• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 01:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Черни статистики

Започната от ironic_, 19.03.2007 02:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Георги
неграмотен наричам всеки който призовава към излишнни и необмислени действия без да е преценил правилно последствията.
инфантилни лозунги от типът "сички цигани на сапун" ,"всички говеда в Израел" , "смърт за червените свине" , "да избиеме негрите,евреите,помиярите ,педерасите,спинясалите,наркоманите,чалгаджиите и рапърчето от втория етаж дето ми дъни музика по цял ден" - всичко това изречено и написано от грамотен ,разумен и уважавн човек за мен е недопустимо и не го приемам.
/ рапърчето е изключение- за него съм склонен към насилие/

ако избием уличните кучета и популацията им никога повече не се възстанови - това ще е чудесно и ще се прочуем,понеже ще сме първата и единствена държава в светът която го е направила успешно.

възможно е да стане номера с избиването ако го направим в цялата държава едновременно и за много кратък срок,ако затворим след това границите , ако ограничим по някакъв начин хилядите домашни кучета изхвърляни на улицата и техните нежелани малки,а всички домашни кучета се маркират и впишат в регистър и изхвърлянето им се преследва и наказва- тогава вероятно ще се отървем за винаги от проблема.
само ми кажете как си го представяте да стане  това цялото нещо.

виждам че всеки от вас е хапан от кучета и за това е насъбрал негативизъм- но не е начинът да си го изкарваме така.
ако те ухапе куче не вадиш пистолет и не стреляш безразборно ,а се обаждаш на съответният телефон и сигнализираш за опасно куче,от приюта идват упояват го и го евтаназират.
останалото са приказки за маса- слушал съм такива.
това със стрелянето обикновенно на приказки е много по лесно.

комунист за мен е обидна дума защото съм убеден че комунизмът е най голямото зло сполетявало човечеството.
...............
Боби- не приемаш най древното човешко занимание защото и ти както повечето хора си мислиш че салама идва от Била и не искаш и да знаеш за кланници и убиване на животни,но хапваш пържолката  :-P
критики срещу ловът  приемам със наведена от срам глава само от твърди вегетарианци с поне няколко години стаж.
.............
всеки човек дълбоко в себе си е навит някои друг да свърши мръсната работа ,само ако може да не вижда и да не знае какво става.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

biskvitka

Някой беше споменал, че преди 89-та почти нямаше бездомни кучета. Е да, ама тогава имаше плъхове, по-големи от котка...

Като се избият кучетата, ще се появят котки и плъхове, затова ще трябва периодично да се правят "наказателни" акции. Кой ще се занимава с това? И дали изобщо някой ще го прави?

А за домашните кучета - там положението наистина е страшно. И мен са ме нападали, за радост на стопаните им.

Относно почистването - хора с пликчета за събиране на фекалии не съм виждала, но видях един възрастен и болен човек, който беше сложил памперс на кучето си. За съжаление, единичен случай...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftrinixy.ru%2Fengine%2Fdata%2Femoticons%2Fgirl_witch.gif&hash=5a4da42edf613fa3dc0f628d64b44e6ee134e678

botan

Цитат на: raven - 21.03.2007 22:07
Боби- не приемаш най древното човешко занимание защото и ти както повечето хора си мислиш че салама идва от Била и не искаш и да знаеш за кланници и убиване на животни,но хапваш пържолката  :-P
критики срещу ловът  приемам със наведена от срам глава само от твърди вегетарианци с поне няколко години стаж.
Е верно нямам няколко години стаж и годините не ми позволяват да съм пълен вегетарианец,но за Бога какво са ви направили животинките???Заради "великия лов" сега доста са на изчезване и са изчезнали!И това продължава!Така се нарушава сложната и така преплетена хранителна верига и най мн ме е яд,че никой не се замисля,че все пак и ние сме в тази верига и трябва да се съобразяваме с нея!Вярно преди хората са ловували,но са били за разлика от сега 10 пъти по-малко!
И мен ме е хапали куче, даже имам и белег на лицето и на ръката,но не си наслоявам омраза към кучетата!Това си зависи само от човека!
Мен от уличните кучета не ме е страх,нито ми пречат!Само и единствено ме е страх от питомните,защото какъвто е човека,такъв е и любимеца му,а никой не знае какъв е този пред теб,добър или лош!

