• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Може ли да добавя още риби при чифт макропо&#

Започната от DirtyHarryRock, 14.01.2013 10:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DirtyHarryRock

Здравейте, не се сърдете, ако сбъркам нещо, но за първи път пиша във форума. И въпреки, че изчетох правилата внимателно, бройката им е голяма и мога да сбъркам с нещо, за което се извинявам предварително. :)
На въпроса, наскоро стартирах 48 литра аквариум, в който гледам чифт макроподи, един охлюв ампулария и един сом фосилис (очертава се да е мъжкар). Може ли да добавя още нещо при тях, тъй като ми седи малко празен аквариума? И ако може да се добави нещо, какво? Наясно съм с агресията на макроподите и със сигурност си давам сметка, че като поотрасне фосилиса също няма да прости на някой мъник.
Смятам, че пространство има много, но рибите са малко агресивни. До преди няколко дена бяха в 21 литра аквариум и имаше една мъжка бета, която разкъсаха. Дори и аз не повярвах като видях разкъсаното и нахапано телце. В това аквариумче имах и поколение от макроподите, но за жалост не оцеля, въпреки че отделих родителите, когато трябваше.Но живяха известно време, тоя яйчен жълтък, с който ги хранех, им разказа играта.
Много красиви риби са макроподите, но съжителството им с други видове ми е тъмна Индия.
: 14.01.2013г 07:07ч
Без да искам съм сложил темата на неподходящо място, как да е преместя? *HELP*

MILMAN

колего макроподите са по големи побойници от бетите едвали ще остане нещо по дребно от тях живо фосилиса също става по 50см че и нагоре и яде всичко ако искаш да имаш повече рибки като пасаж и др според мен тая комбинация не става много за това

DirtyHarryRock

Благодаря за коментара.  :-) Днес ми дойде страхотна идея, взех още три женски макропода и смятам да ги добавя след няколко дена към двойката и така да намаля гоненията към женската, която е само една в момента и по този начин да ми се съживи иначе почти празният аквариум. А след време като поотрасне фосилисчето и ако не пречи на макроподите, смятам да го задържа.  :-) 8-)

Caxapa

Да не стане само мазало и да пресъздадеш Троянската война в аквариума си.

DirtyHarryRock

Заради фосилиса ли?
: 14.01.2013г 21:09ч
Току що забелязах, че два от закупените днес макропода са по-бели на цвят от другия, а единия особено изглежда като недоразвит. Не мога да кача снимки, развален ми е фотоапарата. Добре, че не съм ги пуснал в аквариума още.

Caxapa

Онова животно на дъното  не е за този литраж. Като добавиш още женски ще се степат за мъжкаря. Освен това ще им е тясно и ще има да хвърчат перки и люспи.

DirtyHarryRock

във форума преди малко четох тема на човек, който също като мен има 50 литров аквариум и вътре гледа само макроподи, със сигурност повече от два.

rollon

Макроподите не проявяват толкова силна агресия към женските както към мъжките.Махни  фосилиса....

DirtyHarryRock

Ок, значи няма да има проблем мъжкаря да е с три-четири женски. А сома ще го махна при първа възможност. :)

Similar topics (5)

12284

Публикации: 17
Прегледи: 20404

11835

Публикации: 9
Прегледи: 20395

21093

Публикации: 41
Прегледи: 22502

42747

Започната от reaskol


Публикации: 122
Прегледи: 39755