• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 22:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Относно Бета

Започната от ilianpehlivanov, 13.05.2013 17:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ilianpehlivanov

Здравейте на всички, нов съм във форума и като цяло в гледането на рибки, много исках и си взех бети, защото не е нужна помпа и мисля, че се гледат доста лесно, знам, че има много много теми за тях, но искам да Ви кажа как ги гледам и да Ви попитам за съвет:
-Аквариума ми е 10 литра, по средата има голям камък, отдолу цялото дъно е покрито с камъни, 2 изкуствени растения, водата преди да е сложа беше престояла 1-2 дни, от чешмата е.
-Рибите са 3, една мъжка и две женски, от 1 седмица са заедно и мисля, че си живеят много добре, не се бият, мъжката рядко гони някоя женска, понякога се разминават и не се гонят или бият, по прочетеното излиза, че 10 литра аквариум е малък, но май им е добре, обикалят си, храня ги 1 път на ден с гранули за бета, даже се кефа като видят че повдигам капака на аквариума и веднага се качват горе ;p
-Сега идва момента в който искам да Ви помоля за съвет, една седмица всичко е екстра, но от днес има промяна, едната женска много често се пери на другата женска и е гони, четох за бременност на рибите - "женската е с издуто тяло след хрилете и окраската й е с вертикални ресни, лесно се разпознава и по това, че между най-предните й плавници се появява т.нар. "яйчено петно"" точно така е при тази женска която се пери и неспира да гони другата женска, даже почти постоянно го прави и сега горката женска се скри в едно от растенията, какво да правя?
Ако знам, че след развъждане може да останат поне 4-5 живи бети, бих се опитал, но ако не, мисля че няма да си заслужава и освен да е отделя или... надявам се някой да даде съвет, съжалявам че пак пускам тема за Бети при положение че има, но мисля ако има някакво развитие да качвам и пиша и да споделям с Вас и Вие като по опитни да помагане, Благодаря предварително! 

Caxapa

Чел си но малко! Бетите  са малко специфични относно съжителство и размножаване. Женската се пуска при мъжкаря когато той започне да прави гнездо.  Женската е в отделно помещение-бокс  и едва когато покаже  "брачната окраска" се пуска при мъжкаря. Хмм, доста е изписано по тези рибки..четенето няма да е от излишък.

Jesika

Според мен 10 литра ще са малко. Аз също започвам начинание с бети но преди това се ровех из форумите и питах колко ще им трябват и ми казаха че за една двойка + малките трябват минимум 20 литра.

hunter

Ха ха яко слагаш постове и по това което написа разбирам, че нещо не си разбрала за двойка бети става ама ако смяташ да слагаш там и бъдещо поколение забрави за 20л. Най малкото родителите ще ги изядат. Ако си чела след хвърлянето на хайвера женската се вади мъжкия остава докато хайвера се излюпи. После и той се вади за да не изяде новоизлюпените от там по нататък малките се захранват с инфузории. А по късно и с артемия а сега по тук описаното можеш ли да ми кажеш колко аквариума ще ти трябват? Задай си го този въпрос.

saxon

Ами като пораснат мъжкарите-аквариуми,чаши маши,шишета

Similar topics (5)

54045

Започната от gabytuu77


Публикации: 10
Прегледи: 6037

51741

Публикации: 1
Прегледи: 2148

49242

Публикации: 12
Прегледи: 6623

46953

Публикации: 0
Прегледи: 2921

53087

Публикации: 3
Прегледи: 1884