• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.07.2025 19:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

"Окрехкотени" бутчета

Започната от Асен Евгениев, 22.08.2010 19:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ico

Цитат на: akapulko - 22.08.2010 22:07
Кажи ми нещо в магазина, което не е боклук.
Никога не вземам нещо различно от охладено месо. Може да не е от най-екологично гледаните животни, но в разни колбаси, наденици и мариновани боклуци има хиляди пъти повече помия. Замразените неща са по рафтовете, защото иначе водата се оцежда лесно и се вижда. Говорил съм с хора който държат разни хранителни магазини, как и защо продават тия замразени боклуци. Казват, че има малка разлика в цената на охладеното и замразеното, но 90% от българите вземат замразеното щото е с примерно 40 ст. по-евтино за килограм. Малко си правят сметката обаче, че се вътрят доста с леда в пакета.
Всеки сам си избира!
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

vasso

Да, нищо изненадващо. И рибата я пълнят с вода. Каймата, която вземаме е смляна на място в магазина от парче месо, което сме си избрали. Така проблемът с нея е решен до някаква степен. Всички смлени неща( кренвирши, пастети) е ясно какво представляват. Най-добре е да се купуват подобни продукти от село. Малко по-голям фризер трябва, ама това си е решението.
ПП: Едва ли продуктите в различните супермаркети се различават по нещо, така че няма особено значение от къде са взети. :-D

valnata

Цитат на: vasso - 23.08.2010 01:00
ПП: Едва ли продуктите в различните супермаркети се различават по нещо, така че няма особено значение от къде са взети. :-D

Да, дали ще е от Била или Пикадили, или кварталното магазинче.... Наденицата е все на "дона" и пак си е същия боклук. *ROFL* Хубаво е човек да купува неща от село, но не може да ядеш само домашна свиня.. Обаче тези бутчета по 600 грама са уникални. *THUMBS UP* То пилетата които продават нямат едно кило. :-D

barabata

Дори в магазина съм чувал продавачките да обсъждат това-онова. Например защо не били изкарали още свинска плешка или гърди на щанда с месото - дошло замръзено и трябвало първо да се размръзи за да го изкарат във витрината.
Дори и месото във витрините е възможно вече да е било замръзявано и размразявано поне веднъж.

Затова вече веднъж се пазарува на едро - 2-3  кг плешка или гърди се мелят на кайма на място в магазина и се взема едно цяло парче плешка и по домашно му се нарязва на различен размер парчета и се разпределя в пакети във фризера. Каймата също се пълни в торбички и се сплесква на тънък слой (0,5 см) , подреждат се пакетите един върху друг и се замръзяват.

Още се чудя на хората как могат да купуват замръзени продукти. И инжектирането и тумблирането са много стари технологии за извличане на пари от егоистичния човечец. Много се дразня като видя обява от рода : "продава се .... това и това .... възможен коментар!" Ей това с коментара не го разбирам. Казвай една цена и топлкова. Като обявяваш че си готов да сваляш каква е далаверата в цялата работа ? От това поведение пък отсрещната страна се чувства задължена ако моще да свали с поне 2-5 лева ей така за спорта. Нито ще забогатееш от тях или пък ще си купиш нещо смислено с тях. Цялаат идея е да си начешеш егото че си минал по-тънко и не си се прецакал ами си прецакал другия. Ето така се възпитават и младите и след това като отидат в магазина и гледат цената и стотинките, но главното не виждат какво купуват и за какво им е. Някой като започне така да ми се цигани направо го отсвирвам вече. Изобщо не се занимавам.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

valnata

Имам приятел, кйто преди време работеше в "бурлекс"(който е от Варна ги знае тия магазини). Имаха щампи с дати и след като изтече срока на консервите поправяха :-D Месото като се развали се прави в марината... *dontknow* Имам познат, който има свинеферма и коли в Любен Каравелово.. бях си поръчал едно прасе и отиваме да го взимаме и какво да видя.. *CRAZY* Тоя до нас дето има  магазин за "прясно свинско месо"  товари ама хвърля в пикапа, то мръсно... :-|Абе ядем си говна и това е. *YAHOO*

NO CARRIER

Нали се сещате, че дори охладено, месото не може да издържи повече от ден, максимум два. За целта се натъпква яко с консерванти, които го държат "живо" поне 3-4 дни.

