• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Декорация на аквариума с камъни.

Започната от djoko_iako, 05.07.2007 13:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

djoko_iako

Искам да си направя в единия край камъни, които да излизат на повърхноста. Но се чудя как да ги направя. Дали да ги слагам един върху друг до горе или да ги залепя с нещо.
Дайте съвет с какво мога да ги залепя.

botan

miTko

Полиуретанова пяна! Държи като умрял свещ, но трябва да имаш опит с нея. Иначе става мазало...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

а дали не изпуска нещо във водата? трябва ли да се лакира после?

Vlado

Струва ми се, че не изпуска нищо, ама си представям каква среда за анаеробни гадове ще бъде.

djoko_iako

За сега ги наредих без да ги залепвам, но все пак ми се иска да са залепени. С някакъв строителен материал няма ли да стане, например теракол или нещо подобно.

Flober

Строителните лепила са си строителни (отделят вредни вещества във водата),защо не пробваш със силикон ?

djoko_iako

След като ги наредих не ме оставя една мисъл. Дали няма да се спука аквариума? Защото камънете са доста и са само в единия край. Поставил съм си само на стъклото. Дали да не сложа стериопор отдолу под тях? Дайте някакъв акъл, че като се прибера и рибите вече са изсъхнали на земята ще откача  :-!

sloncho

Естествено че трябва да сложиш, то дъното от една песъчинка се пука ти с тия камъни ли няма да го спукаш  :-D. И вземи ги залепи с нещо тия камъни да не ти се изсипят и те. Говоря от личен опит.  *ROFL*
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

Flober

Цитат на: djoko_iako - 07.07.2007 11:06
След като ги наредих не ме оставя една мисъл. Дали няма да се спука аквариума? Защото камънете са доста и са само в единия край. Поставил съм си само на стъклото. Дали да не сложа стериопор отдолу под тях? Дайте някакъв акъл, че като се прибера и рибите вече са изсъхнали на земята ще откача  :-!
Рибите изсъхнали а пода доста мокър  *ROFL* .
Сега сериозно няма място за чудене подлагай им нещо,  така и така ще ги вадиш лепи ги тъкмо ще направиш и двете наведнъж.
Успех!

acho_pl

Така, щом си започнал такова начинание с камъните трябва да имаш предвид следните неща:

1. Незнам колко ти е голям аквариума и на каква височина си вдигнал камъните, но дъното на аквариума   
   трябва да е поне 8мм. Ако е по-тънко е редно да сложиш още едно стъкло отдолу и да го залепиш.

2. Без окрепване (каквато и да е височината на канарата) няма да стане. Незнам какви са ти камъните и
   колко са големи, но ако са речни доста лесно ще се подхлъзнат, а стане ли това вече става страшно.

3. Предполагам че камъните са облегнати поне на една стена. При това положение дадената стена е
   подложена на постоянно допълнително напрежение. Би трябвало стените да са здраво залепени.

Ако аквариума ти е втора ръка не те съветвам да слагаш толкова камъни.
Хубаво е да имаш стериопор под аквариума и под камъните. Най-добре да залепиш камъните със силикон, но ще стане и с пяна. Не слагай теракол. С цимент по-може да стане понеже би трябвало да няма лепила, но по-добре недей пробвай.
Успех!
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

djoko_iako

Благодаря за съветите. Аз вече наредих камъните. Под аквариума има стереопор, под камъните също поставих. Камъните са речни и са доста едри. Височина на аквариума 40 см. Доста добре се получи. Крибензисите се крият из тях, също така раците и фосилиса. Сега нямам време да ги лепя, но скоро и това ще стане.

acho_pl

Значи само остава да пуснеш снимки да се порадваме и ние :-)
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

djoko_iako

Ето малко снимки как се е получило.

dido 1

*offtopic, това аквариумче не е ли прекалено малко за рибите които си сложил вътре???, иначе си постигнал ефекта, който искаше
544л. Малави

Similar topics (5)

4203

Отговори: 184
Прегледи: 213414

19674

Отговори: 3
Прегледи: 5884

39954

Отговори: 4
Прегледи: 4659

2251