• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариум с нестандартна форма?

Започната от Boby_, 08.03.2007 09:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Boby_

cardin, като го гледам твоя шкаф, направо те викам да правиш един такъв и у нас!  *BRAVO* *DRINK*

cardin

А също ако в сградата не използвате комина, може да помислиш да го изкъртиш и тогава аквариума си става супер. Сетих се че братчеда е по къртенето и извозването и ми е разправял за доста комини които е изкъртил.

Boby_

Абе принцпино е забранено да се бутат комини. Знам, че на много места го правят, но е кофти според мен. А и съм на 5-тия етаж - трябва да спазаря всички под мен да си нямат комин.

cardin

Цитат на: Boby_ - 08.03.2007 15:43
cardin, като го гледам твоя шкаф, направо те викам да правиш един такъв и у нас!  *BRAVO* *DRINK*
Еми моя шкаф ми беше сефтето в зидане и шпакловане, винаги е добре човек да усъвършенства уменията си. *CRAZY*

fermer

Можеш да използваш комина за вентилация като мене :-D

Boby_

Цитат на: dido 1 - 08.03.2007 11:46
Както се вижда една тухла от клас 2,5MPa (по първа група гр. състояния) има якост на натиск 1.6МPa = 16kN/см2 = 1,6 тона на сантиметър квадратен, което значи , че не само можеш да сложиш тоя аквариум от горе ами може още няколко по толко ;-)

Хей, струва ми се, че малко бъркаш мерките. Един нютон е един кило на един квадратен метър квадратен, а килонютон е 16000 кг на м2 или 16 кила на см2. Това изобщо не е 1,6 тона. ;-) Итонгът май няма да свърши работа.

dido 1

Боби след прелистване на дебелите книги :-) установих , че си прав в това, че е на метър квадратен , а не на сантиметър, но сметката която ти си направил е грешна и итонга ще ти свърши идеялна работа. Почвам да смятам и обяснявам :-)
Значи якоста на натиск е 1,6MPa ( 1 МPa = 10kN/m2) от това следва, че 1.6MPa=16kN/m2 ( 1kN=100kg ), от това пък следва, че 1.6MPa=1600kg/m2 или 1,6т/m2
Площа на дъното на твоя яквариум го приемам за 1.1м2 ако приемем, че водата е с височина 1м излиза, че имаме 1,1м3, което приблизително е = 1.1т. (ако приемем, че 1л=1кг). Мисля, че вече можеш да видиш, че при направа на няколко колонки от итонг като носещ елемент съвсем спокойно могат да ти поемат натоварването от аквариума. Колегата cardin вече даде и пример, мисля че няма да има никакъв проблем :-)
544л. Малави

Тони

Да продължа със сметките на dido 1:
Тухлите от 12.5см - отпадат, смятам с тези от 25см
Ако направиш три колонки - две по 65см и една по 35 => 0.65*2 + 0,35 = 1.65м * 0.25м = 0,41 м2 * 1.6т = 0,66т = 660л.=> че не стаа *NO*
Ако направиш още колонки, губиш много място за шкафчета под аквариума, така че остава железния профил.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Joro Vn

Боби, ако си се влюбил в идеята за ютонг, най- вече за да си спестиш обличане с други плоскости, съществува и още един вариант- комбиниран. "Обличаш" металната конструкция с тухли от ютонг. Изрязва се канал в тях и профила "влиза" в него. След това замазваш, желателно е с по-пластични смеси. Проблем ще е само оформянето на каналите, ако нямаш подходящи инструменти. Металните профили при този вариант предварително може да прихванеш към пода с анкери. 

dido 1

Тони, аз дадох пример с тухла с якост 2,5MPa (тя май беше с най малката носимоспособност, не съм сигурен), при положение, че избере други тухли нещата стават съвсем различни ;-)
Но стига с тия тухли това е един от вариантните решения, разбира се след като Боби има познат железар, най удобно ще му бъде с метална стойка :-)
544л. Малави

ceco

И аз мисля, че не би трябвало да имаш проблем с тази форма.Добре, че мойта жена не се сети за мястото до комина, аз успях да си извуювам ъглов:)
Наистина не е лесен семейният живот, но има и хора, които са по-зле.
http://dockera.com/news.php
Да не дава господ:)

Тони

Забрави за този аквариума, първо прочети => 8-)
  :-D
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Similar topics (5)

7886

Започната от desimil

Отговори: 57
Прегледи: 80535

4203

Отговори: 184
Прегледи: 213266

25789

Отговори: 90