• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 17:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за Бета

Започната от Sgt. James, 29.06.2014 22:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sgt. James

Здравейте и извинявайте за невежеството. Имам си бета, мъжка. *YAHOO* *YAHOO* Така се случи, че остана 2-3 дни без храна. Живее в нормално, не много голямо аквариумче, зад което има стъкло да се разперва повече и в продължение на месеци никакви проблеми и (поне доколкото мога да кажа) се чувстваше добре рибока. :popcorn: :popcorn: След злощастните 2-3 дни обаче рибока поляга на дъното на аквата, не е почти никак активен и плува много малко. От недохранването ли е проблема или може да има друга причина (водата се сменя веднъж седмично на 1/3). Благодаря предварително *privet* *privet*

Desidy

Два-три дни без храна не е проблем за рибката.
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Caxapa

Проблема, че рибката е останала без храна  няколко дни не е проблем.  Явно ако не се оправи състоянието е в дръг ресор причината.  От толкова информация-толкова и помощ със съвети.

blue_fire

От моя скромен опит с бетите (няколко месеца), мога да ти кажа следното. Аз също започнах с аквариум - 2,5 литра (по- скоро чаша) и една мъжка бета. Проблемът не е в храненето. Смени й водата (100%) с такава, която е престояла няколко дена. Принципно моята мъжка бета беше много ленива. По цял ден беше на дъното. Сложих й едно огледало и се активизира, почна да се перчи и бие с отражението си. Та бих те посъветвал и ти направи същото. Виж , как ще реагира. Ако почне да губи цвета си - сменяш водата на 100%. В рамките на час - когато условията се пооправят - възвръща цвета си.

Не претендирам, че това, което съм правил е най- правилното. Просто споделям моите наблюдения.

Успех с рибката.

Caxapa

Това със смяната на 100% вода не е никак добра идея.

blue_fire

Предполагам, но на 2.5 литрова чаша много се страхувах да не се натрупа амоняк. Така или иначе нямах в нея никаква филтрация (още по- малко азотен цикъл) и предпочитах да не рискувам.

Caxapa

Ето защо, трябва да се подхожда подобаващо към изискванията дори и на една такава рибка от вид Лабиринтови. Да им се осигурят нормални условия за живот.

blue_fire

Напълно вярно. Ето защо сега си царува в един 25 литров аквариум с още две женски (поне до скоро) Вече е дори примерен баща и се грижи за хайвера в гнездото (надявам се скоро да му се излюпят).

Similar topics (5)

54721

Публикации: 7
Прегледи: 3275

51751

Публикации: 12
Прегледи: 9438

50117

Започната от Lucky Fish


Публикации: 3
Прегледи: 3717

53087

Публикации: 3
Прегледи: 1894

59791

Започната от Благой Николов


Публикации: 3
Прегледи: 1517