kamos

В Несебър проблема го отложиха за сега.
Доволен съм, че в парковете на града беше наложена абсолютна възбрана за разхождане на кучета и стария кмет я отстояваше с помощта на охранителна фирма. Две двойки пеши патрули ежедневно. Доволен съм като баща на две деца и съм спокоен, че имат къде да играят безопасно.
От друга страна като собственик на две кучета- 6 годишно женско порода софийски коферман и 2 годишно мъжко смес между кавказка и каракачанско просто занесох кучетата си на вилата.
Преди 5 години когато разхождах кучката ми беше много трудно да намеря място където спокойно да пусна кучето да тича. За 6 години плащане на такси, имунизации и всичките щуротии, не се намери някой който да помисли от власт имеющите къда ние собствениците на кучета да ги разхождаме.
Аз също не искам да си разхождам кучетата сред хората. Първо, че животните се разсейват и второ много по трудно е ежеседмичното дресиране.
Така, че проблема с домашните кучета си има две страни.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Тони

Цитат на: biskvitka - 21.03.2007 22:17

Относно почистването - хора с пликчета за събиране на фекалии не съм виждала, но видях един възрастен и болен човек, който беше сложил памперс на кучето си. За съжаление, единичен случай...
Да не ти развалям впечатлението от дядото, но  май памперса не го е сложил за това което си мислиш. Предполагам, че кучето му е женско, било е и разгонено . Понеже човека е болен и възрастен, не може да опази дамата от повика на природата, и е решил проблема с памперси.   
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

ironic_

Всъщност дори и да го беше сложил с другата цел, представи си едно космато кучешно дупе как ще се омаже в пълния памперс  *NO*

etg

Ако някой ден се стигне до масово избиване, ще се надявам всички , които са привърженици на този метод, да им се даде възможност да убият две, три,.......все пак личен принос малко, за пълно удовлетворение. И ако може да обяснят на децата си колко е хуманно. *MODERATOR*

Ironic като те ухапе куче е нормално да си ядосан, въпросът е дали ще можеш да го убиеш на трезва глава.
Мен също ме захапа едно, слава богу само ми продупчи панталона , беше дворно, племенничката ми , когато беше на 6 я ухапа- домашно куче разбира се.  БОй по кратуните на многото прости, необразовани и безотговорни хора собственици на кучета, такива срещам всеки ден. Бой по кратуните на тези дето ни крадат парите, вместо да решат проблемите.
Ако използвам вашите призиви-газова камера за тях и за циганите(шегичка). Честно казано те повече ми пречат отколкото бездомните животни.

Ест собака, ест проблемъй. Нет собака, нет проблемъй.
ХОра Сталин е мъртъв, Хитлер също, 21 век е и сме в Европа!

theater

*spam
Etg, ако приемем, че бездомните кучета са враг на хората, откъдето и да го погледнеш актът убийство на бездомно куче е хуманна постъпка, защото е в услуга на хората.  ;-)
Не се опитвай да внасяш ново значение в думата хуманизъм, защото тя няма нищо общо с любовта към животните (с някои изключения  :-D).
140л - харацини
http://starividri.org

Longanlon

Raven, не знам от къде ти е дошла идеята, че методът с изтребването на кучета не работи, след като е пълно с примери за обратното. Казваш, че това нямало да реши проблема с идващите от другаде кучета и със собствениците, пускащи гадините на улицата - да, няма, но как кастрацията пък ще го реши? Умъртвяването поне намалява броя на кучетата до обществено приемлив и в дългосрочен план влияе силно редуциращо на популацията им. Исторически погледнато, хората са изтребили достатъчно животински видове (напълно или почти) не с кастрация, а с просто избиване.

