• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Огромни петна

Започната от idaet1990, 20.01.2017 22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

idaet1990

Тези петна по това растение ме притесняват... Дали някой опитен може да даде съвет със  справянето на тези петна?

Nebunu

Прочети тези теми, със сигурност ще намериш отговора.

http://aquariumbg.com/forum/himiya/mikro-i-makroelementi-priznaci-za-lipsi-v-rasteniyata/

http://aquariumbg.com/forum/himiya/priznaci-na-izlishak-na-elementi-pri-vodnite-rasteniya/

И не е лошо да дадеш и малко инфо за аквариума, литраж, филтър, осветление и.т.н.

idaet1990

54л аква,ехайм вътрешен 300л/ч,ехайм нагревател.
Рибки: 7-гупи,6-плати(бебета по 1-2см), 2- охлюва,1-анциструс.
Растения:1 анубиас и 1microsorum pteropus.
Въглероден диоксид не подавам.Светя 10 часа на ден,15W една пура.Растението е купено днеска ,просто сега ги видях петната.

kuk93

Здравей, растението е микрозорум доколкото виждам. Ако си го засадил в грунда, трябва да го извадиш и закрепиш за камък/корен с конец. Щом е днес сложено, то първите няколко седмици ще му трябва адаптация и някои листа може и да загинат, но на тяхно място ще излязат нови, ако на растението му хареса  :-)
Същото се отнася за анубиас-а, растението има ризома и трябва да се привърже към камък/корен. Растенията, които си взел са сравнително бавнорастящи папрати.

idaet1990

Благодаря за отговорите!
Растенията са вързани за корени ( така ги купих).

Nebunu

Напълно възможно да си ги купил така, с тия петна. Но наистина през първите седмици ще загинат на част от листата.

Според мен ти е слабо осветлението, може би още една пура няма да е лошо, ако искаш живи растения и за по нататък естествено. 

idaet1990

А да питам,hygrophila polysperma в грунда ли се слага или става и върху камък/корен? И дали може да се засади в моя грунд (профилната ми снимка)

Nebunu

В грунда, бързорастяща е, даже много бърза  :-D

kuk93

Цитат на: idaet1990 - 20.01.2017 23:17
А да питам,hygrophila polysperma в грунда ли се слага или става и върху камък/корен? И дали може да се засади в моя грунд (профилната ми снимка)
Твоя грунд какъв размер е и от какво е? Иначе хигрофилата е сравнително бързо растение, но иска поне 0,4-0,5 в/л.
@Nebunu За анубиас слабо осветление няма  :-P Той трябва да се гледа на сянка. Микрозорума със слабо осветление добре си расте, може да го премести по към центъра за да е под светлината, но веднъж сложи ли се някъде, не е хубаво да се мести.

Nebunu

За анубиуса наистина не мога да кажа нищо, не съм гледал, направи ми впечатление тези 0,2- 0,3 вата, малко е по принцип.

idaet1990

Цитат на: kuk93 - 20.01.2017 23:32
Твоя грунд какъв размер е и от какво е? Иначе хигрофилата е сравнително бързо растение, но иска поне 0,4-0,5 в/л.
@Nebunu За анубиас слабо осветление няма  :-P Той трябва да се гледа на сянка. Микрозорума със слабо осветление добре си расте, може да го премести по към центъра за да е под светлината, но веднъж сложи ли се някъде, не е хубаво да се мести.
За моя грунд не знам нищо, знам само че е син и ,че се изполва в нано аквариими.Прилича ми на пясък. Ето

Similar topics (4)

54144

Отговори: 51
Прегледи: 31913

59221

Отговори: 7
Прегледи: 8282

56565

Отговори: 4
Прегледи: 3771

59947

Отговори: 10