• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

аиде по разбиращите от растения да кажат какав е анубиаса ми

Започната от MAGARETOOO, 10.05.2007 15:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MAGARETOOO

кой вид точно е анубиаса ми че гледах в саита снимките и има 2 които мн приличат на моя и кажете сащо дали цафти тоя вид

Gad_Man

Така като го гледам на снимката май е обикновен не е нана.От магазина на старата автогара ли си го зимал, ако е от там значи е обикновен.

MAGARETOOO

не зех го от изложбата за 5 леа може и от обикновените да е ама дали цафти =-O

Gad_Man

За анубиас нана знам че цъвти ама за другите....
цъвнал анубис нана

MAGARETOOO

don_misho

Анубиаса ти е "Anubias barteri".Цъфти,да,ама като гледам как си го засадил няма да го бъде.Засаждат се само корените,като основата на пълзящото събло остане над грунта.Издърпай го малко.

MAGARETOOO

тва стара снимка преди около месец и на нея баща ми го е засадил щото аз си бях в ямбол а рибите ми са в село и му го дадох да го земе иначе сега е оправен и мн по голям с 5-6 нови листа и се развиа супер на 7-8 до 10 дена пуска листо

Gad_Man

Моят анубиас нана е прекрепен към камък и е доста голям с няколко разклонения, но още не е цъвтял а го имам от около две години.Явно не го гледам добре и за това не цъвти незнам :-(

theater

Да изчистим само терминологията в името на латинските наименования - пише се АнубиАс, а не анубис. Анубис по спомен беше египетски бог.
140л - харацини
http://starividri.org

Gad_Man

Цитат на: theater - 10.05.2007 16:18
Да изчистим само терминологията в името на латинските наименования - пише се АнубиАс, а не анубис. Анубис по спомен беше египетски бог.
Извинявай ''за анубиса'' сега ще редактирам постовете си и всичко ще е ок :-[

MAGARETOOO

анубиасите растат мн по добре като са в грунда като са прикрепени кам камак или корен растат мн по бавно може за тва да нетие цафнал.аа и ако имаш илишно 1 коренче може да ми дадеш да го завадя

Gad_Man

Ами те са три разклонения на големия с по 3-4 листенца и ако ги махна мисля че ще се оголи и ще стане грозно.Иначе да пусне още някоя ще ти дам няма проблеми  ;-)

neneee

Само да добавя към терминологията "цъфнал" а не "цъвнал". И още нещо Иване аз съм най отпред на опашката за коренче  :-P

Gad_Man

Извинявам се за правописната си грешка, но това все пак не е литературен форум :-P
И да и neneee има обещано коренче, ще се избиете за този анубиас еии *ROFL*

MAGARETOOO

няма проблем бе аз не барзам като пусне разклонение ше ми дадеш аз ше ти дам от моита китка *BRAVO*

Similar topics (5)

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36710

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28376

50180

Отговори: 8
Прегледи: 33499

48784

Отговори: 1