• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Лимонофила ароматика – няколко питанки

Започната от anonto, 21.04.2007 20:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

anonto

Има някои неща които са ми странни в развитието и и не съм забелязвал при други видове.
Когато почти стигне до повърхността на водата като че ли започва да се дърпа и гърчи надолу. Сякаш и е много силна светлината и иска да вирее по надолу на по тъмно. Да ама защо това не се случва и с другите растения, а дърпат до последно нагоре.

Другото което ми е странно: стъблото на всички по дълги стръкчета в долната си част започва външно леко да изгнива и изтънява и така докато се отскубне. Това не ми се струва да е от липса на нещо си.

Когато отрежа връхчетата и ги засадя наново почти винаги не се прихващат от първия път. Преди да тръгнат да растат се кършат от само себе си и трябва да ги засаждам по няколко пъти за да тръгнат. Стеблата им са крехки като суха клонка и малко да ги огънеш се кършат.
Всичките тези неща са ми странни защото не съм ги забелязал при други растения и затова поставям въпроса, а може и да е нормално.

Ilianidis

Анонто,като гледам добре ти се развива и ми е странно защо се получава това при тебе.При мен нямаше лесно чупене на стеблата,седят някак жилави и не загниват сами отдолу.Но водата ни е различна,може това да е разликата в развитието.

Similar topics (5)

43289

Отговори: 651
Прегледи: 386027

56196

Отговори: 7
Прегледи: 20810

21208

Отговори: 2
Прегледи: 8066

56314

Отговори: 14