• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

NO CARRIER

Както мислех да дърпам шалтера на аквариума, гледай сега как ме навиваш да се върна обратно. :-D

Добре се справяш.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

asterix

Цитат на: NO CARRIER - 31.08.2018 08:14
Както мислех да дърпам шалтера на аквариума, гледай сега как ме навиваш да се върна обратно. :-D

Добре се справяш.
[emoji482]

Изпратено от моят Lenovo K33a48 с помощта на Tapatalk

айла77

А на колко дни са на снимките,че и аз имам бебета Данио *YAHOO*

asterix

Цитат на: айла77 - 02.09.2018 16:23
А на колко дни са на снимките,че и аз имам бебета Данио *YAHOO*
На 15тина

asterix

Цитат на: NO CARRIER - 31.08.2018 08:14

Добре се справяш.
Да ти изпратя като поотраснат[emoji6]

NO CARRIER

Благодаря, но оня ден нещата просто се случиха - аквариумът просълзи и подарих остатъците на приятел. Живи и здрави, напролет пак.

tetra

Най лесният начин за залепване на аквариума в движение е със пластелин. Сигурен и бъз начин. След време той се втвърдява и няма опасност от протичане. Съществуващият луфт се самозапечатва от различни бактерии и утайки, така че няма място за паника. Ако аквариума ти вече е празен го поставяш в банята, наливаш го с вода, поставяш шепа цимент и силно го разбъркваш, докато водата силно се размъти.След утаяването ако все още просълзява го разбъркваш отново. Микроскопичните частички на цимента навлизат в пукнатината и я запечатват. Фасулска работа проверен и изпробван начин гаранции 100%. След всяко изпразване на водата за по дълъг период аквариума задължително се тества в мокро помещение.

asterix

Втори опит малките да отидат при големите!Пуснах една засега и ще следя как е.Малката е доста объркана,мъжките данио от интерес сякаш я погонват малко, надявам се,че ще е хепи енд

asterix

Цитат на: asterix - 28.10.2018 14:58
Втори опит малките да отидат при големите!Пуснах една засега и ще следя как е.Малката е доста объркана,мъжките данио от интерес сякаш я погонват малко, надявам се,че ще е хепи енд

Добавих още една и мисля,че няма да има проблеми.

asterix

Вече всички са там.Доволен съм,че първия ми опит да развъдя хайверни рибки е успешен-от 32 родени засега 32 оцеляха.Дано всичко е ок с тях и занапред!

asterix

Цитат на: asterix - 31.10.2018 21:17
Вече всички са там.Доволен съм,че първия ми опит да развъдя хайверни рибки е успешен-от 32 родени засега 32 оцеляха.Дано всичко е ок с тях и занапред!

Забравих да благодаря на всички за напътствията!

tetra

От чифт данио може да се получи до 300 броя малки. Има над какво да се замислиш, но като начало поздравления и успех. Обикновено в аквариум 3 литра се пускан няколко чифта за хвърляне на хайвер. След което малките се преместват в 50 литрови, който направо праскат по шевовете от многобройното стадо, изпълващо до предел всяко кътче от пространството.

asterix

Е,пусках аз,ама....[emoji12]

aglika

Здравейте!
Нова съм в отглеждането на рибки. От 1 седмица. Имаме 12 данио и 2 сомчета. Явно едната данио е била с хайвер и забелязах че е спаднал корема и долу в камъчетата излюпени. Съвсем малки. Могат ли да оцелеят в общия аквариум? Идеи как да ги извадя? Здравейте!
Нова съм в отглеждането на рибки. От 1 седмица. Имаме 12 данио и 2 сомчета. Явно едната данио е била с хайвер и забелязах че е спаднал корема и долу в камъчетата излюпени. Съвсем малки. Могат ли да оцелеят в общия аквариум? Идеи как да ги извадя?

NO CARRIER

Здравей! Ако сомовете не ги изядат, възрастните данио със сигурност няма да им простят. Ако имаш някакъв начин да извадиш големите риби временно в някакъв аквариум, направи го. Ако не следващия път ще се подготвиш с аквариум за размножаване и ще се получи добре.

Similar topics (5)

15567

Отговори: 19
Прегледи: 24330

59975

Отговори: 1
Прегледи: 2676

8489

Отговори: 20
Прегледи: 24644

11793

Отговори: 42