• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Meскалин и кактуси

Започната от Shagrath, 29.03.2007 20:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Longanlon

хехе да така е, аз цял живот вземам наркотици и нищо ми няма  *CRAZY*

versicolor.net

Цитат на: Longanlon - 31.03.2007 20:44
хехе да така е, аз цял живот вземам наркотици и нищо ми няма  *CRAZY*
Ами взимаме цигари , алкохол , кафе .
Някои хора и други работи  *STOP*

ironic_

Raven

определението за наркотици е доста разтегливо- примерно кокаинът се нарича наркотик или опиат а той е много силен стимулант и няма нищо "опиващо " в ефекта му.

в самото определение за наркотик има три основни фактора.
привикване- определени рецептори в мозъка се активизират при приемането на дадено вещество и когато то липсва има остра реакция позната като наркотичен глад.

второто качество е толерансът- вдигането на дозата.
тези рецептори в мозъка се насищат с променлива концентрация която винаги е по висока от предходната приета доза.
третото качество е вредно въздействие върху здравето и психиката-физиологични и душевни изменения и деградация.

във връзка с това смятам че най страшният и вреден наркотик е тютюнът и алкохола.

интересното в случаят е че сатанизираният канабис не отговаря на нито едно от трите определения.

факт е че поне 80% от тежките престъпления или нещастни случай  стават при употреба и под въздействие на алкохол,а примерно няма описано престъпление извършено от напушен с канабис човек.

цигарите и алкохола са доказана тежка дрога която буквално разрушава тялото ,психиката и социалният живот- защо тогава никой не прави нищо за ограничаването и?
не говоря за забрани ,а  поне някой да ги казва тези неща.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Факт е, че всички които пушат трева казват, че е безвредна.
Факт е, че всички които пият алкохол и пушат цигари съзнават, че са вредни, но продължават да пият и пушат. :-)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bobynfs

Цитат на: NO CARRIER - 03.04.2007 00:25
Факт е, че всички които пушат трева казват, че е безвредна.
Факт е, че всички които пият алкохол и пушат цигари съзнават, че са вредни, но продължават да пият и пушат. :-)

Факт е, че фактите са факти НО си остават само факти  *CRAZY*
: 02.04.2007г 22:10ч
Цитат на: Shagrath - 29.03.2007 20:00
Ботанчо, освен че разбираш от ботаника ( флора ), не ти липсват знания и от областта на фауната. И в тази връзка да се похвалs, че колекционирам кактуси. Примерно имам lophphora williamsii

и аз колекционирам кактуси но имам само 2  :-[ от милион и 2  :-D
2013 New Styling....................................................

Видео на моя АКВАРИУМ *fish

200л.100x50x40, филтър Sera Fil 900, СО2 с мая,
осв.2x2 бр.90см Sylvania Aquastar & Grolux.

versicolor.net

Цитат на: raven - 03.04.2007 00:09
определението за наркотици е доста разтегливо- примерно кокаинът се нарича наркотик или опиат а той е много силен стимулант и няма нищо "опиващо " в ефекта му.

в самото определение за наркотик има три основни фактора.
привикване- определени рецептори в мозъка се активизират при приемането на дадено вещество и когато то липсва има остра реакция позната като наркотичен глад.

второто качество е толерансът- вдигането на дозата.
тези рецептори в мозъка се насищат с променлива концентрация която винаги е по висока от предходната приета доза.
третото качество е вредно въздействие върху здравето и психиката-физиологични и душевни изменения и деградация.

във връзка с това смятам че най страшният и вреден наркотик е тютюнът и алкохола.

интересното в случаят е че сатанизираният канабис не отговаря на нито едно от трите определения.

факт е че поне 80% от тежките престъпления или нещастни случай  стават при употреба и под въздействие на алкохол,а примерно няма описано престъпление извършено от напушен с канабис човек.