Преди ти дадох по-глобален пример (за методите по времето на комунизма), но не знам защо не го приемаш - кучетата не са хора, така, че репресивните мерки спрямо тях не знам какво те притесняват. Както и да е, ето един локален пример сега - в малкия град, в който живея имаше много бездомни кучета. Виеха и лаеха по цяла нощ, скитаха на групички от 7-8 дори в централната пешеходна зона, нападаха хората, извеждащи своите кучета на разходка и т.н. и т.н. Преди две години кметът ни без да афишира, накара няколко човека от временната заетост да залагат едни клетки-капани и хванатите кучета да убиват. За 2 месеца градът почти напълно се изчисти, но точно тогава стана медийният шум около Екоравновесие и нехуманните му методи, та се уплаши човекът и накара да спрат излавянето. Едва сега, две години след спиране на акцията, започва пак да се забелязва, че има бездомни кучета в града. Изводът е ясен - нито е трудно, нито е скъпо, само е ефективно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

etg

ЦитатEtg, ако приемем, че бездомните кучета са враг на хората, откъдето и да го погледнеш актът убийство на бездомно куче е хуманна постъпка, защото е в услуга на хората. 
Не се опитвай да внасяш ново значение в думата хуманизъм, защото тя няма нищо общо с любовта към животните (с някои изключения  ).

Ми да де нали това написах, да обяснят на децата си колко е хуманно, да видим дали те ще разберат човещината им. ;-)

botan

Цитат на: theater - 21.03.2007 23:34
*spam
....., защото е в услуга на хората.  ;-)......
*offtopic
Акхмм не трябва ли хората да играят по свирката на природата,а не природата да играе по тяхната свирка!?!!!

Raven

методът с избиването не работи освен ако не е в глобален размер- но това пък никои няма да ни го позволи.
пак обяснявам- нямаме възможност и ресурс да го направим така както го описах.
половинчато избиване , само  в някой градове - не решава проблемът,идват кучета от други градове.

така че колкото и да си чешем езиците поголовно избиване на кучета няма да има.
всичките ни спорове до тук са чисто теоретични,в 21 век,в Европа никой няма да ни го позволи независимо какво искаме ние.

кастрацията е единственият вариант при това положение.

надали е правилно да определяме някое животно за враг,това вече е правено с тилацинът и още десетки видове животни обябявани за врагове и унищожени от хората защото са им пречели по един или друг начин.
по добре да не правим тази грешка повече- човекът сам си е най големият враг.
ако бяха взети адекватни мерки през последните години сеганямаше да има кучета.
всички знаят за корупцията в Екоравновесие- защо никои не си мърда пръста да промени нещата.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

Цитат на: botan - 21.03.2007 23:50
*offtopic
Акхмм не трябва ли хората да играят по свирката на природата,а не природата да играе по тяхната свирка!?!!!
*offtopic
Принципно трябва, но духът е изтърван от бутилката мнооого отдавна!
Тогава на човеците не им е идвало на ум за това дори. Сега могат само да се канализират действията на човека, колкото да не се сгомнясат нещата тотално. Толкова сме много и толкова ресурси са ни необходими,че всички наши дела имат глобално значение за живота на планетата.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Duke_BG

22.03.2007 14:06 #58 Last Edit: 22.03.2007 14:14 by Duke_BG
надявам се че никой не мисли за поголовно избиване, а само за намаляване то им.
иначе може да стане като китайците едно време - бяха изтребили сума ти врабчета (или някакви птици - не помня ) защото кълвяли от нивите и намалявали добивите им - е после насекомите ги довършиха  *ROFL*

Сигурно повечето от вас са гледали за зоо полицаите по Анимал - там хората си имат ясни правила даже и в панделата могат да те вкарат ако си зарежеш кучето, но въпреки това те преценяват всяко куче дали е здраво, дали нрава му позволява да бъде пуснато за "осиновяване" и ако не отговаря на тези условия )дори и ако е залобно) го "приспиват" ако до определено време не го "осинови" някой пак го "приспиват" ..
И това ако не се лъжа това при тях не бърка толкова в джоба на обикновенните данъкоплатци (имат си яки глоби, имат си и организации които спонсорират тия неща ) защо всичките тия защитници на животни като толкова дигат шум не вземат на тяхна издръжка кучкарници и т.н. свързани с проблема дейности ???
Имахме няколко в квартала дето бяхя постлали черджета под терасите и хранеха там няколко кучета като ако нариташ някое даже и на бой налитат - е какво е това???  като толкова ти харесват прибери си ги в къщи, води ги на втеринари , плащай им всички разходи

Longanlon

кучетата, за разлика от врабчетата, са създаден и размножен от човека вид, а не естествена част от екосистемата
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Similar topics (1)

58901

Публикации: 0
Прегледи: 1848