• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 16:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Питанка за Aphyosemion australe.

Започната от anasarka, 03.05.2011 10:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

anasarka

Здравейте, вчера най-накрая се сдобих с двойка от невероятните Aphyosemion australe (мисля си че са вариатет или orange или gold), настанил съм ги в 7л. аквариум от 21 дена стартиран по правилата и т.н. Въпроса ми е  дали да сложа малко сол, притеснява ме, от стреса на новото място да не се разболеят от оодиум. Ще ги предпазили солта, и задължително ли е да се разболеят от стреса на новото място? От магазина в който ги купих ми казаха че са ги хранили с някакви гранули за дискуси, които си нямам напрестава какви са, дори били много лакоми. На въпроса ми с какво да ги храня ми отговориха ядат всичко :-D. Сутринта им дадох малко сера випан, сера випагран и тетра колор смесено, за нула време я изядоха =-O. Мога ли да продължа да ги храня с тази смес или да се насоча към някоя друга, като имате в предвид че с жива няма да стане. Какво ви е мнението за сухата дафния, или нещо замръзено? Благодаря ви за отговорите килиманияци, щото това си е мания *YAHOO* :-)
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

assensi

 Изобщо не е задължително рибките да се разболеят. Ако условията, в които са гледани преди и тези, които им предлагаш сега са нормални - няма от какво да се притесняваш. Храната, която даваш е добра. Дори само випан да даваш е достатъчно, макар че живата храна си е жива храна. Суха дафния - не. От замръзените храни можеш да им даваш спокойно.
Успех!

anasarka

Мерси за отговора assensi, от замразената храна мога да им давам ларви на комар и циклопс, предполагам ще ги харесат :-) Но остава въпроса да слагам ли във водата сол или не?
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

assensi

Малко сол няма да им навреди по никакъв начин, ако това ще те успокои - слагай.

Similar topics (5)

50410

Публикации: 1
Прегледи: 3782

52602

Публикации: 6
Прегледи: 4828

34160

Публикации: 11
Прегледи: 8115

6361

Публикации: 0
Прегледи: 4509

41708

Публикации: 15
Прегледи: 14882