазане ще изкарам...
Ти дестилирал ли си в домашно му?
kpokcho играхме си с подобно нещо в лаборатория с 5л съд(понеже горе доле толкова беше обема на биореакторите) броихме дрождите,чакахме ги да се народят,дестилирахме всичко както си му е реда.За 2 дни работа получихме около 70мл. чист спирт(не повече от 20 градуса)Понеже в спецялноста сме само 3-ма колеги аз бях един от "щастливците" които го опитаха пълна помия sick
Просто не си заслужава :wink:
Пробвай се японско вино да направиш или купи 2 корена синьо агаве садиш в 2 големи саксии и след десетина години правиш текила(от 1л. сок излизало 800мл. текила) :idea:
tooth Аматьори сте вие... 5 л. реактори. На мене дестилатора ми е 80 л в мазето, ректорите са ми към 200-300 л сумарно - гроздов реактор, сливов реактор. Кайсиевия реактор обаче най- ми допада ;-)
Май за генератор става дума. ;-)
Аз в къщи всяко лято зареждам смокинов, а понякога с добавка на праскови. ;-)
Цитат на: "NO CARRIER"Май за генератор става дума. ;-)
Аз в къщи всяко лято зареждам смокинов, а понякога с добавка на праскови. ;-)
И не е лоша ракийката, до колкото си спомням. Не, че много си спомням де :drunk