• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Снимки от Зоопарка в София

Започната от le6o, 12.07.2007 17:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

le6o

Днес след поредният кандидат-студентски изпит нямаше какво да правя и хоп в Зоологическата градина..Та за всеки случай си взех апарата-Canon Powershot A430(не е кой знае какво,ама върши работа) На аквариумите отделих повечко време и реших да нацъкам няколко снимки.Та те споделям ги с вас..Някой се получиха сполучливи за този апарат ;)
Ето малко цихлиди,на които незнам имената:

Скалария:

Петнопоясни барбуси албиноси:

Ето нещо като костенурка,неможах да му запиша името,че ми падна батерията на gsm-а:

Pelvicachromis subocellatus :

Тая май най-добре е станла ;) :

Един анциструс:

Neolamprologous brichard - Принцесата на Бурунди:

Това от мен..Приятно гледане и приятен ден  *DRINK*
П.п. Снимките са кликаеми ;)
По добре да влагаш чувства,отколкото да чувстваш влага!!!!:D

acho_pl

Брех те взели да ги потдържат тези аквариуми или се лъжа. Май- ми изглеждат по-добри. Преди години съм ходил за последно, имаше доста мръсни аквариуми.
Брихардито ми харесва най-много от тези, които си снимал. Астронотусите и биоцелатумите още ли са там?
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

le6o

Да има ги..Иначе и аз очаквах да са със сякви водорасли по-стъклата,несменяна вода и тн.Обаче ми направиха добре впечатление,в сравнение с аквариумите из някой магазини в София..
По добре да влагаш чувства,отколкото да чувстваш влага!!!!:D

spetsa

Браво в София ги подържат бях пуснал снимки на Пловдивски природонаучен музеи там е пълна мизерия и мръсотия

anonto

Тази събота водих детето в зоопарка на разходка и ето малко снимки на аквариумите.
Аз също бях изненадан от аквариумите. Почти всички прилично засадени с растения и значително чисти. Снимките ги нащраках доста набързо затова са малко калпави.

: 25.02.2008г 15:03ч

nina

*BRAVO*  Ако разкарат тия разлепени тапети отзад и ще стане  *THUMBS UP*

bay_milee

Добриса снимките а що се отнася до коментара на ''spetsa'' донякаде си прав ама скоро минах от там и са ги пооправили имат визия иначе преди бяха много зле признавам си го.

Лора

Май ще ходя на екскурзия до София....  :-D Миналата година стигнах само до София ленд,тази ще се постарая да тигна и до Зоологическата градина...
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

LGI

Брех, доста съм изненадан! Така като гледам има свестен човек, който да се грижи. Определено ще мина, че от години не съм и ходил в зоо-то... Иначе в Пловдив минах миналата година в края на септември - доста слабо...

Трябва скоро да мина и през природонаучния музей в София, че и там не съм бил от години...
•_°

anonto

Цитат на: LGI - 25.02.2008 17:54
Така като гледам има свестен човек, който да се грижи.

neon4o

Ей, тея риби не ми грабват чак толкова окото. Само там една две ми харесаха - Нищо повече!  *NO*

spetsa

ТЦтц Браво на хората че са направили хубави аквариуми.. но това е София друга България,в Пловдив няма как да стане нещо такова то и посетители няма де .. аз не съм ходил скоро че с тея мартеници нямам време но само да свършат и ще ида да вида как е хавата Браво  *BRAVO*

Raven

И аз бях тази събота в зоото ,но не снимах щото не ми се мъкнеше апарат :-)

Наистина има огромна промяна в аквариумите през последните няколко години- вече няма гигантските количества брада характерни за ранните години,има  успешни опити за добър дизайн и най вече всичките аквариуми са пълни с доста здрави  на външен вид растения.
Специално се загледах в дъгата с аквариумите от другият край на залата- отдалеч всичките светят в зелено- много топлеща сърцето гледка *THUMBS UP*

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Иво Катрафилов

Цитат на: spetsa - 25.02.2008 22:02
ТЦтц Браво на хората че са направили хубави аквариуми.. но това е София друга България,в Пловдив няма как да стане нещо такова то и посетители няма де .. аз не съм ходил скоро че с тея мартеници нямам време но само да свършат и ще ида да вида как е хавата Браво  *BRAVO*
Абе има как, но очевидно желание липсва. С толкова големи мераци започнах работа, с основната цел в музея да има красива експозиция на биотопни аквариуми от всеки континент, с най-обичайните, най-ярките, най-странните и най-непознатите водни обитатели... ама найсе, криво ме разбраха. За сегашния уредник... само мога да кажа, че аквариумите са чисти, останалото е пълна скръб, без изгледи за промяна.

Ето софийския зоопарк показва как стават нещата, просто всеки да си знае работата, а не сульо и пульо да работи като акварист.

spetsa

Цитат на: Aquila - 25.02.2008 22:26
Абе има как, но очевидно желание липсва. С толкова големи мераци започнах работа, с основната цел в музея да има красива експозиция на биотопни аквариуми от всеки континент, с най-обичайните, най-ярките, най-странните и най-непознатите водни обитатели... ама найсе, криво ме разбраха. За сегашния уредник... само мога да кажа, че аквариумите са чисти, останалото е пълна скръб, без изгледи за промяна.

Ето софийския зоопарк показва как стават нещата, просто всеки да си знае работата, а не сульо и пульо да работи като акварист.
Е значи ти го беше пооправил малко,незнам кой е управника на музея,но хич го няма :( Аз бих се хванал да помагам с каквото мога когато мога без заплащане но едвали някой ще се съгласи да ме вземе :(

Similar topics (5)

2980

Отговори: 15
Прегледи: 65994

25749

Отговори: 20
Прегледи: 16259

4524

Отговори: 2
Прегледи: 9976

54825

Отговори: 5