• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 09:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

"Окрехкотени" бутчета

Започната от Асен Евгениев, 22.08.2010 16:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Купувам си от магазина замразени бутчета, и какво да видя. Те били "окрехкотени" =-O /за пръв път
чувам това определение/ със стабилизатори Е451, Е415, антиоксидант 331, сух глюкозен сироп,
питейна вода. Баси, под предлог, че ти правят бутчетата по-крехки, ти набутват 50% вода,
глюкоза и химия. :duvar:
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

nikolaytoshev

Асен Евгениев

Цитат на: nikolaytoshev - 22.08.2010 16:48
И пише, че е ЛУКС  :-D
А представяш ли си какво ще представляват тези бутчета, ако не са лукс, а обикновено първо качество. :-D

Raven

Аз веднъж си взех шпековано пиле за грил, беше цялото надупчено и явно му бяха вкарвали разни неща.
Е няма такъв вкус, искам да намеря геният изобретил това нещо и да му го дам да го изяде сурово ]:->
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Vannkata

ами как иначе едно бутче ще тежи 600г  *ROFL*

Raven

Чие болно съзнание е решило че добавянето на химикали в храната я прави "Лукс" ?!

Това наистина е достойно за Дарвинова награда, този определено е счупил глупомера  :duvar:

ico

Цитат на: Raven - 22.08.2010 17:39
Това наистина е достойно за Дарвинова награда, този определено е счупил глупомера  :duvar:
Не е луд тоя, дето яде баницата  ;-) Докато има хора, който купуват боклуци, ще има и такива дето ще хитруват и лъжат.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Luton

Каква му е цената на това бутче?

Асен Евгениев

Цитат на: ico - 22.08.2010 17:48
Не е луд тоя, дето яде баницата  ;-) Докато има хора, който купуват боклуци, ще има и такива дето ще хитруват и лъжат.

Кажи ми нещо в магазина, което не е боклук.

Raven

Аз пазарувам от Била- там има някакъв контрол особено на месото.
Или поне се надявам, гледам че стандартът Стара планина влезе в сила, дано подобри малко нещата.

Асен Евгениев

Цитат на: Raven - 22.08.2010 19:19
Или поне се надявам, гледам че стандартът Стара планина влезе в сила, дано подобри малко нещата.
Не вярвам да изследват месото за хормони, а животните , отглеждани от мастити фермери, е бъкано
с такива. Тази есен съм решил да се кооперирам с роднини на село и да си купим прасе и теле от
техен съсед, който отглежда малко животни и със сигурност не използва химия /и за животните и за
царевицата, с която ги храни/. Вярно, че ще ям замразено, а не прясно месо, но за сметка на това
ще хапваме МЕСО. *THUMBS UP*

miTko

Цитат на: akapulko - 22.08.2010 16:39
Купувам си от магазина замразени бутчета, и какво да видя. Те били "окрехкотени" =-O /за пръв път
чувам това определение/ със стабилизатори Е451, Е415, антиоксидант 331, сух глюкозен сироп,
питейна вода. Баси, под предлог, че ти правят бутчетата по-крехки, ти набутват 50% вода,
глюкоза и химия. :duvar:

Добре дошъл на черешата!
Това изглежда е доста разпространена практика, макар че не всички го описват. Аз игнорирам цели марки вече. Човек се учи...Видя ли сурово месо по някакъв начин напухано с подправки, овкусено, мариновано и др. не го купувам. Сега тук в едно магазинче тия номера ги прилагат на свинското. То не са подправки, масла и др. Така не му личи дали е почнало да се разваля дори. После измислиха кайма "за печене". Какво ще рече - викам - че другата е за изхвърляне ли? Не - вика - тази има подправки(кимион)!  :-! Ама аз кимион не ям!!! Защо те ще ми казват какви подправки да слагам? *dontknow*
Накратко - очите на 4 ! Не че всичко може да се види, но поне много може.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Цитат на: akapulko - 22.08.2010 19:31
Не вярвам да изследват месото за хормони, а животните , отглеждани от мастити фермери, е бъкано
с такива. Тази есен съм решил да се кооперирам с роднини на село и да си купим прасе и теле от
техен съсед, който отглежда малко животни и със сигурност не използва химия /и за животните и за
царевицата, с която ги храни/. Вярно, че ще ям замразено, а не прясно месо, но за сметка на това
ще хапваме МЕСО. *THUMBS UP*

И аз съм на този принцип, макар и по друга система  :-D

http://ravenss.snimka.bg/other/az.478613.17617913

Luton

От чисто любопитсво, пак да попитам!
Каква му е цената на това бутче?

Асен Евгениев

Цитат на: Raven - 22.08.2010 19:19

И наденица си бяхме взели от Била, никакъв вкус. И то при условие, че освен стабилизатори и регулатори
има и овкусител! :-!