• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Мога ли от два различни вида трихогастери да направя двойка?

Започната от Величка, 02.06.2007 22:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Величка

Например петнист и златен-дали ще се получи.Не държа да има поколение.Дали мъжкия няма да  гони женския независимо ,че не са от един вид.Защото сега гони само другия трихогастер, но и той е мъжки.
Под петнист имам предвид този :

Минало !

Настояще!!!

NikolaV

От снимките предполагам, че петнистият е такъв:

Със златният всъщност са един вид:

Първото ми успешно развъждане на риба беше между два такива. Даже се получи и доста симпатично поколение.:

За съжаление друга снимка ма мама и на тати нямам:

Величка

Моя има доста синьо пръснато по тялото, а не като твоя само две тъмни точки.Но щом си получил поколение от два различни вида значи може и да може.Благодаря за отговора.

Минало !

Настояще!!!

NikolaV

На моменти и моя му избледняваха двете точки и ставаше на петна като твоите.
И не са два различни вида - един и същ вид е с различни цветови вариации. Вече не говоря от собствен опит, но съм чувал, че в поколението на еднакви по цвят да има и от двата цвята или подобно, но тук вече може глупости да говоря малко...

rookie_gyn

От тези двата може със сигурност. Само, че на мен лично не ми харесва цвета на резултата.

Desmoria

На мен ми харесва поколението което е извадил NikolaV, вижда ми се доста симпатично. Аз съм вадила дребосъци от петнист и син, няма никакъв проблем. За други комбинации незнам.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Peter_a

Виждал съм комбинация от син и златен. Стават некви сиви.
С времето слабия става силен, а силният свободен!