По закон можеш да сложиш до 1/3 вода, стига да го обявиш на етикета. Така че, четете етикетите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

denbosch

Сутринта не успях да догледам спора в сутрешния блок на Нова,а винаги е полезно да чуеш още една гледна точка-истината както обикновено е някъде по средата,а изводите всеки си прави за себе си:

http://www.free-bg.net/index.php?option=com_content&view=article&id=243:government-defends-business-interests&catid=1:bulgaria-articles&Itemid=12

СЛИВЕН

Ако се сещате, това е бившата ми специалност(от03.01.2008до31. 07.2010г.-2 и 1/2г.)
Бях ви писал преди доста време, да не си купувате колбаси и пилешко !
Ако нещо ви интересува, ще се опитам да помогна.
Боби от Сливен

Longanlon

Лукс?!? Не бих купил никаква храна, надписана като "лукс". Колкото по-шарена е опаковката на някаква храна, колкото повече рекламата му тръби, че то е луксозно, уникално , полезно и т.н. толкова повече тая храна не е храна, а лайна.

Истинската храна никой не я рекламира и тя не е "лукс" - тя е храна.. Доматите примерно не са опаковани и никой не ги рекламира - кво да им рекламира, те са си домати...

Относно "лукса" в хранителната индустрия:
http://kaka-cuuka.com/1691
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

ico

Цитат на: NO CARRIER - 23.08.2010 16:52
Нали се сещате, че дори охладено, месото не може да издържи повече от ден, максимум два. За целта се натъпква яко с консерванти, които го държат "живо" поне 3-4 дни.
NO CARRIER, издържа и повече. Работил съм в малка транжорна. От кланицата с хладилен камион идва месото, което е стояло поне няколко часа в камерите на кланицата за охлаждане, прехвърля се в хладилника на транжорната на температура 1-2 градуса и се работи. Понякога половинките прасета изкарват в хладилника окачени и повече от 3 дни. Като се разфасова месото, отива в магазина и там пак прекарва 1-2 дни по витрините. Никакви консерванти на са се слагали и месото си е хубаво с отличен вид.  *dontknow*
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

NO CARRIER

Казах го ей така. Вероятно траят. Но почти всички охладени неща, които сме купували, миришат на химия. Добре, че след като ги измиеш добре, вече не миришат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Vannkata

без химия , няма физика  *CRAZY* *ROFL* *ROFL*

vasso

То сега покрай тея дупета :-D съвсем започвам да ставам вегетарианец. Представете си - луканката!!! И тя е зле, просто нищо не остава. СЛИВЕН, защо да не си купуваме пилешко? Доста интересно ми стана...

Vannkata

абе химия химия , още никой не е умрял от окрехкостени бутчета  :-D незнам какви боклуци им слагат но наистина са по крехки от домашното пилешко...

СЛИВЕН

vasso, Освен трътките и шийниците: 1; Всичко се обработва яко(50-70%) от теглото е т.нареч. химия.Соев субстрат,сол,много от Е-тата, разредено с подобаващо количество студена питейна вода.Следва екстремно замразяване( наречено шоково)!?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Химията, имитира мазнина.Която, впоследствие (ПРЕДПОЛАГАМ) полепва по стомаха и червата и...наднормено тегло !!!
Освен, че не е здравословно(според мен), плащате 50%= Н2О(пр:Купувате 1кг.бутчета за 4 лв.,месото е до 0.500кг. или
окрехкотено бутче=0.600кг., преди обработката(шприцоване и тумбиране) е тежало=0.300-0.250-с което всъщност ще се храним!(Ядем 0.300-плащаме 0.600!)
Безспрно, окрехкотеното пилешко =по-бързо се сварява и е по-крехко, но на каква цена(50-70%- от нащият джоб!!!!
Боби от Сливен