• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 23:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бурканче кисело мляко:-)! (БДС)

Започната от JEM, 21.05.2010 01:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

В България, за разлика от много други напреднали страни, няма как да живееш на село и да имаш висок стандарт на живот. Това е проблемът. Ако изкарвахме толкова пари на село, колкото в градовете, щяхме да се занимаваме сами с част от продукцията, щяхме да сме по-здрави най-вероятно.  :-(

miTko

Ние се оплакваме, обаче ножа е в ръцете на политиците. Какво да очакваме от хора, които не смеят да забранят пушенето на обществени места, при положение , че ги натискат от Европа! Качествени храни ли? Иначе воля има от наша страна и не само.  :duvar:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Асен Евгениев

Хората налитат като мухи на л.й.о на евтините стоки, затова търговията с боклуци процъфтява. :-(
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

JEM

Цитат на: akapulko - 23.05.2010 11:58
Хората налитат като мухи на л.й.о на евтините стоки, затова търговията с боклуци процъфтява. :-(
Налитат защото са бедни *dead
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

vasso

Странно е. Някои заможни също купуват евтини неща.
Относно пушенето- не сме натиснати засега. Нека оправят пътищата, здравеопазването, да махнат всички бездомни кучета и тогава да забраняват пушенето. Видяла жабата, че подковават коня е случаят!

ico

vasso, пушиш, защото си разстроен от дупките по пътищата или в знак на протест срещу безпризорните животни? Как ги навърза само, неща без никаква връзка и забраната за пушене сложи на последено място... Тая забрана е най-лесно приложима, само се гласува и ето. За дупките и кучетата си трябват много пари и разни програми. Отлагането на забраната за пушене на обществени места, дали помага за оправянето на здравеопазването или обратно?  ;-)
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Асен Евгениев

Пушенето на обществени места трябва да се забрани не защото ни натискат от някъде, а за да не
бъдат тровени непушачите. На репликата "да забранят и автомобилите тогава, и те тровят" ще
отговоря така: Незабавно трябва да бъдат бракувани всички таралясници. Писнало ми е от морги,
които при потегляне отделят такъв гъст облак, че не виждам на 2 метра пред мен и ми се завива
свят. Да се въведе Евро 4 и постепенно да се премине към алтернативни горива. Това важи и за
шибаните заводи, които ни тровят.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

Еми толкова сили и внимание отделиха за този закон, че да бяха свършили нещо по-наложително. Това имам предвид. Иначе няма да е лошо да се въведе забрана за ресторантите специално и да е по-строг режима. Например в Германия може да се пуши в заведения ако са на -1 етаж да кажем-мазе. По-гъвкаво трябва да е.
Изобщо не е лесно приложима, защото става въпрос за много пари и инвестиции. То пак е лесно приложимо да има закон за избиване на всички кучета и готово. Ама не става така.

ico

То е ясно, че ако не се приспиват всички помияри, които не са на каишка, проблема няма се реши, но не е толкова лесно. Ако се гласува такъв закон, ще ни изядат всякакви организации за правата на животните пък и на обратните най-вероятно...  Сигурно узаконяване на робството ще мине по-лесно , от нещо засягащо кучетата.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

JEM

Цитат на: akapulko - 24.05.2010 01:52
Пушенето на обществени места трябва да се забрани не защото ни натискат от някъде, а за да не
бъдат тровени непушачите. На репликата "да забранят и автомобилите тогава, и те тровят" ще
отговоря така: Незабавно трябва да бъдат бракувани всички таралясници. Писнало ми е от морги,
които при потегляне отделят такъв гъст облак, че не виждам на 2 метра пред мен и ми се завива
свят. Да се въведе Евро 4 и постепенно да се премине към алтернативни горива. Това важи и за
шибаните заводи, които ни тровят.
Живея близо до румънската граница от където в България влизат стотици румънски коли,особенно за почивните дни.До сега не съм видял нито една стара морга като нашите.Може и колите които карат да не са нещо особенно но 90% тях са чистак новички.Как това става на всякъде другаде но не и у нас мамка му :duvar: *dead
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

gipsa

Цитат на: JEM - 24.05.2010 02:24
Живея близо до румънската граница от където в България влизат стотици румънски коли,особенно за почивните дни.До сега не съм видял нито една стара морга като нашите.Може и колите които карат да не са нещо особенно но 90% тях са чистак новички.Как това става на всякъде другаде но не и у нас мамка му :duvar: *dead
На мен ми се струва ,че и Румъния е на същия хал като нас , може би виждаш много новички коли ,които идват от Румъния, защото само техните собственици могат да си го позволят . Съмнявам се ,че там нямат морги като нашите  *NO*

JEM

Имат въведени изисквания,ако не можеш да отговориш няма да караш :popcorn:

Raven

Това със  забраната на пушенето си беше чисто икономическо решение, в момента тази забрана не е добра от потребителска гледна точка и за това я отложиха.
На мен не ми пука- много рядко ходя на кръчми и заведения от закрит тип.
Предполагам че един ден все пак ще я наложат, но дотогава тютюнопроизводството е бранш и перо което не може да се пипа по ред политико икономически причини.

