• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Стартиране на нов аквариум с едри американци

Започната от mops5, 31.01.2016 16:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mops5

Здравеите колеги Аквата е с размер дължина 2 метра висок 65см и 50см широк 650литра плюс 180 литра съмп.Грунд 1,5  2мм кварцов пясък.Оборудване:подкачваща  помпа3000л на ехайм,нагревател ехайм 300в и канистър ехайм 2128.Качвам снимки от началото на проекта.

Публикациите са слети: 31.01.2016г 16:04ч

започвам от стоиката квадратен профил 3на3 облечен с пдч

сглобяването на аквата с МИТАКА  *THUMBS UP*

капаците от пдч

няколко снимки на бъдещите обитатели на новия аквариум

Публикациите са слети: 31.01.2016 16:41

а ето и краиния резултат  *BRAVO*

jabeto

Много добре,само белия камък в средата не ми се връзва.Могло е да пуснеш широчината на 60.Водата изглежда много чиста явно съмпа се справя чудесно. *BRAVO*

geshi

Колега този камък, ако не е закрепен МНОГО добре се надявай да са ти здрави стъклата, защото ще го съборят със сигурност. Папагал  *dontknow*

Рибите до сега са гледани заедно ли или ти си ги избирал? Като почнат да делят аквариума ще стане страшно, като ги гледам са 20+см нали? Кога е стартиран?

mops5

Цитат на: jabeto - 31.01.2016 18:00
Много добре,само белия камък в средата не ми се връзва.Могло е да пуснеш широчината на 60.Водата изглежда много чиста явно съмпа се справя чудесно. *BRAVO*
за съжаление не можеше да е широк повече от 50,мястото не го позволява  :-)

jabeto

Може да направиш клип да видим рибоците в действие. :-)

mops5

имам но не знам как да го кача

Публикациите са слети: 01.02.2016 20:37

Цитат на: geshi - 31.01.2016 18:31
Колега този камък, ако не е закрепен МНОГО добре се надявай да са ти здрави стъклата, защото ще го съборят със сигурност. Папагал  *dontknow*

Рибите до сега са гледани заедно ли или ти си ги избирал? Като почнат да делят аквариума ще стане страшно, като ги гледам са 20+см нали? Кога е стартиран?
Стъклата са от 12мм ,камакът има специфична форма и 6 години е стоял в 500 литров от 10мм иникога не са го гътвали подкопават ровят но нямат шанс.Рибите са отгледани заедно от малки в 500 литра плюс още 10 големи северума 2 сома 40см клариас и 8 други по дребни видове сомове.В новия им дом от почти 840 литра вода и поразредени смятам няма да се пребиват ,е караници винаги ще има но при повечето цихлиди е така.Аквата е стартирана преди 2  3 седмици. поздрави  *THUMBS UP*

elblanko

Е такова животно нема!!!  :-D
Знаеш ли каква е рибата от първата снимка?
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

sbaltashki

Красота браво колега! Пусни няколко снимки на съмпа.

mops5

Цитат на: elblanko - 02.02.2016 01:18
Е такова животно нема!!!  :-D
Знаеш ли каква е рибата от първата снимка?
Рибите от първата втората и третата снимка са хибриди  от едни и същи родители. amphilophus citrinellus и herichthys carpintis.Знам че сега ще почнете с негативните коментари че са мелези и т.н.т ма мен си ми харесват  :-P

Публикациите са слети: 02.02.2016г 22:10ч

Цитат на: sbaltashki - 02.02.2016 11:38
Красота браво колега! Пусни няколко снимки на съмпа.

Публикациите са слети: 02.02.2016 22:13

малко снимчици

elblanko

ЦитатРибите от първата втората и третата снимка са хибриди  от едни и същи родители. amphilophus citrinellus и herichthys carpintis.Знам че сега ще почнете с негативните коментари че са мелези и т.н.т ма мен си ми харесват  :-P
Ааа, аз не съм по тая част с негативните коментари, стига да не ги пуснеш в някой водоем де. Кой какво ще си гледа в собствения аквариум си е абсолютно негово решение, просто ми беше интересно дали знаеш какви са.
Много хора пробват хибриди между тези два вида, някога се получават много красиви.
Напиши red texas cichlid в гугъл да ги разгледаш.
                                                                                                                                Антон Светозаров

pl86

*privet* готин аквариум, поздравления.

Гледам че в съмпа имаш още място за, моя  е нещо подобно, но аквариума е 500л. Понеже керамиката не е евтина - взех лава и сложих от нея в съмпа, заедно с керамиката, мисля че е добър вариант, няма толкова много повърхност като керамиката, но като имаш съмп - компенсираш с обема.

mops5

Цитат на: pl86 - 03.02.2016 16:27
*privet* готин аквариум, поздравления.

Гледам че в съмпа имаш още място за, моя  е нещо подобно, но аквариума е 500л. Понеже керамиката не е евтина - взех лава и сложих от нея в съмпа, заедно с керамиката, мисля че е добър вариант, няма толкова много повърхност като керамиката, но като имаш съмп - компенсираш с обема.
В момента има 12 л керамика и мисля да сложа поне още толкова. Но както казваш си е скъпичко и всичко взето на камара ми идва малко зор,но все пак ще стане. Къде мога да видя снимка на твоя аквариум

Публикациите са слети: 03.02.2016г 21:09ч

elblanko не бих пуснал риби в някои водоем освен в моето градинско  езерце.А рибите ги взех защото ми беше интересно какви ще станат и чесно да ти кажа доста са интересни на живо и колкото по остаряват все по хубавки стават  *DRINK*

pl86

Все не намирам време да го смимам и опиша моя, на последък повече време отделях за соленоводния, ще гледам скоро да отделя малко време и да пусна една тема и за него.

elblanko

Цитатколкото по остаряват все по хубавки стават
Да, така е при цихлидите, с времето започват вадят цветове и да растат на височина, правят гръб така да се каже, и като почнат да се ухажват, са уникални.  *DRINK*
                                                                                                                                Антон Светозаров

M_I_T_A_K_A

Поздрави и от мен. На живо е още по впечатляващ. Рибите се чувстват много добре в по големия си дом... Радвам се, че взех участие в него и че успях да помогна, макар че имаше някой забавяния  :-[
Поздрави ;-)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Similar topics (5)

41577

Отговори: 1
Прегледи: 25629

46386

Отговори: 2
Прегледи: 5015