• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариума на Amev

Започната от Amev, 20.08.2015 19:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fam

Това ли  т.н. кипене?

Amev

Цитат на: fam - 04.10.2015 19:16
Това ли  т.н. кипене?
Май да ...

Аерация имам само нощно време ,защото не спирам СО2. А това се получи днес ,след като вкарак СО2 от Тайфуна ,каквото избие да влиза във вътрешния филтър да го доразбива. Явно има ефект ,а и смених 300 грамовата бутилка с 2 кг. и подавам значително повече СО2

Amev

След 2 седмично отсъствие и вчерашното кастрене и преподреждане :)

И новата придобивка ... Идва зима ,а китайчето остава за резерва..

При златните няма много развитие ,освен изчезналия анцитрус и намирането на останките му ;(

Amev

Малко нови китки благодарение на Светльо ...

Amev

Леко разместване ...

Скоро мисля да махам Тайвана , расте много бързо и за дни стига до повърхността и става джунгла.

jabeto

Започва да ти се получава,ама тоя фон май вече му е време да станече черен. :-)

Amev

Мдам , и аз така мисля ! При следващата смяна на вода ще помъча и да го смена , ако аквата беше на нормален щкаф досега да го бях сменил...

Amev

Явно са се развъдили Хелените , първия мъник вече се разхожда ,а майка му стриктно го следва ...

Amev

Дойде време и аз да се похваля , вече с АКВАРИУМ ... 120х40х50 още пресен пресен и даже не избистрен ама мерака е по-силен от токът. Грунда и водата и два от филтрите са от стария зацепен аквариум + 10 кг нов грунд и около 130 литра нова вода престояла с акватан. Растенията са си същите ,както и рибките. Малко осветлението е слабичко 2х30 вата ,но тези дни ще добавя поне още 60-70 вата, както и още малко грунд ,че в момента е около 4 мм и ще го дигна на поне 6 мм.  Дано не съм навредил на азотния цикъл , филтрите докато траеше смяната на аквариумите работиха в кофи ,а и всичката мътилка с грунда са си вътре , за всеки случай сложих и доза нитривек. Всичко вече е подредено в щкафовете , само бутилката не влиза... Ама ще го преживея. Айде и няколко прясни мътни снимки ....

Penta

asito

Честито.Като чета,по учебник си направил смяната на аквариумите и не би трябвало да имаш проблеми...

Amev

Дайте идеи за лампи , нещо до 120 см , търсих т5 пури с шини , на всякъде 90 см ми предлагат.

niki_o

Т8 не е ли вариянт?36в. би трябвало да са на доста сносна цена,ако не при следващото идване по Немско по 5 евро парчето ;-)
Ааа... и много честито :-)

discusfen

Този аквариум е направен за т5 54вата дълги 1165 мм или т8 40 вата 1007 мм.Готови тела няма да намериш защото са нестандартен размер ще трябва да се потрудиш да си ги направиш .Честита нестандартна придобивка.

asito

Да,сложи си 54в т5.Има голямо разнообразие от такива лампи.Моя аквариум също е 120см по външен контур и съм с такива.

Similar topics (5)

35470

Започната от Limpov

Отговори: 13
Прегледи: 7380

15577

Започната от breeze

Отговори: 8
Прегледи: 4699

55767

Отговори: 43
Прегледи: 31800