За кучетата предполагам на всички е ясно че избиването им  няма да реши проблема, правено е вече много пъти / известно е като "примерът Букурещ"/.
А за дупките по пътищата- ами въпрос на пари.
Това е, чисто просто и ясно- въпрос на пари, пътното строителство е много, много скъпо и за това бедни държави като нашата са с лоши пътища.
Има и по зле от нас, Албания, Черна гора, Македония...
Ние сме най бедната държава в ЕС и резонно сме с най лоши пътища, а вече съвсем друг е въпроса защо предишното правителство направи 0 км. магистрали при условие че се биеха в гърдите че са най успешното правителство за последните 20 години. *offtopic

..........................
Има и хубави и качествени кисели млека, аз например си взимам само Верея и  мога да кажа че добре заквасва домашно прясно мляко- значи има в него достатъчно количество микроорганизми.
В киселото мляко не могат да се сложат консерванти и оцветители, слага се само сухо мляко, но то по принцип се прави от прясно мляко.
Вече в самото сухо мляко се слага нишесте- царевично обикновенно а в киселото мляко слагат растителни мазнини.
Но тези неща не могат да се сравнят като вреда с химикалите в другите продукти.

Преди години киселото мляко се правеше от мляко просто защото украинското сухо мляко беше по скъпо от нашето прясно а за палмово масло никой не беше чувал дори.

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

JEM

Цитат на: Raven - 24.05.2010 21:06
Това със  забраната на пушенето си беше чисто икономическо решение, в момента тази забрана не е добра от потребителска гледна точка и за това я отложиха.
На мен не ми пука- много рядко ходя на кръчми и заведения от закрит тип.
Предполагам че един ден все пак ще я наложат, но дотогава тютюнопроизводството е бранш и перо което не може да се пипа по ред политико икономически причини.

За кучетата предполагам на всички е ясно че избиването им  няма да реши проблема, правено е вече много пъти / известно е като "примерът Букурещ"/.
А за дупките по пътищата- ами въпрос на пари.
Това е, чисто просто и ясно- въпрос на пари, пътното строителство е много, много скъпо и за това бедни държави като нашата са с лоши пътища.
Има и по зле от нас, Албания, Черна гора, Македония...
Ние сме най бедната държава в ЕС и резонно сме с най лоши пътища, а вече съвсем друг е въпроса защо предишното правителство направи 0 км. магистрали при условие че се биеха в гърдите че са най успешното правителство за последните 20 години. *offtopic

..........................
Има и хубави и качествени кисели млека, аз например си взимам само Верея и  мога да кажа че добре заквасва домашно прясно мляко- значи има в него достатъчно количество микроорганизми.
В киселото мляко не могат да се сложат консерванти и оцветители, слага се само сухо мляко, но то по принцип се прави от прясно мляко.
Вече в самото сухо мляко се слага нишесте- царевично обикновенно а в киселото мляко слагат растителни мазнини.
Но тези неща не могат да се сравнят като вреда с химикалите в другите продукти.

Преди години киселото мляко се правеше от мляко просто защото украинското сухо мляко беше по скъпо от нашето прясно а за палмово масло никой не беше чувал дори.

Киселото мляко се правеше от мляко защото имаше мляко!Не мислиш ли :-)

Raven

Именно, сривът в земеделието и животновъдството е пряко следствие от кошмарно остарялата ни материална база която пък формира абсолютно неконкуретна себестойност на единица продукция.

Допотпните фермички тип ТКЗС 1959г. не могат да произведът достатъчно ефтино прясно мляко и така свръхпроизводството на прясно мляко от свръхмодерните комплекси в западна европа се реализира на нашият пазар.

Разликата в стойността на единица продукт е понякога над десет пъти, естествено че ще правим киселото мляко от вносно сухо.

Докъто ние сме строили ТКЗС-та, някъде в европа са се пробвали с  модерно животновъдство...
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (1)

57093

Започната от KapitanNemo

Публикации: 8
Прегледи: 3577