• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Какво е това растение? Всички питанки - тук!

Започната от abaro, 19.02.2005 17:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

JEM

Цитат на: MeTogu - 03.01.2011 06:36
Трябва да го климатизираш и обезпаразитиш преди да го сложиш в аквариума си.
Расло в ледена вода,може и да не потръгне в аквариума ти.
Да наистина беше доста студена водата от където го дръпнах.Все още се двуомя дали да го слагам в аквариума си.Ще видим.Благодаря ви колеги *thanks

bicho1976

Колеги помагайте че съм много раздвоен.Какво е това растение?

wwladoo

Цитат на: bicho1976 - 15.01.2011 17:03
Колеги помагайте че съм много раздвоен.Какво е това растение?

Ако питаш за това растение с по тънките листа--тъмнозелените,леко червеникави--за мен е вид Елеохарис,а има коренчета по светлозелени на снимката с малко по широки листа--това е Ехинодорус тенелус,но не се вижда добре,назад са-може и сагитария да е!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

bicho1976

Да за него питам,Всичките коренчета са еднакви.Аз го оприличавам на тенелус.
Какъв вид елиохарис е  следващият ми въпрос.

wwladoo

Тенелуса е с малко по широки и по светлозелени листа и никога не почват да червенеят,дори и на силна светлина--стават по тъмно зелени ,докато при този вид Елеохарис при силна светлина,стават тъмнозелени червеникави--имам го същият от доста време----Ето това е тенелус---
: 15.01.2011г 18:06ч
За мен е Елеохарис Pusilla--но може и друг вид да е има много видове култивирани хибридни Елеохариси,които обикновенно идват внос от Изтока!!!
: 15.01.2011г 18:06ч
--ето още една снимка на Тенелус
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

bicho1976

Трябва да се подреже до височина 2-3 см, за да може новите листчета да растат по-бързо. Това също така предотвратява ръста на водорасли по тях.
Цитат от сайта на БАЕ.Да разбирамли чеможе да се подрязват листата,тоест възтановяват ли се после.

Raven

Според мен това е Тенелус, става червеникав при силна светлина.
Има един характерен тъмно винено керемидено червен оттенък.
Ако го подрежеш листа след време ще умре.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bicho1976

Ей сега ме върна в изходна позиция.И аз си мисля че е тенелус.

barabata

Тенелус си е

Ето една стара снимка с тенелус на преден план, имах някъде и снимка с листа до горе - към 20-25 см листа -  съвсем като валистнерия ...

Едит: намерих снимка в по-близък план:

Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

bicho1976

Имал съм тенелус, и още докато го видях го припознах,но понеже ми го пратиха за елеохарис.....

wwladoo

Аз няма да споря,но за мен това не е тенелус,не зная кой го е изпратил на колегата,но правилно му го е изпратил за Елеохарис--Тенелуса си е само един вид--и структурата на листата е различна и формата също и ширината, докато Елеохариси има хибридни поне аз съм виждал 7-8 вида--освен основните, от природата!!Ето ви още снимки на Тенелус----------включително и снимка дадена в нашият форум в енциклопедията му,ако кажете че това и това което е дал колегата на неговите снимки е едно и също просто......----  При мен Тенелуса не е ставал червен а много тъмно зелен--ето ви и червен тенелус---няма нищо общо с растението от снимката на колегата----
: 16.01.2011г 01:01ч
Цитат на: barabata - 15.01.2011 21:17
Тенелус си е

Ето една стара снимка с тенелус на преден план, имах някъде и снимка с листа до горе - към 20-25 см листа -  съвсем като валистнерия ...

Едит: намерих снимка в по-близък план:

Колега Тенелуса не става никога висок а настрани и надолу ,а точно Елеохариса се издължава и става висок--при определени условия!!!

atanweb

Бихте ли помогнали да науча името на това растение ?!:

Взех го подчти без пари с доста изтънели и прогнили листа. В магазина където го продаваха имаше много слаба светлина. Листата който се виждат на снимката изкараха при мен за 15-тина дни. като постепенно премахвах старите му листа. На снимакта се вижда едно от старите листа което е "полегнало" на камъка.
Листата са тънки и нежни. По цвета им предполагам може да се диагностицира липса на елементи - желязо може би?

serdarov

atanweb

Благдодаря  :-[ аз имам нови такива но ги взех надводна форма и листата се различават много. По дебели са и мъхести.

bicho1976

Цитат на: wwladoo - 16.01.2011 02:10
Аз няма да споря,но за мен това не е тенелус,не зная кой го е изпратил на колегата,но правилно му го е изпратил за Елеохарис
Хм,а сега де !!!!И на двамата мога да се доверя.Остава само поне още един капацитет да се изкаже,да наклони везните в нечия полза.Лошото е и че колегата който изпрати китките не потвърждава дали е елеохарис.Не го обвинявам,просто искам да съм наясно с това което имам.

Similar topics (5)

43289

Отговори: 651
Прегледи: 387014

12954

Отговори: 7
Прегледи: 7737

35096

Отговори: 3
Прегледи: 7344

10313

Отговори: 11