цигарите и алкохола са доказана тежка дрога която буквално разрушава тялото ,психиката и социалният живот- защо тогава никой не прави нищо за ограничаването и?
не говоря за забрани ,а  поне някой да ги казва тези неща.
Напълно съгласен  *thanks

rakim

Я стига глупости ве  *ROFL* Кво шприца (хероина),крека са по безвредни от алкохола и цигарите  :-D Не е за хвалене ,но съм пробвал доста неща и за тези които не са,казвам ви не пробвайте тези лайна,не казвам също че и някой пропагандира в момента за това да се употребяват да не се убиди някой ;-)За канабиса съм съгласен,и все пак алкохол до хероин или нещо друго не е довел никой,поне покрай мене,а тревицата уви ;-)А коката,ха друсалката на богатите,така пържи мозъка че въобще не искам някой да ми я сръвнява с алкохол или цигари.Всичко е вредно,но някои неща дори в малки количества  :-D
540л Южна Америка

NO CARRIER

А бе, хора, какво ви става?! *STOP* Ще ме прощавате, ама това е ебати и простотията - да се събере компания и да се напуши. Кога си не е да си седнеш с ракийката, салатката, мезенцето. Да направиш хубав мохабет...  *DRINK* Йебем ти и тревата.
Май не ги разбирам тези неща...  *NO*

Raven

това че тревата води до хероина е класическата глупост- ако някой си го влече шприца ,той и птичките да ходи да слуша в парка - пак ще се набоде.
много наркомани са почнали с трева,но и много хора цял живот са пушили трева без да опитат нищо друго- това си е до човека.

все едно да кажеш че всеки който пие бира е бъдещ алкохолик наливащ се с гроздова до припадък.

ясно е че хероина и другите наркотици са по вредни от цигарите и алкохола,но я се замисли колко човека са на шприц и умират от това и колко пушат от 5ти клас и вечерят по бутилка гроздова.
кое е по вредно- 0.5% венозни наркомани или 90%пушещи и пиещи ученици?

точно за това казвам че акохолът е тютюнът са най страшният наркотик /не най силният или най вредният/ - просто тях никой не ги брои за вредни- майки кърмят децата си с фас в устата,пушат и пият докъто са бременни,първото място което научаваш в едно училище е пушкома- концерните които произвеждат алкохол и цигари умишлено легализират тази  отрова защото това е индустрия за милиарди.
какво очакваш- някой собственик на тютюнев концерн да ти каже че ще хванеш рак на белият дроб от продукцията му,и то след като си  пипнал емфизем,аритмия ,нефритизъм и още куп други болести?
че какво му пука за това на колко години ще умреш- желаещи за твоят фас има още от началните класове.

колко наркомани умират от наркотици и колко хора умират от болести и травми в следствие на употреба на алкохол и цигари?
наркоманите са изолирана и не много голяма група от обществото ,докъто цигарите са масова отрова.

за канабиса вярно е че няма все още доказани вредни ефекти,но аз винаги си имам едно на ум- така се е смятало и за тютюнът в началото на миналия век,дори се е рекламирал като полезна успокояваща билка.

не защитавам в никакъв случай наркотиците и още по малко наркоманите- за мен те са идиоти които си патят от собствената глупост и изобщо не ми пука за тях- естествен подбор,просто се дразня когато тези неща се изопачават ,преиначават и експлоатират с цел комерсиални интереси.

също така нямам нищо против хубавото пииване в компания с лафче ,музика и тн.- които ме познават го знаят това много добре :-D

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

rakim

Ок,за това съм съгласен  *DRINK*
540л Южна Америка

miTko

Цитат на: NO CARRIER - 03.04.2007 21:53
А бе, хора, какво ви става?! *STOP* Ще ме прощавате, ама това е ебати и простотията - да се събере компания и да се напуши. Кога си не е да си седнеш с ракийката, салатката, мезенцето. Да направиш хубав мохабет...  *DRINK* Йебем ти и тревата.
Май не ги разбирам тези неща...  *NO*
Ми назад си, хората вече рупат гъби. Екологично, дето се вика, дар от природата! :-!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Коко, като не си пробвал "да се събере компанията и да се напуши" недей да злословиш. И в това си има кеф, при това голяма доза.

NO CARRIER

Кой не е пробвал?! И все пак, предпочитам да се напия. :-)

Similar topics (1)

20669

Започната от jojo

Отговори: 2
Прегледи: 4353