• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Цъфтежи

Започната от theater, 10.04.2007 22:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

theater

Започвам с ехинодоруса.
Всичко започна със малка стреличка:

После се раздели на три възела:

Най-близкия до повърхността цъфна и пусна издънка-малък ехинодорус:

След това най-долния пусна топчета, които все още не искат да цъфнат:

Средния нещо си седи без да мърда:

Ето го и малкото растение:

Имам въпрос към по-опитните. Може ли както е сега да се отдели от основното растение и да се боцне в грунда или е добре да се изчака още?
Ето го и цялото растение, което вече е твърде голямо за моя аквариум. Някой може ли да ми каже пълното му латинско наименование между другото, че отдавна съм загубил етикета му?

Като бонус две не много добри снимки на цъфтяща валиснерия гигантеа. Беше пуснала 5-6 стрелички с по няколко цвята. Орязах ги всичките за да не дърпат от жизнените сили на самото растение.

Поздрави,
theater
140л - харацини
http://starividri.org

6aro

Честито! Изчакай да пусне още коренчета. Като станат 5-6 отрежи пръчката близко до новото растение, скъси корените малко и го боцни в грунда.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

LGI

Едно голямо браво за

И аз имах същото, на което му загубих листчето с името, та и аз не знам точно какво е... Но когато го взимах ми бяха казали, че е доста рядко и ценно разстение.

Вървеше си добре в продължение на около два месеца, докато един ден от лакомия да го позасиля малко (без CO2 съм) му сложих освен тора, който слагам попринцип допълнително една таблетка на Sera в корена и след това само за една седмица му покафеняха ВСИЧКИ листа и част от тях вече бяха започнали да гният. Без никаква идея защо се получи такъв обратен ефект го върнах разстението обратно от мястото, от където го взех с надеждата да го съживят, защото е много красиво, особено в толкова големи варянти като твоя. При мен беше два пъти по-малко, но пак се отличаваше доста в аквариума ми (големичко си беше).
•_°

6aro

Това е Уругвайски ехинодорус. ;-)

sparoy

имам същия...пуска стрела и е вече извън водата,да го топна ли вътре или да не го барам?
336 литра...скоро снимка

6aro

Ако стрелата не отива към лампите и няма опасност да изгори нищо и няма. А като пусне новото растение от тежестта му само ще се потопи.

theater

Аз в грунда слагам едни топчета глина (купешки). Работят много добре за ехинодоруса и криптокорините вляво. 8-)
140л - харацини
http://starividri.org