• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 18:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Коя е мъжка и коя е женска рибка

Започната от klarinet, 30.11.2006 01:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HEPOH

Първия прилича на женски, а др е мъжки  ;-)
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

tolbuhinskiq

Трудно от тези снимки някой може да даде категоричен отговор.

oranda

Абсурдно е да ги хвана добре с наличната техника. Не е за пренебрегване и липсата на фотографски умения.  :whistle:

grigor nakov

познават се по горния плавник,на мъжкия е остър а на женската закръглена,в твоя случай първото е женско ,но на второто не се вижда плавника при което не може да се определи пола ;-)

oranda

На мен лично и трите ми приличат на женски. Интересното е , че две от тях се движат заедно, а третата яде бой почти постоянно.  *dontknow*

oranda

Благодаря ти за линка. Това съм го гледала много пъти. На база тази и още няколко сходни нагледни статии си мисля, ,че са три моми, но поведението им е странно.
Явно ще се поискам помощ от приятел да ги снима по-добре и пак ще питам.
:-)

oldman

И според мене са женски. Освен горния плавник при мъжките и аналният плавник е по-издължен. Окраската също е по-ярка.

tsukevboyan

Здравейте, интересува ме пола на рибката чийто снимки съм прикачил.Казаха ми че е женска, но вече 5 дни стои отделена в бутилка вътре в аквариума при мъжката, и когато я пусна в аквариума , мъжката я гони настървено. С предната женска, която ми умря от някакви бели петна по тялото, дори не съм я отделял от мъжката. Да не би това да е още един мъжкар.

danielm

не чакай бебета!

Nikiengi

tsukevboyan

Кажете от кой вид бети е, и приблизително на колко месеца е. Много по-дребна е от мъжкаря който е от сините с големи воали, и въобще не е наперена и дива като него.

ARCHEON

Цитат на: malomir - 24.02.2007 08:08
Долната перка на трихогастера мъжкар е по остра.На женската е по-заоблена.При колизите е по- лесно.Мъжките са оцветени,женските си стоят едни синкаво-сиви.И са по дребни.Разбира се това се отнася за по-възрастни екземпляри.Не знам колко големи са твоите.Пусни една снимка и ще ти кажем веднага

Виждам, че темата е мнооого стара, но касае точно това, което ме интересува...пол на колизи...
Можете ли да ми кажете дали са мъжки или женски...или още не са оформени...

Третата и четвъртата снимка са на различни риби!

desmit

На първата снимка е женска ,втората не се вижда добре -най вероятно е мъжка. 3-мъжка ,4- женска.

ARCHEON

18.06.2012 11:55 #209 Last Edit: 18.06.2012 23:39 by ARCHEON
Цитат на: desmit - 18.06.2012 11:48
На първата снимка е женска ,втората не се вижда добре -най вероятно е мъжка. 3-мъжка ,4- женска.

На втората снимка "мъжка"-та е по-бледа като оцветяване от женските дори....възможно ли е това?
На това видео рибките току схто са нахранени...дали не е женска все пак...
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Similar topics (5)

58696

Започната от vvbozova

Публикации: 2
Прегледи: 4906

47439

Публикации: 6
Прегледи: 9105

57034

Публикации: 2
Прегледи: 4389