• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Аквариума на Amev

Започната от Amev, 20.08.2015 19:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Amev

Тези дни дойде и новата плоскост от астарио за капака , бяла от 10 мм разпенено пвц , исках черна ама нямаше та боядисах тази със високотемпературен спрей и се заех да прехвърлям осветлението.
Ето го преправянето на капака ;)

Това остана от старата плоскост ;)

Първоначална подредба на рефлектори и стартера... Реших да останат 3

Като между тях се събират шините за двете сини лампи..

Това са 28 ватовите , две сини и 865ца

Прекарване на новата инсталация , всички кабели в кутийка.. Че даже и тези на 28 ватовите ги запоих и стана много прегледно.

И накрая резултата
За сега ще е само едната 54вата 965 , на мястото на другата сложих 28 вата 865 , ако дойде слабо ще си я сменя с 880 54 вата. Та сега са отзад 28 865 , синя 28 , 54 965 , синя 28 , 865 28 ;) пуснах една лента за изгрев и залез някъде между рефлекторите ;) амм това е , стана много по-здраво и стабилно

Едит: преди малко замених задната синя 28 ватова с 4000 к лампа че много се измиват цветовете и нямаше нищо топло и почна кипенето...

vasil dimitrov

Penta

Защо би използвал синя лампа в сладководен аквариум ?

Amev

Защото неонките и неоновите рейнбол рибки изглеждат супер с такава светлина ;)

Lightning_boy

Цитат на: Amev - 28.02.2016 20:48
Защото неонките и неоновите рейнбол рибки изглеждат супер с такава светлина ;)

Винтоверта-марков, клещите-за работа под напрежение(ако не ме лъжат очите), съмнителен си Амев!  *privet* Много добре се е получило, евала!
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Amev

Подреден съм ;) от към техника и инструменти ... Два гаража са пълни с неща които даже незнам за какво са ама много ми трябват... :)

Amev

Малко снимки на "залез" без грам обработка..

Amev

Наното върви за сега ;)
Добавих му и НС да видим без со2 с този грунд какво ще стане ..

————————————————
Жалко е ,че през първата половина от живота не достига ум, а през втората - здраве ...

jabeto

Аз имам в скаридарника Монте Карло.Не подавам ЦО2,торя малко.Осветлението около 0.5 в/л .При тези условия се развива,но много бавно.Може да се сравни с анубиас  :-D.Бях боднал на едно место 4-5 стръка и за около половин година стана с размер около 5х5 см и то не плътно :-)

Amev

Амм монте карло също съм боднал .. То тръгна бавно и славно .. Ама сега това беше някво ин витро което сложих. На 17 литра реално вода съм с 11 вата енергоспестяваща. Грунда доста бута ПХ , тор не слагам още.

————————————————
Жалко е ,че през първата половина от живота не достига ум, а през втората - здраве ...

jabeto

Това което забелязвам при моето е ,че на височина въобще не раста,а само пълзи настрани с нови листенца.Аз обаче съм го сложил просто ,за да не го изхвърля и не полагам изобщо никакви грижи за него.

Павлова

Цитат на: Amev - 05.03.2016 21:40
Малко снимки на "залез" без грам обработка..

Красиво...

Изпратено от моят D5803

Amev

Цитат на: jabeto - 21.03.2016 22:53
Това което забелязвам при моето е ,че на височина въобще не раста,а само пълзи настрани с нови листенца.Аз обаче съм го сложил просто ,за да не го изхвърля и не полагам изобщо никакви грижи за него.
И на мен ми е няква такава идеята .. С минимум поддръжка да го карам наното .. Ще видим

————————————————

Amev

Малко снимки и на големия

Amev

Една буцка ..

И малко рибки...

Similar topics (5)

36568

Започната от Dark

Отговори: 45
Прегледи: 19748

17557

Отговори: 0